Sminktips hängiga ögon & hooded eyes

- Annons -

När jag publicerade mitt inlägg om eyeliner för hooded eyes och hängiga ögon så fick jag önskemål om att visa tips med ögonskugga också. Så det kommer nu! :)

Jag använder mig av samma bild där jag trycker ner huden lite för att visa hur det blir när hudvecket från globlinjen går ganska långt ut:

1-hooded-eyes

Tips 1 – Dessa ögonformer visar ofta bara litegrann eller ingenting alls av ögonlocket när de tittar rakt fram. Så om du blundar och applicerar ögonskugga enbart på det området så kommer det i princip bara synas när du blinkar. Det kan vara en fin effekt, men vill man att sminkningen ska synas hela tiden så bör man sminka en liten bit ovanför globlinjen också så att det syns även när du tittar rakt fram!

Ett knep är att titta rakt fram i spegeln, och markera med ögonskuggan hur högt upp du vill att den ska gå beroende på hur mycket du vill att den ska synas. Då kan du utgå från den markeringen när du sminkar ögonlocket.

- Annons -

ögonskugga-hooded-eyes

Tips 2 Och om du vill ha två färger och att båda ska synas samtidigt, så skippa eyeliner så att ögonskuggan på ögonlocket når ner till franskanten, och sedan kan du applicera den andra färgen längs globlinjen. Då kommer båda synas! På bilden ser ni ett exempel på hur man kan applicera färgerna.

hooded-eyes

Tips 3 – Vill du ha en mer utdragen cat eye-form på sminkningen så är det en bra idé att sminka så långt ut så att man “bäddar in” hela globlinje-vecket. Då spelar det ingen roll hur du rör ögonen, det vecket kommer i alla fall inte få sminkningen att se hackig eller ojämn ut.

För att enkelt få detta snyggt så är det en bra idé att även applicera ögonskugga på undersidan av ögat och “binda ihop” sminkningen i yttre ögonvrån. Läs mitt tidigare inlägg om cat eyes för fler tips!

hooded-eyes---kopiaa

Tips 4 – Vill du göra en cat eye-form med två olika färger så är det smart att applicera den yttersta färgen en ganska lång bit in på ögonlocket, så att övergången inte hamnar precis i hudvecket. För då kan övergången se ojämn ut beroende på hur du tittar med ögonen.

sminka-ögonen-större

 Tips 5 – Vill du förstora blicken och göra så att ögonlocket ser ännu större ut, så kan du applicera den färgen på ögonlocket och längs globlinjen, och sedan göra en ny goblinjemarkering som sitter högre upp än din riktiga globlinje!

Men tänk fortfarande på tipset jag skrev i punkt 4, lägg inte övergången mellan skuggorna precis i hudvecket.

- Annons -

ögonbryn-hooded-eyes

Tips 6 – Mitt sista tips handlar om ögonbrynet. Här sluttar ytterkanten på mitt ögonbryn ganska mycket neråt eftersom jag trycker ner det. Men många har den formen naturligt, att det följer ögat i samma nedåtgående lutning. Men om man kan (det beror ju på hur ditt bryn växer) så är det ett bra tips att forma ytterkanten mer åt sidan än neråt, för då lyfter man blicken mer. För att om ögonbrynet har samma nedåtgående lutning som ögat, så markerar man att ögat hänger lite neråt.

Hoppas att ni förstod allting och att mina tips var till hjälp! ♥

- Annons -
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish