Hur får man en Glow Up? – (9 tips till inre & yttre glow!)

  - Annons -

  Vad är det & hur får man en glow up? Själva begreppet har funnits ganska länge men har senaste tiden blivit mer populärt. Därför tänkte jag nu gå igenom vad det betyder och hur du själv kan göra en glow up snabbt!

  Hur får man en Glow Up

  Denna glow up sminkning hittar ni här (länk).

  Vad betyder Glow Up?

  Att göra en glow up är en betydande förvandling av sig själv mot det positiva. En glow up kan tillämpas på positiva förändringar i både utseende, hälsa, framgång & självförtroende. Oftast appliceras termen Glow Up på en persons självförtroende.

  Med andra ord en förändring som syns men inte nödvändigtvis är tydlig. Inte ”vad fin du är i din nya hårfärg” utan snarare ”WOW du strålar, vad har du gjort!?” :)

  - Annons -

  En glow up kan vara planerad eller oplanerad, snabb eller långsam och tillfällig eller permanent. Om du är ute efter en planerad glow up så läs vidare för mina bästa tips! :)

  Källa: Urban Dictionary

  Hur får man en Glow Up?

  Det kan vara svårt att veta vart man ska börja. Men det bästa är att börja med de små stegen! Alla har vi olika förutsättningar och att ta an okänd mark kan därför vara skrämmande. 

  En själv och samhället har vissa förväntningar på en och ändrar man dessa kan man bli ifrågasatt. Det kan vara allt ifrån vikt, hårfärg, sättet man pratar till hur man gör saker. Det är därför det är svårt att få till en förändring för att man tror att man kommer möta motstånd.

  Alla får leva på det sättet de vill leva så länge de mår bra av det! Ett viktigt steg för det är att sluta döma varandra och istället visa uppskattning! :) ♥

  Mina tips för att få en rejäl glow up fungerar självklart också för killar & män! Så om du är kille och också är ute efter en glow up så läs vidare!

  Här kommer mina bästa tips till hur man kan få en glow up:

  1. Gör en lista!

  Jag brukar ibland göra en inspirerande lista för vad jag skulle vilja förändra för att bli lyckligare, snyggare och må bättre. Oj vad töntigt det lät (?) haha men när jag känner behovet av det så gör det stor skillnad.

  Det handlar alltså inte om stora mål i livet, utan flera små saker som direkt eller indirekt påverkar min ”inre och yttre glow”. Det är alltid bra att skriva ner saker!

  Så som att göra IPL-hårborttagning hemma för att kunna sitta skräddare och röra mig fritt på stranden utan att tänka på rak-prickar :) Eller rensa garderoben och våga vara mer ”min egen stil” varenda dag, det blir mycket basic-dagar annars vilket egentligen inte är ”jag”.. Och vara mig själv mer mig själv överlag – jag har ibland ”tystats” lite i min uppväxt då jag har väldigt hög röst, självklart ska man tänka på andras öron ;) men när jag är mitt vanliga högljudda jag som bara skrattar rakt ut utan att tänka mig för – då mår jag som bäst!

  - Annons -

  Med andra ord sådant som ingen annan egentligen ser, men det gör stor skillnad för hur jag känner mig och mår i vardagen – vilket i sin tur syns utåt för om man mår bra och känner sig bekväm så har man också utstrålning! :)

  Solen får mig också att må bra! Ska sätta ”flytta till Spanien” på min nästa glow up-lista haha ;)

  2. Le mera & peppa dig själv!

  Glädje och skratt är väl den bästa medicinen för att både se välmående och snygg ut!

  Kanske det enklaste sättet att få en direkt glow up är att le mot sig själv i spegeln och alla man möter! …då pratar jag inte om det där ”fake leendet” som man ibland får när man träffar någon ute på promenad, ni vet det där som ser så krystat ut? Utan ett härligt leende som kommer inifrån :)

  Krävs kanske lite övning om man inte brukar le så mycket, men en person som ser genuint glad ut får direkt 90% mer utstrålning!

  Hur får man en Glow Up

  Det är också lätt att klandra sig själv och se vad man är dålig på istället för att fokusera på allt det bra man åstadkommer och alla utmaningar man klarat av!

  Jag drar änglakort ibland (är inte medial, men tycker att det är roligt och givande). De två senaste gångerna har jag fått samma kort! Kortet ”gratitude” som innebär att om du är tacksam för det du har så kommer du få mer av det! Och tvärtom, negativitet föder negativitet. Värt att påminnas om! Jag är en väldigt positiv person men även jag behöver då och då en påminnelse om att inte fokusera på det dåliga :)

  Ge dig en klapp på axeln över allt bra du åstadkommer varje dag! Så som du skulle gjort för ditt barn eller din bästa vän! Det kan vara allt ifrån ett framgångsrikt möte, till att man äntligen rensade på vinden (som jag själv gjorde här om veckan) eller något så enkelt som att man diskade efter sig direkt efter maten. Vi förtjänar pepp och om ingen annan kan ge det till oss så får vi åtminstone ge det till oss själva!

  - Annons -

  3. Enkla sminktips för Glow Up :

  Man behöver inte göra en hel sminkning för att få en glow up! Det räcker även med små förändringar för att lyfta självförtroendet. Skönhet är friskvård!

  färga ögonfransar, färga ögonbryn, ögonbrynsfärg, ögonfransfärg, depend, refectocil

  Till exempel färga sina ögonfransar och bryn! Då får man färg och inramning av ansiktet även när man är osminkad :) I inlägget Färga Ögonbryn & Ögonfransar hemma (5 Steg) så visar jag tydligt hur jag gör samt delar med mig av jättemånga tips!

  sminka ögonen större, globlinje, ögon, sminkning, snygg ögonmakeup, sminkinspiration, sminkkurs online distans för privatpersoner

  I inlägget ”Sminka ögonen större & steg för steg” får du massor av tips för att sminka en mer öppen och pigg blick!

  sminkning sminktips för nybörjare, enkla, snabba, naturlig, diskret, Hur får man en Glow Up

  Ett annat inlägg med supermånga enkla sminktips är detta: 12 enkla sminktips för nybörjare + Sminkning (steg för steg). Det är oftast de minsta detaljerna som gör störst skillnad!

  Vill du däremot göra en pangsminkning för snabb glow up så rekommenderar jag dig att läsa mitt Ariana Grande Makeup inlägg!

  Eller (!) haha nu går jag igång ordentligt :) Jag håller också i sminkkurser online som är perfekta för nybörjare-medel. Att få ny kunskap och testa nya sätt kan vara en enorm inspiration! Smink ska vara roligt! :)

  Man köper en webbutbildning som man går helt i sin egen takt, men kan även välja varianten som inkluderar personlig feedback och rådvigning. Läs mer på Helena Amiley Academy of Makeup.

  4. Få din skönhetssömn!

  Många tror att de klarar sig med lite sömn, och det kanske fungerar en stund. Men det kommer kännas och synas på dig om du inte får tillräckligt med sömn. Vi kan bara gå någon dag med otillräcklig sömn tills det börjar märkas på kroppen & måendet!

  Så prioritera sömnen framför att vara uppe länge och slösurfa!

  5. Ät mer naturlig mat :

  Alla mår vi bättre av att äta mindre processad mat och istället äta mer naturligt. Ett snabbt sätt att få en glow up! Testa att t.ex. ha en ”naturlig vecka”. Det kan vara svårt till en början men man lär sig väldigt mycket av det!

  Många gånger är utmaningen att lära sig att äta nya saker eller på ett nytt sätt. Att bryta vanor.

  Jag och Miska äter mestadels naturligt sedan februari i år och det är faktiskt inte alls jobbigt tycker jag. Känns bara fräscht! Det är liksom inte en diet eller en period, utan en sund livstil. Hälsan är det viktigaste vi har – och är ett område där man faktiskt kan påverka mycket själv :)

  Hur får man en Glow Up naturlig kost, hälsosam livstil, stekt palsternacka, god nyttig mat

  6. Rör dig dagligen :

  Kroppen är gjord för rörelse och aktiverar både lymfsystemet och får blodet att pumpa bättre genom kroppen. Det finns stora fördelar att hämta i daglig rörelse både för kroppen och hjärnan!

  Om vi är aktiva och starka skiner det igenom i vårt mående. Man får mycket mer energi!

  7. Räta på ryggen!

  Hållningen är mycket viktigare än många tänker sig! Att gå med framåtlutande axlar och böjd rygg får oss att bli mindre självsäkra och ger smärtor med tiden.

  Så räta på ryggen och få en glow up! Framåtlutande axlar är ofta en konsekvens av kontorsjobb / jobb framför datorn. Det gör så att ryggmusklerna töjs ut och bröstmuskeln dras åt, vilket gör så att axlarna böjs framåt.

  Det kan ordnas upp genom att träna ryggmusklerna och strecha bröstmusklerna.

  8. Brun utan sol :

  Det går snabbt att få mer färg och pigga upp med brun utan sol! För en snabb glow up på din hud är brun utan sol räddningen.

  Kan tipsa om mitt inlägg om Ida Warg brun utan sol, det kan jag varmt rekommendera!

  ida warg brun utan sol, steg för steg, tutorial, tips, applicering, vante

  9. Drick ordentligt!

  Få i dig ordentligt med vätska för att hålla kroppen & huden återfuktad, och då menar jag inte energidricka i alla dess former utan vanligt vatten!

  Vatten är essensen av vårt liv, utan vatten klarar vi oss inte och har man för vana att dricka för lite om dagarna så kan detta göra stor skillnad!

  drick vatten, vätska, vattenflaska

  Sammanfattning

  Glow up är egentligen inget man får utan snarare något man gör åt sig själv för sitt egna välmående men som en bonus skiner igenom till alla runt dig!

  Det går även att få en glow up genom att ändra sitt utseende på många olika sätt men jag har valt att ha med de sätten man faktiskt mår bra av och något man enkelt kan påverka! :)

  Hoppas alla ni som läser får uppleva stunder av Glow Up! De får en att må bra och ta sig vidare i livet! Har ni egna erfarenheter eller tips på hur ni gör för att få Glow Up snabbt, så dela gärna med er i kommentarerna här nedan! :)

   

   

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish