Täcka finnar utan smink i hela ansiktet

  - Annons -

  Ibland vill man inte vara sminkad i hela ansiktet, utan vill bara trolla bort några envisa blemmor. Men det kan vara lite klurigt att göra det, för om man bara sminkar på finnarna så kan det lätt synas att man har ”fläckvis” med smink vilket inte heller ser så naturligt ut.

  För det är så med finnar, dom är inte alltid bara röda utan ofta ganska mycket mörkare än hudtonen också, vilket gör att en concealern bör vara ganska uppljusande – vilket inte är ett problem om man ska använda foundation också som jämnar ut hudtonen men på ett helt osminkat ansikte i övrigt så kan det vara lite svårt att få det att se bra ut då det blir som ljusa fläckar i ansiktet som inte riktigt matchar den egna huden.

  Därför tänkte jag nu visa er och berätta hur jag brukar sminka över finnar på Miska, som inte vill ha en hel makeup utan bara vill få bort blemmorna på ett naturligt sätt.

  Här ser ni förebilden när alla finnar är täckta:

  Täcka finnar utan smink i hela ansiktet

  Ser ni vart de tre stora finnarna har suttit? :)

  - Annons -

  Produkterna jag använt för att täcka alla finnar:

  finnar

  Jag använder mig av tre produkter, vilket kan kännas lite onödigt för bara några finnar, så ja det är inget ni nödvändigtvis måste inhandla om ni alltid bara ska täcka några finnar men om vi även ibland sminkar hela ansiktet så är det toppenbra produkter att använda sig av :)

  Concealer

  Pixi Correction Concentrate är en heltäckande concealer som täcker över finnarna toppenbra! Den är krämig och är också bra på finnar som är lite torra. Den använder jag först för att täcka över och ljusa upp finnen.

  Puder

  GloMinerals Redness Relief Powder duttar jag sedan på över finnen, allra främst för att fixera den krämiga concealern. En krämig produkt bör fixeras med puder för att hålla bättre hela dagen. Och anledningen till att jag använder ju gloMinerals Redness Relief Powder är för att Miska har ganska varm hudton, och concealern är inte tillräckligt gul för att matcha in med hans hudton. Dessutom är det här pudret perfekt om lite rödhet eventuellt lyser igenom concealern.

  Bronzer

  Det sista steget är inte viktigt för alla, men på Miskas hudton blir täckningen med concealer och puder lite för ljus jämfört med hudtonen så då duttar jag på lite bronzer bara för att få hudtonen och täckningen på samma mörkhetsgrad :) Till det använder jag Paese Bronzing Powder (1M) som är ett matt solpuder i en neutral kall brun ton.

  Här har ni före- och efterbilder för att täcka finnar:

  Täcka finnar utan smink i hela ansiktet före och efter

  Skillnad va? Så har jag ljusat upp pyttelite under ögonen också :)

  Nu ska jag träffa underbara Nicolin som kommer och hälsar på i butiken för första gången, jeeeeeeej!

  Hör av er om ni har några frågor och hoppas att ni gillade inlägget för att täcka finnar utan smink i hela ansiktet, kram kram! ♥

  Kan även tipsa om mitt inlägg om att dämpa rodnad i ansiktet, tips tips! :)

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  4 KOMMENTARER

  1. Nästan som trolleri haha! Letade efter potentiella ställen du kunde ha täckt över men HELT omöjligt att se. Så himla bra tips!

  2. Hej! Vet inte om du fortfarande tar emot sådana här förfrågningar(?) men jag chansar;-) Ska på bröllop nu i november och skulle vilja ha tips på passande makeup?? Ska ha en mörkgrön långklänning, har mörkt långt hår och blå ögon!! Vad tror du blir finast till detta?? Tack på förhand💕

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish