Sminktips Hängiga Ögonlock (Hooded Eyes)

  - Annons -

  Har du hängiga ögonlock eller hooded eyes som det också kallas?

  Detta inlägg handlar om hängiga ögonlock / hooded eyes och passar in väldigt bra just nu också då det inte var så länge sen jag bloggade om just detta. Hoppas ni gillar det!

  Sminktips Hängiga Ögonlock

  Hooded eyes och/eller hängiga ögon har ganska mycket hud över ögonlocket när de tittar rakt fram, så för att ni ska se bättre vad jag menar så trycker jag ner huden lite med fingret, samt markerar ut med prickar var jag vill visa er:

  Sminktips Hängiga Ögonlock (Hooded Eyes)

  Tips 1 – Applicera ögonskuggan ovanför globlinje-vecket

  Hooded eyes-former visar ofta bara litegrann eller ingenting alls av ögonlocket när de tittar rakt fram. Så om du blundar och applicerar ögonskugga enbart på det området så kommer det i princip bara synas när du blinkar. Det kan vara en fin effekt, men vill man att sminkningen ska synas hela tiden så bör man sminka en liten bit ovanför globlinjen också så att det syns även när du tittar rakt fram!

  - Annons -

  Ett knep är att titta rakt fram i spegeln, och markera med ögonskuggan hur högt upp du vill att den ska gå beroende på hur mycket du vill att den ska synas. Då kan du utgå från den markeringen när du sminkar ögonlocket.

  Sminktips Hängiga Ögonlock (Hooded Eyes)

  Tips 2 – Om du ska använda två olika ögonskuggor

  Om du vill ha två färger och att båda ska synas samtidigt, så skippa eyeliner så att ögonskuggan på ögonlocket når ner till franskanten, och sedan kan du applicera den andra färgen längs globlinjen. Då kommer båda synas! På bilden ser ni ett exempel på hur man kan applicera färgerna.

  Sminktips Hängiga Ögonlock (Hooded Eyes)

  Tips 3 – Cat eyes

  Vill du ha en mer utdragen cat eye-form på sminkningen så är det en bra idé att sminka så långt ut så att man ”bäddar in” hela globlinje-vecket. Då spelar det ingen roll hur du rör ögonen, det vecket kommer i alla fall inte få sminkningen att se hackig eller ojämn ut.

  För att enkelt få detta snyggt så är det en bra idé att även applicera ögonskugga på undersidan av ögat och ”binda ihop” sminkningen i yttre ögonvrån. Läs mitt tidigare inläggom cat eyes för fler tips!

  5

  Tips 4 – Cat eyes med två olika ögonskuggor

  Vill du göra en cat eye-form med två olika färger så är det smart att applicera den yttersta färgen en ganska lång bit in på ögonlocket, så att övergången inte hamnar precis i hudvecket. För då kan övergången se ojämn ut beroende på hur du tittar med ögonen.

  6

   Tips 5 – Förstora ögonlocket

  Vill du förstora blicken och göra så att ögonlocket ser ännu större ut, så kan du applicera den färgen på ögonlocket och längs globlinjen, och sedan göra en nygoblinjemarkering som sitter högre upp än din riktiga globlinje!

  - Annons -

  Men tänk fortfarande på tipset jag skrev i punkt 4, lägg inte övergången mellan skuggorna precis i hudvecket.

  7

  Tips 6 – Ögonbrynen

  Mitt sista tips handlar om ögonbrynet. Här sluttar ytterkanten på mitt ögonbryn ganska mycket neråt eftersom jag trycker ner det. Men många har den formen naturligt, att det följer ögat i samma nedåtgående lutning. Men om man kan (det beror ju på hur ditt bryn växer) så är det ett bra tips att forma ytterkanten mer åt sidan än neråt, för då lyfter man blicken mer. För att om ögonbrynet har samma nedåtgående lutning som ögat, så markerar man att ögat hänger lite neråt.

  Hoppas att ni förstod allting och att mina tips för dig med hängiga ögonlock / hooded eyes var till hjälp! ♥

  - Annons -
  Föregående artikelPlåtning för Glossybox
  Nästa artikelMöte och noll batteri
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  4 KOMMENTARER

  1. Jag har lite hooded eyes pga ålder. Jobbigast är vecken längst ut eftersom jag älskar eyeliner. Vill bara berätta hur jag gör det. Jag gör en fransmarkering som jag förstärker i yttre ögonvrån, drar den liksom utåt och lite grann över locket också längst ut. Om nån förstår min vimsiga förklaring. Det kan ju inte bli en snygg vinge, men man får göra så gott man kan. Vill man ha ännu mer eyelinerlikt, drar jag strecket på insidan mot näsan. Med mascara på ser det ut som en vanlig eyeliner.
   Ursäkta jag blandar mig in i råden hur man kan göra, men vill bara tala om att man kan prova detta om man gillar eyeliner!

  2. Tack för tipsen! Jag har lite hooded eyes och ska prova tips 3 då jag tycker det är så fint med cat eyes.

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish