Bästa vågtången – HH Simonsen Deep Waver

- Annons -

Jag älskar min nya vågtång “HH Simonsen 360° ROD VS5 Deep Waver” som gör djupa våglockar i håret! Och jag kunde inte komma på en bättre person att fota resultatet på än min vän Frida som har så fantastiskt hår att man kollapsar av avundsjuka!

Fridas hår är även ett bra hår att testa på innan recension, för det är så himla tjockt så med en dålig tång tar det flera timma att locka. Jag gjorde den tabben en gång förut och det gör jag inte om om man säger så haha. Har även slingat det några gånger, fy fasen vilket jobb :)

Men det gick jättebra och här är det snygga resultatet:

vågtång-frida

Frida har nyligen blivit kopparröd hos Monica Werner i Uppsala, snyggt va??? :)

- Annons -

♥  Jag gillar tången så mycket för att det först och främst blir snygga lockar, men även för att den är superenkel att använda och det går snabbt som attan! Man behöver inte hålla alls länge, och det var det första Frida sa när jag började “oj vad snabbt det går”.

♥  Man kan enkelt varierra om man vill ta större eller mindre slingor, det går snabbare om man tar större och vågorna blir mer mjuka då, men vill man ha mindre vågor och mer effekt så kan man helt enkelt locka mindre slingor. Snyggt att blanda också tycker jag, göra både större och mindre lockar så man får mer liv i håret!

♥  Hållbarheten på lockarna är också riktigt bra. Mitt hår vill gärna bli rakt ganska snabbt även om jag har en bra hårspray, men med denna tång så håller det även till dagen efter trots att jag sovit på dom! Sprayen jag har använt är från Living Proof.

♥  Sladden är jättelång och det älskar jag!!

♥  Det går att “låsa” tången så att den hålls stängd, perfekt när man ska ha den nerpackad i väskan.

♥  Den viktigaste detaljen för mig är att den ska vara enkel att använda på sig själv, för jag är så dålig med hår och frisyrer. Och det är den verkligen! Jag har testat andra vågtänger men ingen som är så här enkel och bra :)

vågtång

Egenskaper:
* ROD VS5 skapar stora fina vågor och rörelser.
* Teflonklädd yta som säkrar ett bra glid och ger en effekt av mindre friss.
* Reglerbar arbetstemperatur 150-210°C.
* Fungerar både i USA och Europa, 110V respektive 240V.
* 3 meter sladd med pivotfunktion.

Jag lockar alltid med 180 grader, för jag lärde mig på ett event med ghd att det är den optimala temperaturen för hållbara lockar med så lite slitage som möjligt. Vid 180 grader är håret som mest formbart, utan att det är så varmt så att håret slits. Håret smälter över 200 grader så så högt bör ni ha temperaturen även fast det går.

Det enda som är lite negativt med tången är att värmeinställningen bara är en liten skruvratt på sidan, och den kommer man lätt åt när man lockar. Så man måste dubbelkolla ibland så att man inte har ändrat värmeinställningen.

- Annons -

IMG_5044_111 - kopia (2)

Det är svårt att få till snygga toppar i så här tjockt hår tycker jag, dom vill liksom sticka iväg när man ska ha in dom i tången haha. Krävs lite övning på den fronten, men jag är ju ingen frisör heller :)

Det billigaste priset jag hittar på tången är på Lyko.se där den bara kostar 499 kronor och då ingår även Carbon Clips, HH SIMONSEN Styling Brush och HH SIMONSEN Wet Brush!

Låter nästan för bra för att vara sant haha. På Eleven.se kostar tången 890 kronor och då medföljer ingenting. Och rek. pris är 1295 kr till och med. Kanske är en gammal modell som de vill sälja slut på (?) för på bilden så har den lila detaljer men min är helsvart. Jag har fått min tång av Monica, så jag vet inte :)

Hur som helst, två stora tummar upp får den av mig!!! ♥

- Annons -
Föregående artikelMatta & glansiga naglar
Nästa artikelCool Eyeshadow Tutorial
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish