Grönt hår?

  - Annons -

  Igår var jag hos frisören (Lynn på Creative Zone, hon är grym!) och blev riktigt höstfin i håret! Men Lynn fick kämpa riktigt ordentligt för att få hårfärgen fin, och “tack vare” detta problem så fick jag tips och råd som jag tänkte dela med mig av till er! :)

  Det är nämligen så att många har väldigt metallrikt vatten från sina kranar, det är t.ex. därför man alltid ska ta kallvatten ur kranen när man lagar mat (även om det ska kokas upp) för varmvatten kan lösa upp koppar från ledningarna mer än ett kallt vatten.

  Men när man duschar så använder man ju varmvatten direkt från kranen vilket gör att vissa hushåll får stora mängder metaller i duschvattnet! Dessa metaller torkar ut håret vilket inte är bra för någon, men det kan även göra håret grönt och grådassigt och båda dom bieffekterna hade jag fått på mitt hår. Att det dessutom är lite extra svårt att få färgen att fästa på ett blekt hår, det gjorde inte saken lättare för stackars Lynn hehe.

  Här kommer tipsen jag fick av henne:

  1. Låt vattnet rinna en stund innan du hoppar in i duschen. Och vill du inte vara så miljöovänlig så kan du börja med att duscha kroppen innan håret, eller vara så fräck att du låter en annan i hemmet duscha före dig haha. Då hinner i alla fall en del av metallerna rinna bort istället för att hamna i ditt hår!

  - Annons -

  2. Man kan djuprengöra håret med speciella schampon, eller gå till en salong som göra en rensning på håret för att få bort metallerna och/eller den gröna tonen som eventuellt har uppstått. Men en billig huskur är askorbinsyra och vatten! Ca 3 matskedar i en liter vatten som du häller över håret och låter verka en stund. C-vitaminet i askorbinsyran (om jag förstod det rätt) kommer att dra ur alla metaller ur hårstråna. Detta kan i sig också vara uttorkande för håret och ska inte göras oftare än nödvändigt, men absolut varje gång innan ett frisörbesök skulle jag rekommendera! Och har man möjlighet att duscha hos någon som inte har lika mycket metaller i vattnet (ett nyare hushåll exempelvis) så kan det rekommenderas att göra denna behandling där om du vill ha ett så metallfritt hår som möjligt innan frisörbesöket.

  3. Rött neutraliserar grönt, så en rödare hårfärg kommer få det gröna att synas mindre. Dock kommer det även vara svårare att hålla en röd hårfärg lika röd, eftersom grönt och rött neutraliserar varandra.

  jhårfärg

  Bjuder på en före- och efterbild på mitt nya hår! :) Fler bilder finns på Imakeyousmile.se!

  Det kanske inte syns så mycket på före-bilden att håret skiftar i grönt, men i vissa ljus (speciellt har jag märkt det på bilder) så blir det en grågrön ton, och även Lynn sa att hon såg lite gröntonade slingor när hon lyfte på håret och kollade runt.

  Hoppas ni blev lite klokare! :)

  Kram, Helena

  - Annons -
  Föregående artikelBlog Awards-look
  Nästa artikelFejkglasögon
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish