Sminktips för rödflammig hy

  - Annons -

  Ann sa…
  ”Jättefin sminkning! Du är så duktig. :) Har du några sminktips för rödflammig hy? Om man är väldigt röd i hudtonen men vill ha en sådan där snygg jämn ton som du har? Jag tycker att det röda liksom lyser igenom oavsett hur jag lägger grunden och att försöka neutralisera med grönt funkar verkligen inte för mig. :( Vill vara snyggt blek (är rödhårig) men är liksom rosaröd jämt.”

  Först och främst, tack för dina snälla ord! Jag blir superglad för alla snälla kommentarer jag får :) Vill även tipsa om dessa inlägg som är nyare som jag skrivit om att dämpa rodnad i ansiktet med produkttips och täcka en illröd finne med redness relief powder.

  Jag har lite samma problem som dig, jag har många röda partier i ansiktet, och dessutom har jag en så känslig hy som lätt blir röd under dagen, typ om jag rodnar, är stressad eller råkar peta på den.

  Vad fungerar bäst för mig att täcka rödflammig hy?

  Det som funkar bäst för mig är en bra grön concealer samt en täckande foundation, och jag rekommenderar nudh mineral om du gillar puderprodukter, och Lumenes CC-serie om du gillar krämprodukter!

  - Annons -

  produkter som täcker rödflammig hy

  En grön concealer kan, som du säger, vara lite svår att jobba med när man inte är van. Det viktigaste är att den är bra – den ska kunna appliceras så tunt så att resultatet inte ser grönt ut, men den ska fortfarande vara effektiv. Och dessutom är det lätt att använda för mycket vilket inte heller ger ett bra resultat.

  Applicera den gröna concealern bara på de rödaste områdena, inte i hela ansiktet, och lägg ett så tunt lager som möjligt. Det röda kan fortfarande få lysa igenom concealern litegrann, det sista täcker du med din foundation.

  Jag vill förtydliga ännu en gång att det är viktigt med en bra  grön concealer, jag har testat så många dåliga och är det en sådan du har testat så förstår jag varför du inte tycker att resultatet blir bra. Att applicera någonting grönt på huden utan att det ser grönt ut, säger ju sig själv att det inte är den enklaste principen. I sådana fall hade man ju bara kunnat ta en grön ögonskugga.

  nudh mineral har en toppenbra grön concealer ”covers red”, som ger ett perfekt resultat fast man bara tar pyttelite. Den är i löspuderform och väldigt enkel att jobba med! Föredrar du istället krämiga produkter så kan jag rekommendera Lumenes nya CC-Concealer, den är beige med en lätt grön underton och är också bra för röda partier.

  Här ser ni före och efter på mina sminktips för rödflammig hy:

  grön concealer täcker finnar

  Täcker en röd finne med nudh minerals gröna concealer.

  grön concealer

  Täcker mina synliga blodkärl kring näsan med nudh minerals gröna concealer.

  Lumene CC concealer före & efterTäcker en röd finne med Lumene CC-Concealer. (Svar ja, jag lyckades få en gigantisk finne precis mellan tuttarna haha)

  - Annons -

  Att sedan ha en täckande foundation, även fast man inte har mycket finnar eller blemmor, är bra just för att man inte ska behöva ”överkonsumera” den gröna concealern. Har du samma problem som jag så vet man inte alltid vilka områden som blir rödast under dagen, och har man en tunnare foundation så lyser det röda igenom väldigt lätt vilket gör att man ser väldigt sliten ut.

  Och såklart rekommenderar jag också nudh minerals foundation som blir jättebra till concealern. Och samma sak med Lumenes Concealer, om du använder hela deras CC-serie med cc-concealer, cc-cream och cc-puder så får du också ett väldigt bra resultat.

  Jag tycker själv att nudh mineral ger ett lite mer naturligt resultat, fast ändå bra täckning :) Jag kan visa en recension jag fått på webshopen på den icke-gröna concealern. nudh mineral har en concealer som är beige och täcker mörkt, och en grön som täcker rött. De är väldigt lika för övrigt, förutom att de är till för olika områden i ansiktet. Så jag tycker absolut att denna recension även kan spegla den gröna concealern :)

  recension nudh mineral concealer

   

  Dessutom är det viktigt att du har rätt nyans på din foundation, varje gång jag har testat en ny foundation och råkat få lite fel nyans, så vill mina röda områden väldigt gärna lysa igenom. Jag vet inte varför det blir så egentligen, men jag talar av erfarenhet.

  Hoppas inlägget om sminktips för rödflammig hy var till hjälp, kommentera gärna om ni har några frågor eller funderingar. :)

  Kramar

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  4 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish