10.0.6 Down to the pore – Pore strips

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Jag har fått hem pressprov på “pore strips” från hudvårdsmärket Formula 10.0.6 som man har på näsan, som är typ ett plåster man sätter fast på huden och sen när man drar av den så följer pormaskar och orenheter med. Kan jämföras med alla dessa svarta ansiktsmasker som blir som en svart lädermask som man drar av, som ni säkert har sett massvis av? :)

  Formula 10.0.6 Down to the pore kommer i ett paket med 6 st stripes och kostar 79 kronor.

  IMG_0538_111

  Dessa pore strips innehåller tea tree som “detoxar” näsan tack vare antibakteriella egenskaper och är även lugnande för huden. Samt kaolin som absorberar olja och orenheter från porerna. Rekommenderad användning är 1-3 gånger i veckan, och jag har bara testat en gång så kan inte svara på hur resultatet blir efter regelbunden användning.

  IMG_0545_111

  - Annons -

  Själva stripen är matt på ena sidan, och på andra sidan sitter ett skyddsplast då den är lite klistrig.

  Varför gör man detta?
  Antingen kan man göra det här som en snabb-behandling innan t.ex. en fest. Ett snabbt sätt att bli av med synliga pormaskar! Men det är en bra grej att göra regelbundet också för att få rent i porerna, då kommer ansiktsvattnet och alla hudkrämer in ordentligt och kan verka mycket bättre. Dessutom sitter det ofta väldigt mycket smuts och bakterier i pormaskarna, som man av logisk anledning så klart vill få bort från huden.

  Vad ska man tänka på?
  Porerna är fortfarande öppna direkt efteråt, och det kan ta en stund för dom att dra ihop sig igen. Därför rekommenderar jag att göra det här på kvällen, och alltså inte om du ska sminka dig direkt efteråt. Använd lugnande produkter efteråt och låt huden vila. Det är också därför bra att stripsen innehåller tea tree som har antibakteriella egenskaper.

  Så gör detta dagen innan du ska iväg på någonting speciellt :)

  IMG_0557_111

  Användning:
  1. Tvätta ansiktet.
  2. Blöt näsan ordentligt, annars fäster inte stripen. Använd varmt vatten så öppnar porerna upp sig lite också.
  3. Ta bort skyddsplasten och fäst stripen över näsan (eller på önskat område, går ju att använda på kinder o.s.v. också men den är gjord för näsan)
  4. Låt den torka och verka i 10-15 minuter.
  5. När stripen är helt stel så kan du dra loss den försiktigt, och då följer alla porisar med!

  Tips! Jag tvättade ansiktet snabbt, men för mest effektiv resultat så bör porerna vara så öppna och varma som möjligt. Gör en ansiktsbastu innan (koka upp vatten, tag av kastrullen från spisen, håll huvudet över vattenångorna i ca 10 minuter). För bäst resultat skulle jag peela huden efteråt också samt avsluta med en ansiktsmask – men det hade inte jag tid med själv.

  IMG_0568_111

  Röd som attan blev jag efteråt haha! Och på mig satt det kvar lite limrester på huden efteråt, så det kan vara en bra idé att tvätta sig efteråt också.

  Vad tycker jag 10.0.6 Down to the pore?
  Jag gillar dom! Jag har testat flera svarta ansiktsmasker som funkar med samma princip, men dom gör lite ondare att dra bort och för mig rykte många småhår på köpet också. Den här känns mildare mot huden, men fortfarande effektiv – det såg man på alla porer som satt fast på stripen sen.

  - Annons -

  Har man dock pormaskar i hela ansiktet så är det en bättre idé med en mask, den här är ju till för ett ganska litet område.

  Användningen var enkel, effektiv även om man gjorde det snabbt med snabbtvätt och varmvatten, men blir säkert ännu mer effektiv om man värmer upp huden ordentligt innan. Det kändes lite som gips när det torkat men det var enkelt att dra av.

  Efteråt kändes huden runt näsan otroooligt ren, och även väldigt len. Här ser ni hur stripen såg ut efter borttagning:

  IMG_0589_111

  Får man visa sina pormaskar så här eller är det motbjudande? ;)

  Jag fotade före och efter på näsan också, men tänkte inte så långt innan så fotade bara rakt framifrån, så skillnaden är inte superstor för som ni ser så är det mest på sidorna, kring näsvingarna, som jag hade mycket porer. Så jag skippar dom bilderna i inlägget.

  Har någon av er testat dessa? Vad tycker ni? :)

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Detta kunde ju vara nått! Har aldrig trott att den typen av “plåster” skulle fungera, men det såg ju ut så på bilden som du la upp =)

  2. Detta skulle jag gärna vilja testa! Men som du sa så skulle det vara bra om de kanske gjorde en mask för ansiktet också ;) Har testat såna strips för näsan från andra märken men har inte känt att de gjort bra ifrån sig men denna verkar verkligen bra! Kram

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish