Sminktrender höst 2015

  - Annons -

  Hej Helena! Jag tänkte uppdatera mitt sminkförråd lite nu inför hösten och har kikat lite i din webshop. Du skulle inte kunna tipsa om lite produkter som passar bra till hösten? Jag har ett läppstift i rosa nyans från paese som jag älskar men skulle vilja ha ett mer passande till hösten men jag vet inte vilken nyans jag ska välja hehe. Vad ska man köra på? Annars så tack för en tevlig blogg och lycka till med butiken. Ska bli kul att se hur det blir när allt är klart :)

  Jag har gjort lite trendspaning och kollat upp sminktrenderna inför hösten 2015 och tänkte visa er lite inspiration nu, plus vilka produkter jag rekommenderar från Byher.se för att få hjälp på traven med dessa looker :)

  Hoppas ni gillar inlägget!

  1. Naturlig hy, strobing och rosiga kinder
  En trend som glädjer mig är att det mer och mer börjar bli fokus på en naturligt snygg hy, med fräsch glow och rosiga kinder. Jag älskar shading och kommer fortsätta använda det för att få mer form i ansiktet, men hela Kim Kardashian-trenden har börjat urarta lite på Instagram med tusen olika nyanser, lager på lager och före- och efterbilder som ser ut som två helt olika personer…

  hbz-fw2015-trends-beauty-pinky-peach-ralph-lauren-bks-a-rf15-3732

  - Annons -

  hbz-fw2015-trends-beauty-pinky-peach-chloe-bks-a-rf15-4026

  hbz-fw2015-trends-beauty-pinky-peach-tibi-bks-a-rf15-7143Bildkällor

  Lätt täckning – Men nu är det mer fokus på att hud ska se ut som hud, lättare foundations och bara täcka extra där det verkligen behövs, och inte i hela ansiktet.

  Strobing – Strobing kallas det när man highlightar huden och formar ansiktet på det sättet, istället för att använda shading (solpuder). Man kan antingen bara använda ett ljust lysterpuder på ansiktets höga delar, för en snygg glow och på så sätt framhäva konturerna. Eller även komplettera med en uppljusande matt highlighter innan, som ger en ännu mer uppljusande effekt.

  Rosiga kinder – Rosiga kinder gör att du ser mer livfull och frisk ut och är alltid otroligt snyggt, speciellt när du använder strobing och inte har så mycket annan färg och form i ansiktet. Svep över kinderna, eller även lite på läpparna och ögonen för extra färg :) Du kan välja vilken nyans du vill, men gärna knalliga färger och färger med lite extra glow!

  höstsmink

  Färgad dagkräm och concealer – Pixi Illuminating Tint & Conceal
  Lystergivande highlighterpuder – Paese Glow Powder
  Pigmentrik rouge m. lyster – Paese Powder Blush (45)
  Mineralfoundation – Zuii Organic Powder Foundation

  IMG_1199_111

  2. Färgstarka läppar
  En trend som kommer varje höst är lite smink på ögonen, och stor fokus på läpparna. Mycket röda läppar, men även bäriga nyanser. I år ser man även mycket mörka läppar, vilket jag tokälskar!!

  hbz-fw2015-trends-beauty-90s-red-lip-phillip-lim-bks-z-rf15-0879_1 hbz-fw2015-trends-beauty-goth-lips-ungaro-bks-m-rf15-6415Bildkällor

  - Annons -

  Tips för en look med fokus på läpparna – Höstens trend visar fokus på läpparna med väldigt lite ögonsmink, vilket jag också tycker är supersnyggt. Men “regeln” att man ska välja ögon eller läppar kan ni kasta i sopkorgen, att ha mycket smink på både ögon och läppar är också jättefint.

  För slippa ett stökigt eller översminkat resultat brukar jag istället tänka på rougen, har man mycket av både ögon, läppar och rouge så kan det bli lite översminkat. Ha lite mindre rouge om du sminkar mycket på både ögon och läppar, men väljer du antingen ögon eller läppar så kan du vara lite mer generös med rougen. Då får man en fin balans :)

  höst-läppar-2015

  Läppenna – Dr. Hauschka Lip Liner (06 Aubergine)
  Flytande läppstift – Paese Manifesto Liquid Lipstick (911)
  Läppglans – Benecos Natural Lipgloss (Rose Garden)
  Läppstift – Paese Lipstick med arganolja (43)

  IMG_9969_111

  3. Glitter och metalliska ögonskuggor
  En annan trend som också är återkommande varje höst och vinter är glitter och metalliska skuggor, lite mer party helt enkelt. Det är ju verkligen supersnyggt, och drar mycket uppmärksamhet till ögonen. Bronze och guld är det man ser mest :)

  hbz-fw2015-trends-beauty-sparkle-shine-shoji-bks-a-rf15-5565

  hbz-fw2015-trends-beauty-sparkle-shine-hoffman-bks-z-rf15-0890Bildkällor

  östiga-ögonskuggor

  Tips på metalliska och glittriga skuggor i bronze och guld:
  Skimriga trio-paletter – Paese Shimmer Trio Eyeshadow
  Guldögonskugga – Yag mineral eyeshadow (Rose Gold)

  IMG_0402_1115. Sotat och intensivt
  Sotade ögon är superhett just nu, och en specifik detalj är att man även ser mycket sotningar med fokus på ögats undersida.

  - Annons -

  gallery_nrm_1425299292-versace

  diane-von-furstenberg

  Bildkällor

  00040h_1280x1920

  Bildkälla

  Intensiva ögon – Svart kajalpenna längs vattenlinjen är det bästa knepet för att snabbt få en riktigt intensiv blick. Många kan dock uppleva att ögonen ser mer stängda ut, applicera då kajalen ner en bit på undre fransraden också, så att du “drar ut” blicken. Då försvinner den känslan :)

  Sotade ögon – Smokey eyes går att variera hur mycket som helst! Ha en pigmentrik, kolsvart skugga i sminkväskan (eller mörkbrun om du vill ha en lättare variant), applicera och tona ut kanterna tills du får en fin övergång mot hudtonen. Sedan kan du välja om du vill komplettera med en färgklick, glitter, highlighter, en snygg läppfärg, det finns tusentals valmöjligheter!

  Extra viktigt att inte glömma ögonskuggsprimern här bara, det syns ännu mer med mörka ögonskuggor om din sminkning inte håller hela kvällen.

  smokey-eyes-produkter

  Vattenfast kajalpenna m. glitterkorn – Paese Linea Automatic Eyeliner
  Smokey eye penna m. kajal och skugga – Pixi Lid & Line
  Ögonskuggsprimer – Pixi Eye Bright Primer
  Matta, mörka ögonskuggor – Paese Kashmir Eyeshadow (602) (604)

  IMG_5192_111-1024x915

  Hoppas ni känner er inspirerade upp till öronen nu! :)

  Vill ni se hela inläggen med mina egna sminkningar som jag har visat bilder på här, så är det bara att klicka på bilderna, så kommer ni till inläggen ♥

  - Annons -
  Föregående artikelÖppna och stäng Bamboo Silk Powder
  Nästa artikelHöstsminkning
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Berätta gärna mer om mineralögonskuggor.. Det är löst, eller hur? Tror jag köpte två jättefina för många, många år sedan men allt föll ju under ögat och överallt så använde dem aldrig. Hur använder man dessa på bästa sätt?

  2. Toppenbra inlägg! :-) Men det här med att lägga foundation i bara vissa delar utav ansiktet har jag aldrig fått kläm på..?.. Hur gör man det på bästa sätt utan att det ser ut som gej kom och hjälp mej . :-)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish