Söndagsinlägg v. 40 & 41

  - Annons -

  Det blev inget söndagsinlägg förra helgen för jag skulle ha jobbmöte med Malin som jobbar hemifrån (med webb, marknadsföring m.m) i Gimo och passade på att hälsa på Miskas mamma, min pappa och våra vänner när vi ändå var där och hälsade på. Så jag hade fullt upp med att vara ledig kan man säga, det behövs också ibland ;)

  Ny låt! Dead alive av Kiddo

  För några veckor sedan skrev jag om ett sminkjobb jag gjorde i Stockholm för artisten Kiddo som skulle släppa en ny singel. Nu finns låten ute! Hennes skivomslag är animerat men dom skulle fota lite reklambilder m.m i och med låtsläppet och det var den fotograferingen jag sminkade till.

  Kiddo (eller Emma som hon heter) har en väldigt rolig Instagram för hon animerar nästan alla sina bilder och även de som skulle fotograferas den dagen skulle hon rita lite på sen. Coolt med halv-animerade bilder!

  Här är 3 bilder som jag fick av fotografen:

  - Annons -
  Fotograf: Juliana Fälldin
  Fotograf: Juliana Fälldin
  Fotograf: Juliana Fälldin

  Fick en behind the scene från när jag sminkade också! Ergonomiskt haha. När man gör frilansjobb så finns det nästan alltid bara låga stolar till modellen och det är jobbigt nog, men nu var det en ännu lägre pall och inget bord till produkterna. Ibland satt jag på knä framför istället för det var typ lättare än att stå :) Men när man gör frilansjobb så sällan så är det ingen fara alls!

  Sök på Kiddo på Spotify! Min favoritlåt heter Trouble men efter att Dead alive släpptes så  är inte längre Trouble med på ”de 5 populäraste”, men rekommenderar er att leta upp den ändå. Så bra!

  Miska övar på bryntatuering

  För 2 veckor sedan la jag ut att Miska övar på permanent makeup på latexskinn och diverse frukter haha. Nu har han börjat öva på riktiga personer!

  Som jag redan bloggat om (se före och efterbilder i detta inlägg) så var jag den allra första testpersonen. Det var inte så läskigt i och med att dom valde en så mesig färg så det var ingen stor risk om han skulle råka tatuera för djupt eller ojämnt för det blir så diffust efter läkningen ändå :)

  Här fyller han i Annikas bryn som ville förbättra lite hårstrån här och var :)

  Och idag kommer det kunder hela vägen från Lysekil till Uppsala för att tatueras av Miska! Vi får se hur han känner efter tatueringarna idag men förhoppningen är att han ska känna sig redo att öppna tider för riktiga kunder från och med nu, men för superbilligt lärlingspris på 2700:- i begränsat antal!

  Miska har redan en intresselista med personer som vill boka för det priset! Ni kan maila honom på miska@creativemakeup.se om ni vill bli kontaktade när det går att boka in, vilket alltså kommer vara ganska snart.

  Här tatuerar han första personen som han inte känner! Då hade han bara övat på mig och Annika innan.

  - Annons -

  Här är resultatet:

  Fint eller hur? :)

  När man är lärling så gäller det inte bara att få ett fint resultat direkt efteråt utan allt ska fästa efter läkningstiden också. Så ska bli spännande med alla återbesök sen!

  I fredags tatuerade han en testperson som hade en gammal tatuering under redan:

  Hon sa efteråt ”det känns som att jag gjort en hårtransplantation” haha :)

  Mitt egna sminkmärke går framåt!

  Jag har teasat er om att jag kollar på möjligheterna att starta mitt eget sminkmärke, jag kan inte säga mer än så än, men ville bara flika in här att det går framåt! Detta är ett jättestort projekt och jag låter det ta tid för det är såå viktigt att få allting rätt från början. Jag ser det som en pyramid, man kan bygga jäkligt stadigt om man har en bra grund ;)

  I veckan var jag i alla fall på möte och pratade i 2 timmar om detta och känner mig som en mycket klokare person nu. Det är en hel djungel med saker att tänka på!

  Jag vågar inte ropa hej förrän jag kommit över ån, men av alla stora drömmar jag haft så känns denna mest sannolik att den faktiskt kommer bli av. När man är kreativ och orädd så startar man ju ibland upp grejer som man sedan lägger åt sidan av olika anledningar, så det finns en del grejer i bagaget som jag trott på men som aldrig blivit av i slutänden. Men det här känns som att det går framåt, det känns rätt!

  - Annons -

  Men det kan ta ett helt år innan jag kan berätta för er vad det handlar om, och säkert 2 år innan ni kan köpa produkterna. Sånt här tar tid. Men jag har inte så dåligt tålamod faktiskt för det är processen jag tycker är roligast! Så själv har jag min roligaste tid snart haha.

  Här satt jag en sen kväll denna vecka och gjorde lite egna ”sminkexperiment” inför mötet! Det är min nya kvällsaktivitet – knapra på Avec-godis (asken ni ser på skrivbordet), dricka te, lyssna på podd/musik och kladda med produkter! Love!

  Jag skulle egentligen ha fixat lite olika formuleringar denna vecka som ska sättas på prov, men det har blivit uppskjutet i två veckor fram. Att testa och recensera produkter är ju det roligaste jag vet, men att inte bara få ge feedback utan även göra förändringarna själv och ta fram det BÄSTA det är ju så roligt att jag smäller av!!

  Event på Disruptive Materials!

  Disruptive Materials (företaget som jobbar med materialet Upsalite som jag bloggat mycket om, som nu går att köpa i Palinas nya puder också) hade ett ”ägarevent” som dom kallar det och jag var bjuden i år igen! Dom bjuder in sina investerare och samarbetspartners för en informationskväll där man dels lär sig mer om Upsalite men framför allt blir uppdaterade i hur det går för företaget och alla nyheter och projekt de jobbar med.

  Men det är inte en ”sitta still på rumpan och bara lyssna-kväll” utan riktigt uppstyrt med aktiviteter, otroligt god mat och mingel. Jag hade såå kul!

  Det är verkligen kul att gå på event med andra personer än skönhet/press som jag annars gör. Här var det blandat med forskare, professorer, investerare. Jättekul!

  Här höll de i en presentation om de olika användningsområdena som Upsalite har. Dels läkemedel som är huvudsyftet, det var därför de forskade fram materialet från början.

  Men tack vare den enorma absorberingsförmågan så är det också användbart i kosmetika och sport. Som ni vet så finns ett puder att köpa redan men visste ni att dom även har klätterpulver som finns att köpa? :)

  Snart lanseras ett ”flytande klätterpulver” också som vi fick sätta på prov i en tävling om vem som kunde hänga längst:

  Jag vann haha! Jag är verkligen svag men väger inte så mycket eftersom jag är kort och smal så jag hade en liten fördel där, men framför allt så blev jag verkligen imponerad (!) av det bra greppet man fick med upsalite i händerna! Helt sjukt! Jag behövde liksom inte spänna musklerna för att inte glida av, jag bara höll i :)

  En annan aktivitet var att gissa vilka pulver alla burkar innehöll, en var upsalite vilket var lättgissat eftersom jag vet exakt hur det känns och så fick man blanda i fukt och olja och då ser man ju direkt vilken som absorberar bra.

  Men bakpulver visste jag också eftersom det bubblade när man la på vatten, jag har testat att göra ansiktsmasker med det haha så därför visste jag det :) Ibland blir man allmänbildad av att vara skönhetstokig också!

  Sen var det andra aktiviteter där man behövde mer brains och då tog jag ett kliv åt sidan, men som tur var hade vi diverse professorer och mattegenier i vår grupp så vi vann hela tävlingen! Jättekul! :)

  Semesterplanering & personalmöte

  En av förbättringspunkterna vi tog upp på kickoffen för två veckor sedan var att vi måste bli bättre på semesterplanering. Jag har sagt ja till i princip allas semesterönskemål jämt vilket blivit lite tokigt :)

  I somras resulterade det i att personalen var borta samtidigt för mycket vilket blir dåligt både för kunderna och för vår ekonomi. Och nu står jag inför samma problem som varje år: alla ber om ledighet över jul/nyår så skulle jag säga ja till allt så har vi helstängt halva månaden.

  Andra företag har system som ”varannat år” eller tidig/sen semester på sommaren o.s.v. Men det är ju inte jättemycket tröst att säga ”du får som du vill.. om ett år!”. Eller? :)

  Jag tänker dels att det är en långsiktig investering, om personalen mår bra så går företaget bra! Men det handlar också om att jag har så mycket förståelse för deras privatliv, det är ju alltid omständigheter som att dagis är stängt, de vill passa på när barnen har lov, de vill ta ledigt just dessa dagar för då hittade dom en billig resa, de ska hälsa på sin familj som bor i ett annat land m.m, m.m.

  Men i veckan pusslade jag med schemat och lyckades kompromissa så att alla blev nöjda och vi behöver bara ha stängt 2 dagar + de röda dagarna. Så det blir mycket stängt ändå eftersom julafton är i mitten av veckan men i alla fall inte helstängt i 2 veckor.

  Jag vill verkligen ge en eloge till mina fina kollegor som är så gulliga och ställer upp så här! Det är såklart att dom vill vara lediga men dom är ändå väldigt hjälpsamma med kompromisser för att dom också tänker på företaget och kundernas bästa.

  I veckan hade vi också det första mötet efter kickoffen och det är riktigt bra teamwork! Så himla roligt! :)

  Ida bjöd på bullar! Hur mysigt? :)

  Från och med nu så har vi åter igen personalmöten varannan vecka med hela salongen. Vi gjorde så jämt förut men sen blev Annika mammaledig och med lokalflytt och allt så tog vi en paus med mötesstrukturen. Men nu började vi med kickoff och därefter blir det möte varannan vecka och var fjärde vecka har vi dessutom individuella möten med varje person.

  Ordet möte tycker jag låter lite allvarligt dock, vi träffas och pratar helt enkelt :)

  Ha hand om Mileya

  Nu när både Annika och Miska har suttit med permanent makeup-kunder så har jag haft hand om Mileya mer än vanligt. Det är ju omöjligt att jobba samtidigt men jag kan ju jobba på kvällarna då istället så det går ganska bra ändå eftersom det inte handlar om varje dag.

  Jag berättade ju att vi hade bajskaos och skrikfest i personalrummet för några veckor sedan haha men nu har det gått jättebra! Hon är 9 månader nu och vi har pottränat henne sen hon var nyfödd och när jag har haft henne så har det inte blivit en bajsblöja en enda gång utan jag lyckas alltid se signalerna så att vi hinner gå på pottan i lugn och ro med glada miner och allt. OM jag känner mig duktig då? Stoltare än första gången jag lyckades klistra på lösögonfransar perfekt på första försöket haha.

  Här sitter vi och busar medan Miska tatuerade i rummet bredvid och Annika var med och stöttade. Den här lilla damen tog dessutom sitt första steg i fredags!! Hon reser sig upp från golvet helt utan stöd också och det står nog inte på förrän hon springer runt här. SÅ go!

  Nejmen inte ska väl det här bli en mammablogg heller. Herregud ni säkert inte är ett dugg intresserade av bajsblöjor och potträning!! Jag bara babblar på!

  Nu ska jag ha hand om Mileya igen medan Miska tatuerar kunderna från Lysekil och sen blir det nog en lugn söndagskväll på schemat. Nya tag igen nästa vecka :)

  Kram på er ♥

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Oj vad jag ser fram emot Ditt sminkmärke, tror att du som är så kunnig verkligen ser till att ditt märke är topp med färg och så vidare. Stort lycka till!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish