Avfärgning på grönt hår

  - Annons -

  Jag är väldigt glad nu för jag har gjort en lyckad avfärgning på grönt hår, väldigt skönt!

  Som jag nämnde i blogginlägget min naturliga hårfärg så har jag alltså gjort en avfärgning på dom turkosa resterna efter L’Oréal Colorista Washout-färgerna som jag skrev om i detta inlägg.

  Nu tänkte jag visa er resultatet och ge min recension på L’Oréal Colorista Hair Color Remover (update: denna produkt verkar ha utgått ur sortimentet) som är en avfärgning specifikt gjord för att få bort det sista från Colorista-färgerna.

  Här är resultatet:

  - Annons -

  Äntligen inga gröna rester kvar i håret!! Jag måste tillägga att dom gröna skiftningarna syntes ännu mer i verkligheten faktiskt, men ni ser ändå skillnaden.

  Sen är det ju inte den snyggaste blonda tonen nu efteråt heller haha. Det är inte så konstigt eftersom det är ett år sedan jag blekte håret, jag har inte fräschat till det alls efter det. Men det är ju en annan sak :) Produkten funkar i alla fall!

  Bakgrund

  Ni som följer mig har full koll på min hår-historia men för er som ev. googlar på denna avfärgning så kan jag snabbt berätta att jag färgade med L’Oréal Colorista Washout i den turkosa nyansen för 5 månader sedan.

  Färgen ska hålla i bara 2 veckor men för mig satt den stenhårt. Jag har kämpat, haha! Askorbinsyra, mjällschampo (som jag läste ska lösa upp hårfärger mer än vanliga) och sen L’Oréal Colorista Fader Shampoo (update: denna produkt har också utgått) som gradvis hjälper till att få bort Colorista-färgerna.

  Smart av L’Oréal ändå, först köper man en produkt och sen köper man två produkter till bara för att få bort den första produkten haha!

  Innan du börjar

  Så mycket som möjligt av Colorista-färgen ska ha tvättats ur innan du gör denna avfärgning. Avfärgningen ska enbart göras på hår som är blekta i grunden, antar att det är för att avfärgningen kan ha en blekande effekt. Avfärgningen ska inte användas strax före eller efter en blekning eller hårpermanent, och man ska inte göra det två gånger efter varandra heller.

  Så här gör du:

  I förpackningen så ingår två småpåsar med pulver och en flaska med kräm. Dessa blandas ihop, jag gjorde det i en plastskål. Det blandas som blekning, det ser ut som blekning och det luktar som blekning.

  På med plasthandskar och i med allting i håret som ska avfärgas! Om det bara är delar av håret som ska ha avfärgning så applicera bara på dom delarna, inte hela håret.

  - Annons -

  En del av mitt underhår är 100% naturliga hårfärgen (eftersom det vuxit så länge + att jag klippt topparna några gånger sen jag blekte det) så det gjorde jag en snabb rep-fläta av det och lät det hänga i nacken.

  Avfärgningen sliter på håret och det är helt onödigt att slita på det helt obehandlade håret i onödan!

  Jag hade i super-mycket i längderna dock! Jag använde nästan allt. Ska man ha i hela håret så behöver man nog två förpackningar om man inte har väldigt tunt eller kort hår.

  Låt verka i 30 minuter. Skölj ur.

  Det stod väldigt noggrant på förpackningen att det inte ska ske i samband med andra starka behandlingar som blekning och permanent och eftersom det luktade så starkt att min näsa nästan brann upp på insidan så kan jag konstatera att det inte är några milda grejer. Så jag schamponerade ordentligt och sen hade jag en uppbyggande hårinpackning som jag gick runt med i 4-5 timmar hela eftermiddagen.

  Resultat och känsla på håret efteråt:

  Alla gröna toner försvann och hårets kvalité känns lika bra som innan! Jag vet ju inte hur mycket håret hade tagit stryk utan att jag varit så noga med hårinpackning både före och efter dock, men mitt råd är att alltid ta det säkra före det osäkra.

  Jag vill tillägga att jag inte har avfärgat håret någon annan gång tidigare så jag har absolut noll erfarenheter och inget annat märke att jämföra med.

  - Annons -

  Nu kom dom varma, gula tonerna fram också som jag däremot inte är så förtjust i haha!

  I inlägget Milk_Shake Direct Colour recension kan ni läsa om en produkt som skulle kunnat snygga till den här mörkgula blonda tonen också :)

  Läs även:

  Nu har jag mest pratat om att få bort den gröna ur håret, men jag trivdes i de turkosa i början och var imponerad över resultatet! Jag har även testat den knallgula nyansen och den pastellrosa på mina syskonbarn, med de mildare nyanserna så tvättades det ur i duschen som det skulle.

  Så vill ni färga med dessa så finns de att köpa på bl.a. Lyko.se (Adlink)

  Hojta till om ni har några frågor :)

  Kram!

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish