Stippling brush – Användning

- Annons -

En stippling brush är en sminkborste som är otroligt bra när man ska applicera flytande foundation!

Den har både korta och långa strån, och det är egentligen bara dom längre stråna man jobbar med, resten är bara till för att ge borsten form och stadga.

När jag gick min airbrush-utbildning så blev jag tipsad om att komplettera med en sådan här borste på personer med rynkor, för den liksom jobbar in produkten bra i hudens alla ojämnheter utan att man direkt behöver “massera in” den som med andra borstar.

Men framför allt är det en borste som är till för flytande foundations med lite lättare täckning, t.ex. bb creams och cc creams, för personer som vill ha en felfri men naturligt bas.

Jag tycker att den funkar alldeles utmärkt på foundations med mer täckning också, skillnaden är att den inte direkt är lämpad för att täcka stora blemmor utan då får man komplettera med concealer. Men den är suverän för en hy med stora porer!

- Annons -

stippling-brusch-how-to-use

Ett vanligt missförstånd är att man använder den som jag visar på den högra bilden, att man liksom masserar huden med den som med vanliga foundationborstar. Men då kan man i princip lika bra använda en vanlig foundationborste.

Så här använder jag en stipplingborste:

1. Häll inte en klick foundation rakt på borsten, utan applicera en litegrann på handen och doppa sedan borsten i foundationen på handen istället. Detta är för att få en jämn mängd produkt utan att det blir för mycket.

IMG_5140_111

Man behöver bara foundation precis i topparna, som ni ser på bilden.

2. Applicera foundationen i ansiktet med duttande rörelser, börja med de områden som behöver mer täckning (t.ex. kinderna och pannan) och jobba dig utåt.

3. Jobba sedan med borsten i cirkelrörelser i hela ansiktet, för att få en perfekt jämn och felfri yta. Tryck inte alls med borsten utan håll den bara så att den precis nuddar huden med de långa stråna!

stippling-brusch-how-to-use - kopia

Resultatet blir oerhört jämnt och fint!

- Annons -

IMG_2130

Jag använder Nanshy Stippling Brush som finns i Masterful Collection på Byher.se!

IMG_2135

Hojta till om ni har några frågor :)

- Annons -
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

2 KOMMENTARER

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish