Foundation till problemhy

  - Annons -

   Sophia sa…
  ”Hej! Jag är en 16-årig tjej som till hösten ska börja gymnasiet. Jag har problemhy och haft finnar sen jag gick i fyran ungefär och det är mest på kinderna men även på pannan och hakan. Min hy blir väldigt lätt både torr och oljig och kan även bli smått röd på kinderna.
  Mina kompisar har haft tur och jag är den enda i våran grupp som har finnar. Jag mår väldigt dåligt över det och har testat flera foundations och använder just nu ”Fit Me.” Jag undrade bara om du skulle kunna försöka hjälpa en osäker tjej och hitta en passande foundation som inte gör mig brun i ansiktet utan ser naturlig ut men även täcker? Älskar din blogg, kram!”

  OBS! Inlägget är gammalt och produkterna finns inte längre att köpa, jag rekommenderar istället er att besöka något av mina andra inläggt, ”Dämpa rodnad i ansiktet”, ”Täcka illröd finne” och ”Täcka finnar utan smink i hela ansiktet


   

  Jag har fått väldigt mycket frågor om just foundation till acne/problemhy den senaste tiden, så jag tänkte ta upp detta i ett inlägg :)

  En acnebenägen hy är väldigt känslig för yttre påverkan, all hudvård och sminkprodukter vi använder, hur vi lever, vad vi äter och så vidare, gör väldigt stor skillnad. Och även fast det finns tusentals olika knep så kan vi inte alltid bli av med finnarna, men vi kan alltid göra det bästa för att täcka över dom.

  - Annons -

  Det viktiga när man ska täcker över finnar, är ju såklart att inte förvärra tillståndet. Produkter med olja och som täpper till porerna går bort direkt, men eftersom en acnehy är så känslig mot allting så finns det ibland även ”bra” ämnen som kan irritera och skapa mer finnar.

  Därför rekommenderar jag smink med så lite tillsatser som möjligt, då finns det färre saker som huden skulle kunna reagera mot!

  Mineralsmink är en sådan produkt som ofta innehåller få ämnen. Men ibland har även dom en skylång innehållsförteckning med olika tillsatser, så kolla alltid innehållsförteckningen först. Nudh mineral är dock mineralsmink som är helt utan tillsatser – i princip mosade mineralstenar! :) (Förutom mascaran och läppglansen som har krämiga konsistenser.)

  IMG_2308

  Mineralstenar som nudh mineral är gjort av.

  Det som också är bra med mineralsmink i puderform är att det suger upp fukt, och vi med finnar är ju också ofta väldigt oljiga i hyn (även fast vi kan vara torra samtidigt) och en puderfoundation håller sig matt längre. Och ändå så framhävs inte de torra områdena, jag tycker ofta att man ser torra hudflagor mer med en flytande foundation.

  Dessutom är mineralsmink väldigt lätt på huden, det stör inte, täpper inte till porer eller bråkar på något annat sätt – samtidigt som det ändå ger bra täckning! Man kan ofta lägga på lite extra på sina problemområden också utan att sminket ser ojämnt ut.

  Summan av kardemumman är helt enkelt att det är tack vare alla dessa punkter som jag gillar nudh minerals mineralsmink så mycket, de torra produkterna är heeelt utan tillsatser, det täcker bra (allra bäst täckning får man genom att komplettera med deras concealers) och ger ett naturligt resultat med mycket lyster!

  nudh mineral grundsmink före efter

  Nudh mineral finns på Creativemakeup.se, där man också kan köpa provpåsar för att hitta den perfekta nyansen innan man köper en hel burk.

  - Annons -

  foundation-acnehy

  O.B.S. Jag skriver inte detta inlägg utifrån vad jag läst eller hört, utan jag talar av erfarenhet. Jag hade mycket finnar i tonåren (riktigt stora blemmor till och med där i början) och jag har lärt mig av både misstag och genom att testa mig fram och ser vad som funkar. Ibland förstår man inte varför en produkt inte fungerar bra ihop med huden ”den ska ju vara bra för personer med acne” men vad huden gillar och inte gillar är ofta individuellt och svårt att veta i förväg, man får testa sig fram och genom att kolla mängden ingredienser på innehållsförteckningen så lyckades jag ofta hitta passande produkter för just mig.

  Hoppas jag har hjälpt fler som undrar över detta! Jag passar på att klistra in två recensioner jag har fått på nudh minerals foundation, som bevisar att den är bra för känslig hy (som då även gäller acne som jag förklarat i inlägget)

  recension nudh mineral foundation

  Hoppas inlägget om foundation till problemhy var till hjälp! Skriv gärna en kommentar! :)

  Kram på er!

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish