Recap – småföretagande hippie i coronatider

  - Annons -

  Inlägget är i samarbete med hängmattaonline.se.

  Alla omständigheter kring pandemin har fått mig att känna mig som en småföretagande hippie i coronatider, haha.

  Jag har inte bloggat så mycket personligt sedan Covid kom i våras, men tänkte göra en liten recap nu :)

  Jobba hemifrån när man bor litet

  Jag har jobbat hemifrån ännu mer än vanligt p.g.a. pandemin. Vi bor i ett litet attefallshus på 15 kvm på landet och både jag och Miska jobbar hemifrån. Det gör att jag ännu mer känner mig som en “alternativ entreprenör” här hemma i lillstugan.

  Inte minst i somras då jag jobbade med en katt i famnen och två GETTER på golvet bredvid. Åh vad jag vill jobba så varje dag, haha!

  - Annons -

  getter i villaområde

  Vi hade hand om två getter i 1,5 månad innan de skulle flytta till ett nytt hem.

  Dom va så sociala! Ena geten, Jimmy, lärde sig att vifta med svansen hårt mot dörren så att han liksom “knackade på” hahaha. Så sött! Man kan ju inte låta bli att släppa in dom då :)

  get inomhus

  Sådana här bilder fick Miska på snapchat när han inte var hemma haha. Då var getterna inne med mig i typ 1,5 timme samtidigt som jag jobbade vid datorn.

  Stor risk att få getkiss på mattan ;) Men det va det värt haha. Jag vill bo med getter jämt!

  När jag var liten hade min mormor ett får som bodde inomhus med henne. Blev rumsren och allt! Obs den gick in och ut såklart, den va inte inlåst i huset haha. Är inte det ett life goal så säg? Jag älskar djur!!

  höna i trädgård kaffe kopp

  Men det var inte bara dom som va inne med mig när jag jobbade. Jag tog ut datorn och en kopp kaffe och jobbade ute med dom ibland också :)

  Här syns inte getterna i bild men dom ligger bredvid mig. Hönan Lily höll oss sällskap hon också ♥

  - Annons -

  getter som husdjur

  Men dom har flyttat nu :( Jag har varit i sorg!

  jobba hemifrån småföretagare corona katt

  Nu på hösten ser det ut såhär hela tiden istället. Viktoria ska alltid ligga PÅ mina armar när jag jobbar! Klumpeduns :)

  Tiny living & camper van

  Men vi har haft lite fritid också! Den “alternativa känslan” kommer även från att vårt lilla hem sett ut som ett helt läger ibland haha. Mina syskonbarn har varit hemma hos oss mycket. Vi har haft så kul!

  Men vårt hem är bara ett rum med både kök och säng i samma rum. Släng in två barn där också ;)

  Jag har gått upp några timmar tidigare än dom och jobbat på vinden tills dom har vaknat. Det som är bäst med att vara egen företagare än möjligheten att flexa som man vill!

  strandsjön järlåsa

  Vi bor nära en sjö, man bara går en bit längs grusvägen. Så vi lånade grannens båt och rodde ut med barnen. Bästa ♥

  bygga campervan taklucka van life

  - Annons -

  Och när vi inte jobbar så har vi också projektet med att bygga campervan! Ni kan läsa mer om det projektet i detta inlägg.

  Vi har inte kommit så mycket längre än det som står i inlägget eftersom vi jobbat så mycket nu på senaste. Plus haft strul med startmotorn. Men vi har satt i taklucka och börjat panela taket! Det är därför jag står på bilen ;)

  Jag kommer uppdatera mer om vår camper van längre fram!

  Skönhetssalong i en pandemi

  Salongen klarade våren och sommaren utan att permittera personal. Vi ville verkligen inte permittera för vi hade fortfarande kunder, det var avbokningar i sista minuten som var problemet.

  Andra vågen har däremot slagit hårt mot oss vilket har resulterat i att vi behövt permittera personal för första gången. Det är jättetråkigt, men det är bra att vi har den möjligheten i alla fall! :)

  Vi har kunderna i separata behandlingsrum, desinficerar alla verktyg (som alltid) och använder sterila engångsmaterial. Vi har munskydd och numera även visir över mun och näsa. Så vi gör allt vi kan för att kunderna ska vilja komma ändå!

  spela in podd utrustning coronapodd

  Jag har varit med i ett poddasvnitt om personal och omställningar nu i coronatider (och en hel del annat). Tillsammans med Tommy Einarö från Peragenda och Sofie Skaränger från jobbet.se. Lyssna på avsnittet här!

  Intäkter på distans

  Personalen kan inte jobba på distans, men jag kan! Därför har jag lanserat en sminka dig själv-kurs online, som en sminkkonsultation fast online :)

  Typ 20 videos har jag filmat! Ett riktigt stort projekt blev det.

  Jag och Miska lägger mer fokus på denna blogg också! Intäkterna jag får via bloggen är småpotatis, men nu räknas även småpotatis :)

  seo blogg design header

  Här sitter vi i Annikas soffa och fixar bloggens nya utseende! Höll på till midnatt när denna bild togs.

  Vi har gjort om bloggens design (snygg va??) för mer kategori-överblick istället för en lång radda med inlägg att scrolla igenom.

  Dessutom går vi igenom gamla inlägg som har mycket Google-träffar och uppdaterar dom. Dels gör vi inläggen mer SEO-vänliga, så dom syns mer i google-sökningar. Samt uppdaterar info som inte längre gäller. Om man kommer in på ett inlägg från 2014 så kanske man inte tänker på att det skrevs för 6 år sedan.

  Så jag redigerar en hel del gamla inlägg vilket är någonting jag aldrig gjort förut. Hoppas att det ger avkastning :)

  montering inglasat uterum video glasparti mälby glas

  Jag har även producerat tre stycken videos för glasmästeriet Mälby Glas i Alunda. Montering av inglasat uterum och detaljer kring det!

  Nu är jag expert på det också om någon behöver hjälp med inglasning ;) Men ni lär inte behöva hjälp för monteringsfilmerna är så tydliga haha! Vill ni kolla in dom så finns dom på Malbyglas.se.

  Det är Miska som byggt hemsidan och jag som fotat alla bilder. Hör av er till mig på helena@creativemakeup.se om ni också vill ha en ny hemsida!

  Nytt sminkmärke är på g!

  Förutom att corona påverkar både min privatekonomi och företagsekonomi enormt, så är allting annat toppenbra! :)

  En av de roligaste sakerna på gång är arbetet med att ta fram ett helt nytt sminkmärke. Jag kan inte skriva så mycket om detaljerna, men jag kan teasa lite.

  Det har såklart dragit ut på tiden p.g.a. viruset. Och det faktum att jag är så kräsen hehe. Men jag kan säga att jag är så nöjd med resultaten att jag nästan SPRICKER! This is going to be good ;)

  Mycket, mycket tid går till detta projekt nu och jag vill såklart dela med mig av allt. Men vi får ha lite tålamod på den punkten!

  videosamtal snygg

  videomöte hörlurar

  videomöte katt hemifrån

  Mycket videomöten blir det nu, men jag tycker det är skönt faktiskt.

  Jag har alltid velat bygga upp en karriär som fungerar på distans, så det är skönt att andra också vänjer sig vid distansjobb :)

  jag känner livet i mig

  Såå, förutom att corona för tillfället påverkar salongen mycket så är allting väldigt bra! Jag lever ett fritt liv med roligt jobb och ett stort projekt som jag längtar tills jag kan dela med mig av till er :)

  Sen kan man såklart deppa ihop i ekonomistress, klaustrofobi av att stanna hemma och bitterhet av att det inte går att åka på semester. Men vet ni? Jag känner inte så alls. Nu är det såhär och då anpassar jag mig till situationen bara. Inga konstigheter!

  Hoppas allting är jättebra med er också !! :)

  Ha en fortsatt fin söndag allihopa ♥

  Bonustips! Jag stöttar gärna andra bloggare och vill därför tipsa om inlägget “15 bästa böckerna om entreprenörskap, startups och företagande 2021” på bloggen 1miljonboktips.se. :) Första boktipset “The lean startup” har jag hört mycket bra om och har även jobbat lite utifrån den metoden själv faktiskt när jag satte upp affärsplanen för mitt nya aktiebolag 2020. Jag har dock inte läst boken, men jag vill! :)

  Läs även: Bygga campervan – Vi ha köpt en van!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Underbart inlägg! Du är så otroligt positiv och kreativ, trots läget som är. Man blir riktigt glad när man läser! ( Och får lite dåligt samvete när man, som jag, gnäller över det mesta).

   • Meeeen <3 Gud så glad jag blev nu!! :) Man tänker när man sitter och skriver om sig själv att "nej men det här är väl inte kul för nån annan" men så får man höra att man gjort någon glad, om än för några minuter, det är ju jättekul! :D Tack för att du kommenterar! <3

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish