Permanenta håret före & efter – Hur går det till?

  - Annons -

  Ni som följt mig vet hur extremt länge jag har varit sugen på att permanenta håret! Lockpermanenta håret är ju så snyggt!

  Det här har jag funderat på i två år nu. Jag gjorde en misslyckad permanent för 10 år sedan och har velat ha “revansch” sedan dess haha. I bland annat blogginlägget “Ett snyggare 2018” vid nyåret 2017 skrev jag att jag ville permanenta håret innan den sommaren.

  Det har tagit ett tag att komma till skott om man säger så ;) meeen gissa vad jag gjorde igår!!!

  Permanenta håret vågigt eller lockigt?

  Innehållsförteckning för “Permanenta håret före & efter – Hur går det till”:

  1. Hur går det till för att permanenta håret?
  2. Varför permanentar man håret?
  3. Kan man permanenta blekt hår?
  4. Val av frisör för att permanenta håret
  5. Börjar det blir trendigt att permanenta håret igen?
  6. Styla ett permanentat hår
  7. Sliter det på håret och hur länge håller det?
  8. Hur långt hår behöver man för att permanenta håret?
  9. Hur mycket kostar det att permanenta håret lockigt?

  permanenta håret före och efter

  - Annons -

  Såå nöjd med permanentat hår! Man får inte föna lockarna efteråt så jag har ingen styling eller volymgrejer i håret alls på bilderna i detta inlägg. Det här är resultatet efter att håret var helt blött, sen självtorkat och sen lite leave in-balsam i topparna bara :)

  Hur går det till för att permanenta håret?

  Gunilla på Creative Zone gjorde permanentat hår på mig med märket Hårologi. Det är ett lite annorlunda sätt jämfört med andra permanenter, tack vare något ämne som den inte innehåller (minns ej namnet) vilket gör den mer skonsam för håret.

  1. Först kollar man kvalitén på håret, dels i en apparat men också genom att dra ett strå mellan fingrarna/naglarna och ser hur spänsten är och hur det krusar sig. Dels för att se att kvalitén går att göra behandlingen på men också för att bedöma valet av spolar. Jag behövde ganska stora spolar trots att jag önskade små lockar.
  2. Djuprengöring av håret i schamponeringen
  3. Klippning, jag fick klippa upp håret lite för att inte ha mer lockigt i topparna än resten av håret.
  4. En uppbyggande proteinspray sprayas på håret för behålla hårkvalitén.
  5. Håret rullas upp på spolar, sedan läggs permanentvätskan på
  6. Efter verkningstiden så går man till schamponeringen och en annan vätska läggs på. En vätska som inte används vid vanliga permanenter utan bara för Hårologi.
  7. Sen sköljer man håret noga och lägger på den sista vätskan som ska värka en stund också.
  8. Sen tar man ut spolarna, sköljer håret ordentligt och avslutar med balsam.
  9. De uppbyggande protein-sprayerna sprayas på igen
  10. Man får inte torka håret med fön så jag satt i en torkmaskin (tog ganska lång tid) och självtorkade.

  Hur lång tid tar det att permanenta håret?

  För mig tog det ca. 2-3 timmar hos frisören, men det beror på hur tjockt hår du har och hur många spolar du använder.

  En stor del av tiden behöver nödvändigtvis inte vara hos frisören, eftersom du inte får föna håret efteråt så lufttorkade jag i en värmemaskin och det tog ganska lång tid.

  Varför permanenta håret?

  Jag trivs bäst i utsläppt hår men jag tycker det är såå tråkigt att fixa håret. Utan styling så är mitt hår platt som en pannkaka mot huvudet, jättesvårt att få volym och ser bara jättetråkigt ut (tycker jag själv).

  Så anledningen till att jag ville permanenta håret är för att få liv och volym utan att behöva fixa så mycket med det. Det viktigaste är alltså inte lockarna i sig (även fast jag älskar dom också såklart) utan jag vill ha volymen och det livfulla :)

  Kan man permanenta blekt hår?

  Anledningen till att dom flesta frisörer säger nej till att permanenta ett blekt hår är för att blekt = slitet. Trots att man har en bra permanent så sliter det ju såklart på håret.

  Men jag är så noggrann med mitt hår eftersom det är lite av en hobby, jag älskar ligga i badet med hårinpackning eller gå runt och städa i inpackning och ansiktsmask. Jag tvättar håret en gång i veckan och har alltid hårinpackning varje tvätt. Jag använder riktigt bra produkter utan silikoner och använder sällan värmeverktyg.

  Dessutom bleker jag alltid med Olaplex så håret blir inte så slitet av det heller. Så till och med frisörerna säger att jag har bra hårkvalité och är en godkänd kund för att permanenta håret :)

  Val av frisör för att permanenta håret

  - Annons -

  Dom flesta frisörer tycker det är tråkigt med permanent, jag har pratat med flera stycken. Dom säger “det är det enda som inte utvecklats sedan 80-talet”. Men det handlar mest om att det är så få kunder som gör permanenter idag, då blir ju inte frisörerna duktiga på det. Och det man inte är duktig/säker på det tycker man inte är roligt.

  Hårologi har en utvecklad permanentvätska och jobbar med utbildningar kring nya sätt att rulla håret. Man kan t.ex. göra en permanent med bara 8 spolar!

  Gunilla önskar att fler personer permanentar håret. Hon var så noga och kunnig när hon stod med mina enstaka hårstrån och gjorde tester för att bestämma spole och teknik. Proffsig ut i fingerspetsarna bokstavligt talat haha :)

  Börjar det blir trendigt att permanenta håret igen?

  En fråga som jag fått av flera nu när jag permanentat håret är “jahaa har det blivit trendigt igen?“. Svaret är nej men jag trooor det kommer börja komma tillbaka fast med ett mer fancy ord, kanske texturering eller någonting sånt :) Tror inte ni det kan bli så?

  Nu när jag berättade för min kund att jag skulle permanenta håret så fick jag svaret “jahaa är du inspirerad av Carola?” och jag hade helt missat hennes nya hår haha! Vore kul om hårpermanent blir en trend nu :)

  permanenta håret

  Styla ett permanentat hår

  Bilderna ovan är som sagt helt utan styling, bara självtorkat. Man får inte blöta permanentat hår 48 timmar efteråt men jag LÄNGTAR till jag får tvätta håret själv. Eftersom djuprengöringen tvättade ur all färginpackning och silverschampo så är jag inte riktigt nöjd med den blonda tonen nu. Jag har abstinensbesvär efter min kalla rosé-färg som jag blandar i min hårinpackning :) Läs mer om den inpackningen i inlägget Milk_Shake Direct Colour Recension

  Dessutom är jag jättesugen på att testa volymprodukter, sprayer och grejer för att hitta “mitt sätt” att styla det på. För det finns inte ett rätt sätt, vissa kramar in med mousse, vissa med en vårdande spray, vissa gör ingenting alls.

  Jag blev rekommenderad att vänta med att köpa ny styling tills jag känt efter själv med produkterna jag har hemma. Men det finns en del tips man kan tänka på:

  Fukt – Lockiga hår älskar fukt! Jag ska vara mer generös med fuktgivande produkter.

  - Annons -

  Balsam & vatten – Man kan blanda balsam och vatten i en sprayflaska och spraya i mellan tvättarna om man vill få fram lockarna mer. Balsam har lågt ph-värde vilket får lockarna att dra ihop sig och bli mer definierade.

  Curl booster – Hårologi har en spray som har ännu lägre ph-värde. Jag har sett live på ett lockigt hår hur stor skillnad den gör, lockarna kom fram direkt när den sprayades på! Gunilla trodde dock inte att jag kommer behöva den.

  Bredtandad kam & självtork – Att föna och borsta håret som vanligt är big no no nu, då blir håret ett stort friss!

  Åååh jag vill duscha och leka nu! :)

  Hårkvalité efter hårpermanent – sliter permanent på håret?

  Även om man bleker med Olaplex så känner man ju att strukturen på stråna har ändrats lite. Men efter permanentbehandlingen så känner jag ingen skillnad på kvalitén alls, det känns precis som innan!

  Det största skillnaden för mig är att jag nu inte kan sova i fläta, för då blir ju lockarna lite konstiga sen. Och att sova med utsläppt sliter mer på håret.

  Hur länge håller permanentat hår?

  Hållbarhet för permanentat hår om man har bra kvalité, är noga med inpackningar och inte sliter onödigt på håret så kan permanenten hålla i flera år! Gunilla hade själv permanentat sitt hår för 1,5 år sedan och det var fortfarande jättefint även fast det vuxit ut en del :)

  Hur långt hår behöver man för att permanenta håret?

  Längden spelar inte så stor roll, så länge du kan trä håret runt spolen så är det tillräckligt.

  Frisörer brukar rekommendera axel långt hår, men det tror jag nog är för att längre hår tar så lång tid. :)

  Hur mycket kostar det att permanenta håret lockigt?

  Priset för att permanenta håret ligger på mellan 1500kr – 3000kr och beror på hur långt hår man har.

  Permanenta korta hår är billigare än långt och man får ofta vad man betalar för. Så det är inte alltid värt att gå efter priset, hitta någon bra genom recensioner! :)

  hårpermanent 2020

  Vad tycker ni? :) Blev det bra? Hur det blir med styling och sådant får ni följa längre fram när jag får tvätta det själv! Oavsett om ni vill lockpermanenta håret eller permanenta håret vågigt så rekommenderar jag Creative Zone, så duktiga!

  Vill ni boka tid på Creative Zone så kan ni ringa dom på 018 141000 för permanent är inte bokningsbart online i deras bokningssystem :)

  Obs vårt företag har ingenting med den frisörsalongen att göra, det är bara en slump att båda heter Creative haha.

  Läs även:

  Kram på er ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  14 KOMMENTARER

  1. Hej. Jag permanentade mitt hår i slutet av april i år. Nu efter ca fem månader är utväxten markant (förstås) och lockarna är nästan detsamma. Hur tänker du med utväxten? Ska du fortsätta permanenta hos frisör eller ska du göra den hemma? Eller låter du utväxten va.
   Jag va som du ute efter volymen i ett annars rätt platt hår. Men nu är håret platt på huvudet och lockigt nertill….
   Väldigt svårt att locka utväxtdelen hemma med lock/platt-tång

  2. Hej. Jag har nyss permanentat håret (hemma) det blev superfint men det blev inte så lockigt i luggen. Min fråga är kan jag permanenta bara luggen igen? Eller blir resultatet det samma?

   • Hej, tyvärr har jag ingen erfarenhet av att permanenta håret hemma, så vet inte med säkerhet. Men spontant känns det som att det är för slitsamt för hårkvalitén att göra hårpermanent två gånger på raken så du bör nog vänta lite oavsett. Skulle gissa att du behöver mindre spole i luggen men jag skulle rådfråga en frisör om jag var du :)

  3. Åh så fint! Jag har med varit sugen på att permanenta mitt hår jättelänge. Jag har tunt, platt hår och älskar att ha det utsläppt men orkar sällan stå på morgnarna och locka/våga håret. Efter att ha läst det här blogginlägget så har jag bestämt mig för att boka en permanentkonsultation hos min frisör nästa vecka! :D

  4. Wow!! Tusen tack för ditt blogginlägg. Har velat permanenta mitt hår länge men är en grå råtta om jag inte bleker mitt hår. När jag var ung på 80 o 90-talen så var det jättevanligt att man ”pentade” håret haha. Men på den tiden var jag naturligt blond så inga problem. Blev så himla glad att läsa ditt inlägg. Ska definitivt se om man kan hitta en salong i Stockholm som använder denna teknik. Annars får jag helt enkelt åka till Uppsala😊
   Tack igen och by the way – du blev suerfin i håret!!
   /Sussie

  5. Supersnygg! Äntligen 😊
   Jag vill också permanenta håret, vet du någon bra salong i Stockholm som kan ordna det?

   • Taack!! :) Jag vet ingen specifik i Stockholm, men om du vill göra med samma produkter som mig så kan du säkert maila Hårologi (du hittar kontaktuppgifter på harologi.se) och fråga, för dom har väldigt nära kontakt med sina salonger så dom vet nog garanterat vilka som är extra duktiga på permanent :)

  6. Hej! Måste bara säga att jag uppskattar din attityd och sätt att blogga så himla mycket. En riktig förebild! Jag går in och läser till 90% för glädjen och 10% för sminktips hehe :)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish