Söndagsinlägg 12 januari

  - Annons -

  Sådärja, då är vi inne på det nya fräscha årtiondet 2020 och det är dags att sluta titta bakåt, nu är det full fokus framåt! :)

  Produktiv nystart

  Själv har jag startat året väldigt produktiv! Jag har nästan jobbat lite för mycket, men jag har inte velat slösa bort “ett flow” heller :)

  Det beror dels på att jag helt enkelt varit sugen på att jobba, bara när jag tar lunch så kliar det i fingrarna att fortsätta! Men också eftersom jag har semester om en vecka (Sydafrika 18-30 jan!!) så är det många projekt jag både vill hinna starta upp och slutföra innan vi åker.

  Tre dagar denna vecka har jag jobbat till efter kl. 00 på natten! Och igår (lördag) blev det nästan till 22.

  - Annons -

  Det är ju inte sunt men ibland får man vara lite arbetsnarkoman en kort period! :)

  Makeover av webshopen!

  Den största anledningen till dom sena kvällarna är att jag och Miska har börjat göra om hemsidan. När man påbörjar vissa grejer så måste man slutföra dom snabbt om inte sidan ska vara i renoveringskaos för kunderna.

  Som jag nämnt så var 2019 ett “pausår” då vi inte utvecklade så mycket utan saker har bara fått rulla på. Och åren innan det så är det salongen som fått all fokus. Så nu är det dags att ge webbshoppen mer kärlek igen!

  Jag ville ha hemsidan mer “webbshoppig”. Den är ju uppdelad i salong/webbshop vilket gjort det svårt att bestämma design och upplägg, så då har allt blivit ett luddigt mellanting istället.

  Här är en del av ändringarna vi gjort:

  1. Ett varmare färgtema, visst känns det ganska harmoniskt och trevligt? :) Lite tropisk skymning-feeling tycker jag!

  2. Bannern med info, vi har haft fri frakt över 795:- länge men det har typ inte stått tydligt. Dessutom har vi många betalningssätt (snart inom hela EU) och så har jag policyn att bara sälja cruelty free-märken sedan många år tillbaka och det är ju jättebra att skriva ut så slipper kunderna googla själva!

  - Annons -

  3. Mer fokus på mina sminktips och steg för steg-guider. Dels att texten “ingen vanlig webbshop” tillsammans med sminktips-länkarna är det första man ser när man kommer in på sidan.

  Dessutom har jag skrivit “sminktips” istället för “beauty guides”. Jag tycker beauty guides låter finare men tänker att det finns en risk att det inte lockar lika mycket.

  Sminktipsen har jag också delat in i tydligare kategorier! Innan var det bara tre: get the look, sminktips och produkter, men nu är det så många inlägg att scrolla bland så jag behövde mer ordning.

  4. Bättre produktöverblick, detta är inte helt färdigt än men vi håller på att ordna ett tydligare sätt att bläddra bland alla produkter. Innan kunde man bara välja utifrån menyn men nu finns det kategorier + populära produkter redan på framsidan.

  Dessutom ska man kunna få en enkel överblick över hela sortimentet istället för att alla produkter ska vara huller om buller (som dom nu är om man bara klickar på “webbshop” i menyn).

  Såhär:

  En rad per kategori och så kan man bläddra till höger om man vill se fler produkter av samma kategori.

  Mobilversionen blir bättre också då man kan swipa höger för att se fler produkter. Tidigare kom varje produkt som på en lodrät rad så fick man scrolla neråt jättemycket.

  Bara två sidorna är klara i dagsläget och det är kategorin “bassmink, redskap och övrigt” och “ögon, läppar & bryn” som man kommer till om man klickar på bilderna på framsidan. Jag länkade dom ifall ni vill kika! :)

  - Annons -

  Övrigt småfix – Miska som har byggt hela vår hemsida sitter med andra förbättringar också! T.ex. har vi många kunder som alltid köper Bamboo Powder och Makeup Base Mattifying från Paese samtidigt, så nu har han lagt in den som extraval “komplettera med produkter som ofta köps tillsammans” så kan kunden lägga den i varukorgen direkt. Smidigt!

  Han finslipade också mailutskicket som sker automatiskt till kunder, vilket resulterade i att det råkade skickas iväg ett “recensera det du handlade-mail” till jättemånga gamla kunder. Så nu har det öst in recensioner från kunder! Det var ett misstag men det visade sig vara jättepositivt haha! :)

  En positiv recension är verkligen GULD för ett företag så jag är tacksam rakt in i hjärtat!

  Ni får jättegärna kolla hemsidan creativemakeup.se och komma med feedback! :)

  Två nya aktiebolag!

  Bolag 1: Mitt eget sminkmärke är inte så långt gånget att jag trodde jag skulle behöva starta företaget redan nu, men för att starta upp projekt med producenter och kunna skriva avtal så måste jag ha det företaget färdigt. Och det är ju inga problem egentligen :)

  Hur psykiskt trevligt och snyggt att räkenskapsåret startar 1 januari 2020? ♥ Jag ryyser haha! När man startar företag så har man ju inte företagsår som det vanliga året jan-dec, utan startar man 1 juli så är företagets år juli-juni. Så är salongens företagsår, man har årsslut precis innan semestern.

  Men nu kommer företagsåret vara som ett vanligt år jan-dec och just 1 januari 2020 känns ju verkligen TREVLIGT eller hur? :)

  Bolag 2: Jag och Miska gör mer och mer egna frilansjobb i form av hemsidor, konsultjobb m.m så vi bestämde oss för att starta ett eget aktiebolag på sidan av salongen, eftersom vi är fler delägare så är det enklast så.

  Det företaget har vi medvetet väntat med att starta till 1 januari eftersom lagen om aktiekapital ändrades från och med 2020, så nu behöver vi bara 25000:- i aktiekapital jämfört med 50000:- om vi hade startat innan årsskiftet. Eftersom det mest är ett “på sidan av-företag” utan direkta kostnader eller skyhöga vinster så känns det onödigt att lägga in massor av startkapital.

  Man vet ju inte om företagsnamnet går igenom förrän man fått godkänt av Bolagsverket men mitt och Miskas företag kommer antagligen heta “Hillside Media AB” eftersom vi drömmer om ett Spanien-hus i bergen med en fantastisk utsikt, så det är ett passande namn för vårt gemensamma AB ♥

  En tidig och mörk morgon med mysbelysning, kaffe och signera diverse intyg och ansökningar för att inom kort vara delägare i totalt tre (!) aktiebolag.

  Vilken start på året! :)

  Mer salongsjobb

  Jag har jobbat hemma mycket under 2019 vilket jag kommer fortsätta med 2020, men inte riktigt lika mycket!

  Dels kommer jag vara mer på salongen eftersom Miska har börjat ta kunder och om han åker in så jag kan också göra det. Han fortfarande i lärlingsfasen och vill ha feedback på den uppritade brynformen innan han börjar tatuera, så då hjälper jag till med det också.

  Här sitter jag och jobbar medan Miska har en brynkund :)

  I vårt väntrum kommer ni hitta mig då och då framöver! Jag har ju inget kontor längre och vår butiksdel är väldigt liten, så jag sitter där jag får plats. Ibland är jag i vägen bakom kassadisken och ibland är jag i vägen i väntrummet, så jag flyttar runt lite :)

  På tal om Miskas bryntatueringar så fick jag detta meddelande i fredags, Miska har redan så nöjda kunder ♥

  En annan anledning till att jag troligtvis kommer vara mer på salongen är för att vi tänkte uppdatera den lite mer. Efter flytten till mindre lokal så pausade vi med nyheter och uppdateringar eftersom vi hade haft dubbelhyror så länge att vi behövde strypa utgifterna – och tanka lite energi också efter stressåret 2018.

  Men nu är vi back on track med lite stabilare ekonomi och har laddat det kreativa kontot inombords också ;) Så nu tänkte jag börja kolla på produktexponering, nyheter och sådant som kan förbättras och utvecklas.

  En nyhet som landade i vårt lager i tisdags är pincetterna från Brow Game! SÅ BRA!

  Dessa pincetter fick jag egentligen som pressprov till bloggen, men tyckte om den så mycket att jag mailade och frågade om det finns möjlighet att bli återförsäljare – och det fick jag!

  Så makeupartisterna på salongen fick testa min innan vi bestämde oss, men de höll med mig och ville köpa in dom. En pincett som brynstylister vill jobba med varenda dag DET är ett bra betyg.

  Det här fina stället står nu på vår kassadisk!

  Det som är ovanligt bra med dessa är hur bra de fungerar på småstrån, ni vet dom som är svårast att plocka. Att plocka “normala” brynstrån är ju ingen konst så länge pincetter inte är svindålig, men just alla små tar sån himla tid – tills nu.

  Olga sa “jag testade Browgame-pincetten på en kund med mycket ljusa småstrån och det kändes typ som att jag trådade!!”

  Jag kommer skriva ett mer detaljerat inlägg om dom inom kort, jag har fotat bilder i veckan men inte hunnit göra inlägget.

  Klicka här för att köpa dom i webshopen!

  Ytterligare en anledning till att vara mer på salongen är för att hjälpa till, vi har satsat ganska mycket på marknadsföring under hösten och det verkar som att det börjar ge resultat nu. Vår förhoppning är alltså att makeupartisterna ska ha så pass mycket kunder att dom kan behöva en hjälpande hand :)

  Det blir ju en ond cirkel när man måste strypa kostnader (pga dubbelhyrorna) då marknadsför man mindre och då får man också mindre intäkter. Så att jag har jobbat mycket hemifrån 2019 är också för att jag typ inte har behövts på salongen, personalen har haft tid att fixa med allting som behöver fixas ändå.

  I tisdags t.ex. så var dom fullbokade till eftermiddagen och webshopspaketen (som hade samlats på sig under helgen + den röda måndagen) behövde packas tidigare för att komma iväg innan posten tömdes för dagen. Så då packade jag och Miska alla paket! :)

  Det blir några A4-papper av listan med beställningar, så jag packade en korg per A4 så att det var enkelt för Miska som packade! :)

  Och det slår aldrig fel – alltid när jag lägger tid på att göra ett inlägg om en produkt så får vi alltid precis efteråt info om att den/någon nyans av den produkten har utgått. I detta fall gäller det Paese Argan Oil Lipstick i nyansen 37 (som tur var inte bästsäljande 35:an i alla fall) men jag har ju preciiis fotat och publicerat swatchbilder på alla nyanserna! Gah!

  Då längtar man till sitt eget sminkmärke, när sånt inte kommer som en överraskning ;)

  Men oj vad den swatchbilden gett resultat, tre av färgerna sålde slut direkt och vi hade en hel lista med kunder som stod i kö för 35-nyansen som vi kontaktade när den fanns i lager igen. Nu måste vi beställa nya direkt haha.

  Vi har designat nya tack-kort till webshopspaketen också. Vi brukar ofta skriva en handskriven hälsning bakom också vilket många uppskattar ♥

  Hudbibeln

  Förra söndagen så läste jag boken “Hudbibeln” av hudforskaren Johanna Gillbro, så bra! Rekommenderar den redan fast jag bara läst halva.

  Dels läser jag den för att jag är intresserad, men det är mest i jobbsyfte för när man ska utveckla sminkprodukter så är det viktigt att veta hur huden fungerar. Även fast smink inte är hudvård så ligger det ju ändå på huden, så det är jätteviktigt! Vilka konserveringsmedel ska man undvika och vad har olika formuleringar egentligen för påverkan på huden?

  Mycket i boken känner jag redan till eftersom jag är makeupartist och nörd, men det är svårt att hitta trovärdiga källor för det står olika överallt så jag har haft lite svårt att veta hur mycket av min kunskap jag faktiskt kan lita på. Men en hudforskare med den erfarenheten som Johann Gillbro har borde ju vara så nära “rätt” man kan komma. Av den kunskapen som finns idag i alla fall, sen kommer väl nya rapporter och upptäckter hela tiden ;)

  Söndagar är bra dagar för jobb som inte känns som jobb. Att ligga nyduschad i sängen med ansiktsmask och dricka te och påstå att man jobbar för att “man gör research” känns ju inte som någonting man kan göra en måndag direkt ;)

  Brow lift !!

  Ännu en nyhet som beräknas komma inom kort är behandlingen brow lift! Vi håller på att utvärdera behandlingen innan den kvalar in i bokningssystemet, men det bådar gott!

  Jag har gjort det på mig själv och ÄLSKAR det! Jag har varit så avundsjuk på folk med medgörliga strån som dom kan kamma snyggt, mina ligger där dom ligger punkt slut, otroligt bångstyriga.

  Men framför allt så gjorde jag det på en kund (gratis testperson bara) på salongen igår och look att this förvandling säger jag bara:

  Så coolt! Varifrån kom alla strån undrar man haha!

  Förberedande inför semester

  Vi många andra projekt som ska startas upp innan vi åker, så att man kan sätta igång med dom direkt när vi kommer tillbaka.

  T.ex:

  Ny målbild för 2020 som vi ska presentera för personalmötet nästa vecka.

  Önskemål om semester och schema samt lite andra förändringar som ska ske, så att vi kan öppna bokningssystemet för sommaren.

  Och inte minst allt jobb med mitt sminkmärke! Jag har skrivit färdigt de sista produktbeskrivningarna som ska skickas till producent och förhoppningsvis får jag den bollen i rullning innan vi åker så att ingenting behöver skjutas fram. Det är mycket väntetid i uppstartsfasen (man väntar på svar, samples osv) så jag hoppas att väntetiden matchar in med min semester!

  Jag har fotat en hel del i min sminkhörna också, så att mina kanaler inte ekar tomma i två veckor. En dag gjorde jag material för 4 inlägg och bytte tröja emellan så att det inte syns lika tydligt att det är fotat samtidigt hahaha. Man känner sig så löjlig då men jag vet hur mycket det skulle störa mig sen om jag inte gjorde det :)

  Här är en sminkning jag gjorde i veckan som kommer publiceras inom kort. Har fått en dille på fräknar!!

  Nej nu ska jag äta frukost (fast klockan snart är halv ett) – det är också en av veckans osunda vanor, börja jobba direkt när jag vaknar så att frukosten skjuts upp tills det är lunchtid…

  Sen ska jag ha ett telefonmöte med min ev. framtida business partner för sminkmärket. Sen blir det hårtvätt och kanske lite glass i badtunnan medan hårinpackningen värkar ;) Det är man värd nu!

  Kram på er ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish