Min businessvecka v.2

  - Annons -

  När vi planerade flytten så tänkte jag “vi flyttar det sista den 1 januari och sen jobbar vi hemifrån i 2 veckor och inväntar Annikas förlossning“.

  Så enkelt var det ju inte i praktiken ;) Även denna vecka har varit intensiv och vi har fått jättemycket gjort!

  Varierat salongsjobb
  Vi har åkt in till stan varannan dag och passat på att jobba när Annika och Miska har ändå haft inbokad träning. Annika är ju sån kämpe som hade bokat in sitt sista pt-träningspass den 11:e fast hon var beräknad den 10:e haha.

  Vi har haft miljöinspektionen på plats som godkänt vår nya lokal, ordning och rutiner. Det måste man när man utför permanent makeup-tatueringar för att garantera en steril behandling. Allt från luftflöde i lokalen till saker som hur vi förvarar städmaterial, närheten till handfat, skyddsplaster som byts mellan varje kund och mycket mer.

  - Annons -

  Vi har även borrat upp lite grejer då pappa var snäll och lånade ut sin slagborr! Han är ju snickare med bra grejer så det var som natt och dag på borren vi hade. Sen när Miska borrade i ena väggen så gick all ström (!!!) han har antagligen borrat i en elkabel. Hur sjutton ska man veta vart sånna sitter i väggen? Så vi har haft en elektriker på plats som ska dra om kablarna (det var dock inte akut för vi fick igång strömmen via proppskåpet men för säkerhetens skull så ska man dra om kablarna ändå).

  Elektrikern satte även upp våra stora lampor över varje behandlingsbrits så att vi har klockrent ljus överallt, så bra!! Vi har aldrig haft så bra ljus som i den här nya salongen!

  Som tur är så har vi så duktiga kollegor som håller ställningarna medan vi springer runt som yra höns :)

  Januari är ju en låg månad vad gäller bokningar och nu när vi har ökat allas tjänster så blir det mycket luckor i schemat vilket stressar mig enormt. Men har företaget överlevt så här länge så ska det väl inte kollapsa nu heller haha.

  Mycket pappersjobb har vi också, här sitter Miska och pratar med försäkringsbolaget angående vårt trasiga skyltfönster som jag visade er i förra söndagsinlägget.

  Och en stor del av veckan har spenderats på gamla salongen där vi rensat, rensat och rensat! Vi har fått fler grejer sålda också, alla pengar är viktiga när vi nu sitter med dubbelhyror fortfarande men framför allt känner vi att det är guld värt att få hjälp att bli av med sakerna. Vi får betalt för att slippa åka till soptippen haha.

  Det är sjukt mycket som ska slängas också, jag förstår verkligen inte var allt skräp kommer ifrån och varför det har sparats så extremt mycket oanvändbara prylar! Det är så det blir när man har stor yta och mycket förvaring. Den här bus-påsen har legat i köket så länge att jag inte ens minns vad den innehåller på riktigt eller vems den är från början haha.

  - Annons -

  Butiken är fylld med prylar som kan säljas och vi har en stoor yta full med saker som ska slängas. Men behandlingsrummen börjar eka tomma! Här satt jag och fixade med lite bilder snabbt innan jag gick till nya salongen och bytte bilder i en av våra skärmar.

  Ingen som vill köpa Annikas löpband som ni ser i bakgrunden? :)

  … Och mycket hemmajobb!
  När jag gör mycket praktiskt jobb som inte hör till det vanliga schemat så halkar jag efter och får mycket att jobba ikapp när jag är hemma istället.

  Jag jobbade hemma i tisdags och torsdags och fast jag satt från morgon till kväll och fick massor gjort så sa jag på kvällen “det känns inte som att jag har gjort så mycket idag fast jag har jobbat konstant, för det är så många punkter kvar på min to do-list“. Men det handlar ju om att jag har för många punkter på att-göra-listan för att klara av på en dag, inte att jag inte har varit effektiv.

  Bland annat har jag uppdaterat vår blädderskärm vi har på salongen. Det är en stor skärm med touch-knappar som man kan använda när man pratar om olika behandlingar till kunderna.

  T.ex. denna där man tydligt kan beskriva skillnaden på våra olika eyeliner-storlekar.

  Vi har tagit bort den tidigare eyeliner-varianten “lashliner” eftersom Eyeliner Light också är en typ av lashliner men inte lika tunn, så kunderna hade lite svårt att förstå skillnaden.  Och så fort man ändrar en behandling så behöver man ändra visningsbilderna, infon på hemsidan, allas prislistor och ändra i bokningssystemet. Så för en liten ändring är det många steg!

  - Annons -

  Dessa bilder använder vi för att beskriva hur du kan komplettera din eyeliner med inliner och/eller lash lift (ögonfranspermanent. Även dessa bilder är redigerade till viss mån. Alla på den vänstra bilden är redigerade och på den högra bilden så är det bara nedersta bilden som är redigerad.

  Men det största jobbet är att jag har rensat massor på hemsidan. Jag började redan förra veckan men det var mycket kvar. Dels har jag ändrat infon om lärlingsbehandlingar då Olga nu gått upp till nivån “Lärling Steg 3” vilket innebär att hon är självgående men räknas fortfarande som lärling tills hon jobbat upp fler behandlingstimmar. Sen är det mycket info som ska uppdateras, öppettider, adress, betalningssätt (vi har slutat med kontanter och Payex men börjat med Klarna) och om oss-sidorna.

  Många behandlingar och produkter försvann ur sortimentet i samband med flytten (t.ex. skäggprodukter, tandkrämer, Hårologi) så nu gjorde jag en storrensning i menyer och kategorier också. Det låter enkelt men är en tidskrävande process av olika anledningar!

  Så nu är det färre kategorier och mer stilrent när man bläddrar i webshopen :) Vi hade även en del utgående produkter på rea som vi tog bort helt nu när vi ändå höll på, t.ex. nagellack, konjac sponge-svampar m.m. Sånt som vi sålde jättemycket av förut men som minskat så mycket att det inte känns värt att lagerhålla längre.

  Jag har ganska mycket kvar som jag ska fixa med på hemsidan, nya bilder osv, men all akut info är fixad nu i alla fall. Så skönt :)

  Många kvällar och helger framför datorn blir det!

  Hippe-entreprenör som inte längre har kontor utan fixar bokföringsunderlag hemma på mattan i bar överkropp och en sittpuff som hyllplan ;) ♥

  Avslappning & hälsa
  En viktig detalj för 2019 är att få bukt på min hälsa. Jag började känna mig febrig förra helgen (efter ett halvår med problem regelbundet så lär man sig att känna igen direkt när det är på gång) men jag lyckades mota bort det i veckan med Coldzyme-spray (kan rekommendera!) och kosttillskottet L-Lysine som är en aminosyra. Det funkade!!

  Dessutom har jag börjat varva ner psykiskt med att sticka!

  Jag är egentligen inte stressad längre, allt akut är avklarat, men efter en hetsig höst med mycket inre stress så är jag mycket mer känslig. Så fort jag får ett jobbrelaterat meddelande/samtal och ett litet problem eller beslut måste tas när jag är ledig så kan jag inte slappna av sen vilket gör att jag jobbar i hjärnan fast jag ska vila. Och jag kan inte ha telefonen på ljudlös heller för det kan ju komma akuta jobbsamtal som jag måste ta.

  Som egen företagare kan man inte förvänta sig att vara ledig lika mycket som sina anställda men lite ledig måste man ändå vara. Men om man fortsätter jobba “i hjärnan” i 3 timmar efter ett enkelt samtal på 2 minuter så blir man aldrig ledig. Det är viktigt att vila när man vilar eller vad man ska säga ;)

  Men stickningen hjälper! Jag håller på med en flätstickning där jag måste räkna maskor och varv vilket är bra när jag behöver stänga av omvärlden helt. Och en där det bara är resårstickning + slätstickning då jag kan prata eller lyssna på podd samtidigt men att stickandet i sig är avslappnande. Jättebra!

  Men idag är det söndag och dagen då Annika hela tiden har trott att bebisen ska komma, hon var beräknad den 10:e men har hela tiden sagt att Helmi kommer komma den 13:e. Så nu är vi lediga och på helspänn ifall det kommer sätta igång!

  Annika har haft lite ont i bäckenet men det blir bättre när hon har klackskor på sig (konstigt nog) så nu har jag en bild av att hon kommer stå halvnaken i förlossningsrummet i bara klackskor, nyfixad fransk manikyr och helt perfekt sminkad med alla permanent makeup-tatueringar haha! Barnmorskorna kommer tro hon är tokig :)

  Nej nu ska jag ta fram min stickning och vara lite ledig. Kram på er! ♥

  - Annons -
  Föregående artikelKomplettera din eyeliner-tatuering
  Nästa artikelMin vardagsmakeup
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  1. Det finns apparater/detektorer som kan känna av var el- och vattenledningar sitter så att man inte borrar i dem.:)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish