Balayage Uppsala

  - Annons -

  Balayage är ett sätt att färga/bleka håret som har blivit väldigt trendigt den senaste tiden och det är ju så fint tycker jag! Jag gör min balayage i Uppsala.

  Monica Werner som driver salongen Colour and the shape i Uppsala har gått flera kurser i dessa tekniker och är oerhört duktig, hon har så mycket färgkunder att hon inte längre tar emot kunder som bara bokar klippning.

  Faktum är att jag den senaste tiden inte kunnat tipsa om henne alls eftersom hon haft totalt bokningsstopp för nya kunder, men nu har hon öppnat upp för alla att boka henne igen och tycker det är jättekul med nya ansikten i frisörstolen – så nu kan alla ni boka tid hos henne! :) Jag har gått till henne i hur många år som helst, så är absolut inte sponsrad utan detta är ett helt enkelt ett genuint tips för alla er som har vägarna förbi Uppsala.

  Balayage Uppsala

  Hur som helst så använde hon balayage-tekniken när hon ljusade upp min långa utväxt i måndags. Så här fint blev det:

  Balayage Uppsala

  - Annons -

  Hon fönade ut håret och lockade med plattång för om man fönar ett permanentat hår så blir det frissigt, så min permanent har alltså inte försvunnit det är bara en annan styling. Ska tvätta håret i helgen, ska bli kul att se hur permanenten ser ut i kortare hår!

  Vad är balayage?
  Balayage är en teknik man använder för att få ett mer naturligt resultat när man ljusar upp håret med blekning, mer solkysst än slingor :) Det blir mer djup/dimensioner i håret, med mörkare i hårbotten, vilket ger mer liv än om man färgar/bleker hela håret i samma färg.

  Hur stor kontrast man har i bottenfärgen jämfört med topparna är olika. Just nu har vi en väldigt mild övergång eftersom hon inte ville bleka så hårt på mitt permanentade hår. Det är uppljusat men jag känner mig ändå mörkare för att hon klippte bort det som var mest blekt haha. I topparna var jag nästan helblekt sedan tidigare :)

  bleka håret

  Jag tror det finns flera olika sätt att göra balayage, men så här såg mitt hår ut ovanifrån under behandlingen!

  Balayage Uppsala

  Monicas hund Zambo är med på salongen, världens finaste! Monica är inte bara min frisör utan min kompis också och det var såå mysigt under verkningstiden på golvet med varsin kopp kaffe och hundgos :)

  Balayage är en investering
  Jag pratar ofta med kunder på salongen som går varannan månad till frisören för att färga utväxten och jag tänker varje gång ”gud så skönt det är med balayage!”.

  Bottenfärgen i mitt hår är nämligen min naturliga och sen när det växer ut så smälter det ju ihop med resten av håret jättefint. Förut när jag helblekte håret så tog det en månad sen störde man sig på den där skarpa kanten i hårbotten varenda dag!

  Nu är det exakt 10 månader sedan jag var hos Monica sist och det ser fortfarande bra ut!

  - Annons -

  Balayage Uppsala

  Fint va? :)

  Jag tycker det var fint innan också, jag har inget emot den långa utväxten rent utseendemässigt eftersom den går ihop så fint med resten av håret. Men dels ville jag ha kortare hår igen (hinner växa mycket på nästan ett år) och dessutom så gillar jag inte kvalitén på utväxten för den är för bra haha.

  När man bleker håret så blir strukturen mer porös/sträv även fast det fortfarande känns välvårdat – vilket gör det lättare att få volym. När jag har min egen hårfärg så är håret så mjukt och tungt! Då är det nästan omöjligt att få volym.

  Balayage före och efter

  Min hårfärg är lite av ett mysterium för den ser olika ut jämt, jag får nästan alltid höra ”har du färgat håret?” haha. Tonen skiljer sig lite beroende på hur länge/mycket jag haft av min färgade inpackning i duschen, men även jättemycket beroende på hur mycket jag fluffat upp volymen, vilken bena jag har eller om jag har det uppsatt.

  Jämför med det här inlägget (länk) som jag skrev jag för 2 månader sedan. Nu har jag blekt håret mer än då men det ser såå mycket ljusare ut i den frisyren. Hur är det ens möjligt :)

  Balayage Uppsala

  Mitt fotoljus hemma blir lite platt så jag avslutar med en bild som Monica fotade på mig på salongen med sin mobil, då kommer skiftningarna fram jättefint!

  Lockarna hon gjorde har hållit så bra att min permanent inte börjat komma fram än fast det är 3 dagar sedan nu. Men jag längtar till helgen då jag ska tvätta det hemma för ska bli spännande att se hur det ser ut när det är smålockigt :) Hoppas permanenten hållit sig fin!

  - Annons -

  Monica har super-service på sin hemsida och gör onlinekonsultationer med alla nya kunder där man skickar in bilder på sitt hår. Då kan hon svara på exakt vad som är möjligt utifrån dina förutsättningar och bokar in tillräckligt lång tid, för med alla balayage-tekniker och sånt nu så är det väldigt svårt att lägga det ansvaret på kunden. Man har ju ingen aning om sånt!

  Hon är inte billig Monica, men såå proffsig och dessutom är det värt det om man ska färga balayage – för gör man det bra så kan det gå över ett år innan man behöver boka nästa tid. Love it :)

  För skoj skull så visar jag hur mitt hår förändrats de senaste 4,5 åren! Bilderna är i ordning (fast jag har haft fler mellanfärger emellan bilderna) och den äldsta fotades i maj 2015. Då hade vi inte startat salongen än!

  balayage vs ombre

  På bild tycker jag att de varma tonerna är jättefina men nu för tiden trivs jag bäst i så kallt det bara går. Jag trivdes bra i både rosa och turkost men bara när jag var fixad :)

  Variation är det roligaste tycker jag! Bara att variera olika toner på blont hår tycker jag gör skillnad, då tröttnar man aldrig.

  Ska ni också göra balayage uppsala så rekommenderar jag att gå till Monica Werner! :)

  Kram på er! ♥

  Läs även mitt andra inlägg om balayage uppsala:

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish