Täcka finnar på bästa sätt

  - Annons -

  Det svåra med att sminka över akne och täcka finnar är att man måste ha så himla tjockt lager med foundation för att få bort den röda tonen i prickarna, rött har nämligen en tendens att lysa igenom oavsett om man har en bra täckande foundation. Därför jobbar jag alltid med fler produkter än bara foundation för ett så naturligt och fint resultat som möjligt.

  Jag har ganska mycket finnar på kinderna just nu och tänkte därför passa på att visa er steg för steg hur man kan sminka bort dom utan att få ett onaturligt och kakigt resultat :)

  För jag har ju visat er förut hur man kan sminka bort en enstaka finne, med concealer o.s.v. Men det är ju inte lika enkelt när man har många finnar, man har ju inte tid att sminka bort finne för finne när man har 100 stycken. Då får man istället fokusera på hela områden. Men jag tycker fortfarande att man inte ska ha samma täckning i hela ansiktet, där man inte behöver lika mycket täckning är det finare att ha det mer naturligt, och hela sminkningen blir mer hållbar då.

  Här ser ni före och efter på mitt resultat av att täcka finnar på bästa sätt!

  Täcka finnar på bästa sätt före och efter

  - Annons -

  Skillnad va? Lite svårt att bedöma när jag har fotat helbilder på ansiktet, så här kommer några riktiga närbilder också så ser ni riktigt ordentligt!

  Täcka finnar grön primer

  Så här ser huden ut helt osminkad.

  1. Täcka finnar med grön primer:

  Det jag börjar med då är en grön ansiktsprimer som neutraliserar bort det rödaste, Zuii Organic Correcting Primer (adlink).

  täcka finnar med grön ansiktsprimer

  Man kan ta ganska mycket primer, men massera in den i huden ordentligt innan du fortsätter sminka dig. Jag har inte gjort det på bilden än bara för att ni ska få ett hum om vilken mängd jag har använt. Men så länge man masserar in den i huden ordentligt så kan man ta ganska generöst med primer om det är ett slätt område så som kinderna. Kring näsan eller ögonen där huden är lite tunnare bör man inte applicera lika mycket :)

  2. Mineralfoundation

  8621-glominerals-glopressed-base-beige-light-raw

  Sedan använder jag mineralfoundation, på dessa bilder har jag använt gloMinerals Pressed Base Foundation i nyansen Golden Light. Mineralfoundation är jättebra för aknehy, rent hudvårdmässigt alltså, och dessutom är det så bra för man kan enkelt applicera mer där man behöver mer täckning, och sedan applicera ett väldigt tunt lager på de andra områdena utan att resultatet ser ojämnt ut.

  täcka finnar med mineralfoundation

  - Annons -

  Då ser det ut så här sen! Som ni ser så är finnarna närmast öronen inte helt täckta, vilket beror på att det är lite svårt att se i spegeln där eftersom det är så långt åt sidan. Så det är ett tips ni kan lära er av mina misstag, var noggranna även på sidorna så ni får alla finnar täckta :)

  3. Täcka finnar med puder som neutraliserar rött:

  Hur som helst, när man har kommit så här långt så är det nu man ofta använder för mycket foundation, man kan nämligen täcka finnarna ännu mer om man brassar på, men för ett så naturligt och hållbart resultat som möjligt så är det bättre att använda ett puder som neutraliserar bort rött.

  Jag har testat flera puder av den här typen förut, men aldrig riktigt fastnat för det till 100%, förrän jag testade gloMinerals  Redness Relief Powder, det är såå bra! Man kan antingen bara svepa med borsten över ansiktet för bara lite effekt, eller så kan man dutta på ganska mycket på ett specifikt område och då är det oerhört effektivt!

  täcka finnar med redness relief

  Jag duttar fast ganska mycket puder med Nanshy foundation brush, och sen använder jag en kabukiborste för att massera in det mer i huden och borsta bort överflödigt puder.

  Läs även mitt inlägg där jag går igenom alla sminkborstar från Nanshy. :)

  före och efter täcka finnar / rosacea

  Och här ser ni det slutgiltiga resultatet!

  Man ser finnarna ganska tydligt på efterbilden men det är mest för att jag har en så bra kamera, man tänker knappt på det i verkligheten. Det var det första vår makeupartist Sandra sa när jag kom ut i butiken igen (efter att ha startat arbetsdagen osminkad) hon sa direkt “du har täckt det superfint verkligen!” och det bästa av allt – sminket höll bra hela dagen också :)
  sminka över rosacea

  - Annons -

  Och med lite contouring, rouge och ögonbryn (så man ser lite levande ut igen) så blir man så här fin! :)

  Sammanfattning

  Det är inte en bra produkt som ger det bästa resultatet, tyvärr, eller inte som jag testat i alla fall. Ofta tror man att många produkter blir kaka på kaka och ger ett onaturligt resultat för att det är “mycket smink” men det är snarare massor av samma produkt som i slutänden ger ett översminkat och faktiskt oekonomiskt resultat i längden. Använd lite av flera bra produkter som jobbar tillsammans istället! Och fokusera på att neutralisera bort det röda mer än att lägga ett tjockt hudfärgat lager över det.

  Hoppas att inlägget var till hjälp, hojta till om ni har några frågor. Läs även mitt inlägg om att dämpa rodnad i ansiktet. ♥

  - Annons -
  Föregående artikelBrun Ecorce makeup
  Nästa artikelNanshy Kabukiborste
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  11 KOMMENTARER

  1. wow, vilket fint resultat! (du är fin innan också). jag har vuxenakne, framförallt på kinderna och längs käken. min har oljlig t-zon men är samtidigt yttorr. är nyfiken på mineralfoundation som denna men är så rädd för att det ska framhäva de torra partierna runt finnarna liksom… vad tror du?

  2. Så fin sminkad alla gånger :) Vacker inspirationskälla!

   Har efter sedda bilder funderat Länge på att beställa det där glominerals pudret/foundation i samma nyans men är lite osäker (och går inte gärna utan minsta smink..omöjligt att få riktig hjälp då!) Passar den där nyansen någon som är någon blandning (verkar svårt för kunniga att hjälpa mig öht med färgval nämligen.) utav ‘vinter/sommar’ tror du?

   Har du förresten några prisvänliga tips till en sliten mor på 32 år som verkar fått rosaceaproblem (även tappat färg under munnen = vit, så det ser ut som om jag missat att sminka mig där) OCH tappat nästan alla fransar , – mest på ena ögat.. Hur gör jag??! Vit-rosa-röd-gul-dålig hy-utan fransar. Brutalt!

   Kan ju inte ha fransförlängning eller har tiden att kasta på mig ett par lösfransar och hoppas dom sitter kvar då jag aldrig testat det. Har inget bra täckande smink heller så ser egentligen riktigt taskig ut när vi anländer till skolan.. kan dessvärre inte lägga mycket pengar på smink öht.. Totalt kaos..ja du förstår ju!
   Aldrig sett så här illa ut.

   Det här blev ett väldigt långt meddelande – ledsen för det :) men hoppas du har några små tips.

   • Det är alltid svårt att bedöma nyans över en text så här, men Golden-serien är absolut vanligast så oddsen är ganska stor att de kommer passa dig. Det bästa om man är osäker är att gå på hur mörk/ljus man är, Golden light om du är lite mer åt det bleka hållet, och medium/dark om du är ljus men inte “vinterblek”. Golden-serien är nog en bra nyans om du är osäker på om du ska ha varm eller kall utan vill ha lite mer ett mellanting, om jag förstår dig rätt? För Natural är mer kall/neutral och Honey är varm :)

    Vad gäller fransarna så är det som du säker svårt att göra någonting där du inte har egna strån, man kan ju tyvärr inte måla mascara på fransar som inte finns. Det jag rekommenderar mest är lashliner, alltså att du fyller i med svart precis i fransarnas hårbotten. Det ger väldigt mycket effekt utan att se direkt sminkat ut som en bred skarp eyeliner. Då räcker det med en svart ögonskugga (Paeses kashmirskugga 602 är kolsvart och billig).

    Så, gloMinerals foundation för att jämna ut hudtonen och så en svart lashliner på det, det kommer göra väldigt stor skillnad :) Kram!

  3. Wow vilket resultat! Har följt dig och din blogg ett tag nu och är verkligen imponerad över hur duktig du är! :D Älskar verkligen smink & skönhet så din blogg passar verkligen perfekt för mig, och du inspirerar verkligen!

  4. Åh, du är så grym! Hade jag bott lite närmare Uppsala hade jag varit stammis hos er. 😊 Jag har kikat lite i din webshop då jag är på jakt efter ett puder. Hade egentligen tänkt mig ett transparent puder för att hålla min foundation på plats samt gärna ge min torra hud lite lyster. Väljer mellan Pease Glow och Bambo Silk. Tycker det är bökigt att ha ett puder med färg då det är svårt att matcha hudtonen dom ändras hela tiden nu under vintern. Men samtidigt vill jag åt lystern.. 🙈 Vilket puder hade du rekommenderat åt mig? Kramis

   • Åh tack! :) Paese glow powder är bara till för att ge extra lyster, ingen jag rekommenderar att fixera foundation med eller använda i nedmattande syfte, då är Bamboo silk mycket bättre! Glow-pudret brukar jag använda bara på ansiktets höga partier så som mitt på haka, panna, kindben, näsa, och på nyckelbenen och axlarna. Så jag skulle rekommendera båda två, då de är som två helt olika produkter typ, fast båda är i puderform :) Kram!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish