Snygga, ekologiska ögonbryn

- Annons -

Jag tänkte skriva mer detaljerade recensioner och visa fler bilder på Benecos-produkterna, hoppas ni är nyfikna!

Jag börjar med att visa er ögonbrynspennorna, och är det någonting annat ni vill läsa mer om snarast så hojta till så vet jag vad jag ska prioritera :)

benecos-eyebrow-designer

Benecos Eyebrow Designer är ögonbrynspennor som finns i tre olika nyanser. De kostar 59 kronor och på toppen finns även en spiralborste som man kan borsta till brynstråna med!

För mig är en bra brynpenna en som är torrare än en kajalpenna, men den får inte vara för torr heller. En krämig penna gör ofta lite för skarpa linjer och då måste man vara så himla försiktig för att få ett naturlig resultat, och är en penna för torr så måste man trycka hårt med för att få färg och då blir linjerna också skarpa.

- Annons -

Men Benecos pennor är ett perfekt mellanting, är man lätt på handen så får man lagom med färg och kan fylla i utan att det ser målat ut, men det går också att få knivskarpa linjer på de ställen man vill ha det!

Hållbarheten är jättebra också och det gör absolut ingenting om man kommer åt brynen under dagen, dom är lika fina ändå :)

IMG_1488_111---kopiaa - kopia

Blonde passar dig som vill ha naturliga och ljusa ögonbryn.
Gentle Brown passar dig som vill ha medium-mörka bryn med lite värme, t.ex. rödlätta.
Brown passar dig som vill ha en naturlig mörk, kall nyans på ögonbrynen.

ögonbryn

Jag har markerat ut vissa riktlinjer till er som har svårt att forma ögonbrynet. Det allra viktigaste är att plocka brynet efter hur dina strån sitter och även efter eget tyck och smak, så dessa linjer är inga regler men en bra hjälp om man inte vet hur man ska börja!

ögonbryn - kopia

Den här bilden visar var ögonbrynet kan börja och sluta, samt var högsta punkten kan placeras.

Innerkant – Tänk dig en linje som går i 90 grader från näsvingen rakt uppåt, där är det fint om ögonbrynet börjar.

Högsta punkten – Tänk dig en rak linje från näsvingen, genom pupillen och uppåt, där är det fint om du placerar högsta punkten.

- Annons -

Ytterkant – Tänk dig en rak linje från näsvingen, genom yttre ögonvrån och utåt, där är det fint om ögonbrynet slutar.

ögonbryn - kopia - kopia

Den här bilden visar hur jag brukar tänka med form och placering av ögonbrynet.

Formen – För att få brynen likadana och varken arga, ledsna eller förvånade utan bara en snygg form, då är det fint om brynen är reaktivt raka i innerkanterna. Jag brukar tänka mig två parallella linjer på undersidan och ovansidan och fylla i emellan.

Placering – Det är fint om ögonbrynet är lika högt och lågt i både inner- och ytterkant. Eller i alla fall att ytterkanten inte går länge ner är innerkanten för då kan ögonen se hängiga ut. Detta tips är speciellt bra för er som redan har hängiga ögon.

Mina inner- och ytterkanter är inte på exakt samma nivå utan ytterkanten slutar lite högre upp än innerkanten. Men jag gillar det! Det är om det blir tvärtom som man får ett mer ledset/hängigt intryck.

IMG_1607_111

Övriga snabba tips:

♥  Var lätt på handen och måla inte för skarpt på ovansidan av ögonbrynet. På undersidan kan det vara knivskarpt men vill du inte ha för målade ögonbryn så försök att få resten av brynet mer diffust.

♥  Fyll inte i för starkt i brynets innerkant, då blir det lätt som en liten fyrkant och dessutom blir brynen lite mer arga då. Var lätt på handen eller välj till och med en ljusare penna. Tona ut kanten om det blir för skarpt.

- Annons -

♥  Vill du ha en skarp form som fortfarande ser naturlig ut, försök då att inte fylla i brynet som en stor kaka, utan lämna så att man ser lite hud mellan stråna också.

♥  Borsta stråna så att dom ligger snyggt och använd en bryngelé eller liknande om dom inte håller sig på plats under dagen.

♥  En ögonbrynkniv är jättebra om man vill ta bort småfjun kring brynen! Då ser brynen direkt mer välformade ut.

♥  Gör det jätteont att plocka? Plocka brynen efter att du duschat, då är porerna mer öppna och det gör mindre ont.

♥  Att klippa ögonbrynen gör större skillnad än man kan tro, borsta dom neråt och klipp från undersidan, och borsta dom sedan uppåt och klipp från ovansidan. Använd en liten vass sax.

♥  Är du osäker på detta så gå till någon som kan, gärna en professionell salong, och testa inte för mycket själv om du märker att det inte blir bra, och gå inte till någon kompis som inte heller kan. Bara för att en kompis har snygga bryn så betyder det inte att man kan göra det på andra. Får du hjälp med en fin form så är det enkelt att hålla efter den hemma om du inte vill gå dit regelbundet. Att rädda en felplockad form är däremot värre!

benecos bryn

Jag använder nyansen Brown och så här fint blir ögonbrynet då!

Jag har ju min ögonbrynstatuering under också, men jag brukar fylla i dom ändå för när man har smink på sig så gillar jag att få dom lite mörkare, men jag skulle inte vela tatuera mörkare för då ser det inte lika snyggt ut när jag är osminkad.

Hoppas att tipsen är till hjälp och att ni förstod allting! :)

Benecos pennor finns att köpa här!

- Annons -
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish