Ida Warg Brun Utan Sol (BUS) – Ansikte & Kropp (Recension)

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Nu har jag testat Ida Warg brun utan sol, för både ansikte och kropp. Så här kommer min Ida Warg BUS recension!

  Jag vet inte om denna brun utan sol är ”bäst i test” då jag inte testat andra/nya märken på länge, men jag recenserade massor av BUS-produkter för några år sedan och har även varit återförsäljare för ett märke. Så jag har ganska mycket erfarenhet ändå :)

  En spännande nyhet är tanning drops, det är alltså brun utan sol som droppas ner i sin natt- eller dagkräm för att få ett solkysst resultat. Mer om den längre ner!

  I denna stora recension och guide går jag igenom Ida Warg brun utan sol och hur man använder det. Ni kommer även få svar på frågor som – Hur får man bort brun utan sol? Hur länge håller brun utan sol? & Hur applicerar man brun utan sol?

  Innehållsförteckning av Ida Warg BUS recension:

  RecensionHållbarhetAnvändningBorttagning

  - Annons -

  Ida Warg brun utan sol recension

  Ida Warg brun utan sol är 100% vegansk och cruely-free samt tillverkade i Skandinavien. BUS-produktserien innehåller allt som behövs både för ansiktet och kroppen för att få en fin brun utan sol-look. Ida Warg Beauty startades 2018 av influencern Ida Warg och har utöver BUS-produkter även hudvård och hårvård.

  ida warg brun utan sol recension vilken är bäst

  Dessa produkter är med i denna Ida Warg recension!

  Hur länge håller brun utan sol?

  Vanligtvis håller brun utan sol i ca en vecka, men det minskar gradvis dagligen. Hållbarheten beror främst på hur ofta du duschar och om skrubbar dig i duschen, samma gäller för Ida Warg BUS-produkter.

  För att brun utan sol ska hålla längre så är några bra tips att inte ta långduschar i för varmt vatten, använda en mild duschkräm samt tvåla in med händerna, ej skrubbsvamp.

  Hur applicerar man brun utan sol?

  Jag applicerar BUS med Ida Warg tanning mitt, som alltså är en brun utan sol-handske. Men man kan också applicera brun utan sol med händerna. Jag har sett någon som applicerat brun utan sol meden  strumpa, jag tror att man behöver ha en väldigt mjuk strumpa i sådana fall men har inte testat själv :)

  Här nedan ser ni min brun utan sol rutin:

  applicera brun utan sol, applicera bus

  Tips! Återfukta gärna huden ordentligt dagarna innan / regelbundet, för att ha så lite torra partier som möjligt.

  Skrubba huden innan brun utan sol? Ja eller nej?

  Jag brukar vanligtvis exfoliera huden innan brun utan sol för att få en jämnare färg. Men kan man få längre hållbarhet på brun utan sol genom att inte skrubba huden innan? Enligt instruktionerna På Ida Warg BUS så ska man inte exfoliera huden innan – för då håller det längre. Varför? Det framgår inte, men jag hörde av mig och frågade! Svaret är att ju fler döda hudceller, desto mer färg. Det är ju rimligt. Sen varför mer färg betyder längre hållbarhet förstår jag fortfarande inte för de döda hudcellerna släpper väl ”när dom ska” ändå.

  - Annons -

  Men produktnörden Helena behöver inte grotta ner mig mer än så ;) Jag har exfolierat huden ett dygn innan och sedan applicerat en stund efter dusch. Det har funkat jättebra!

  Återfukta innan brun utan sol

  Det är bra att smörja in torra partier med en återfuktande kräm innan, annars kan bus-produkten bli mer brun på det området. Själv har jag inga torra områden (tjejen med oljig hy hehe) så kan inte yttra mig om hur det lägger sig på torrhet :)

  applicera brun utan sol med handske

  Applicera brun utan sol, allmänna tips:

  Ta en lagom mängd brun utan sol och smörj in ett jämnt lager över hela kroppen. Det ska vara tillräckligt mycket för att inte riskera ett fläckigt resultat eller att du missar områden, så snåla inte. Men inte heller tjockt, för det ska smälta in i huden ordentligt som om du smörjer in dig med en vanlig lotion.

  Jag brukar börja med benen och sedan jobba uppåt, men det spelar egentligen ingen roll hur du gör, men det är bra att vara metodisk så att man inte missar någon område. En bra idé är att avsluta med armarna och händerna sist.

  Du gör på samma sätt oavsett om du applicerar brun utan sol med handske / vante eller med händerna.

  Miska brukar smörja in min rygg. Men om man har handske så är det enklare att göra på ryggen på sig själv, eftersom man kan lägga brun utan solen på andra sidan av vanten och applicera med handryggen.

  Undvik sedan vatten en viss period efteråt, exakt hur länge står på produkten.

  Applicera brun utan sol i ansiktet

  När jag applicerar i ansiktet så brukar jag undvika området precis runt ögonen. Lägg tunt på kindbenen under så att det blir en mjuk övergång mot huden runt ögonen.

  Jag som naturligt har mycket rödhet runt näsan lägger ett tunnare lager där också, annars blir det extra mörkt med den röda färgen med brun utan sol på.

  - Annons -

  Öronen brukar jag skippa också faktiskt. Det är så svårt att få en jämn färg på dom, det syns mer att man har brun utan sol om det är fläckigt, än om man råkar ha lite bleka öron.

  Applicera brun utan sol i ansiktet

  Applicera brun utan sol under armarna

  Eftersom armhålorna är ett område med mycket påfrestning (varmt, gnuggigt och deodorant varje dag) så brukar jag lägga väldigt tunt lager där. Nästan ingenting, men ändå lite för en fin övergång.

  Det kan nämligen lösas upp och bli fläckigt under armarna efter 2-3 dagar. Då är det snyggare att istället lägga tunt och försöka få en mjuk övergång, tycker jag.

  bus i armhålorna

  Applicera brun utan sol på händerna och fötterna

  Oavsett om du applicerar brun utan sol med händerna eller med handske så brukar jag tänka såhär om händer och fötter:

  • Undvik handflatorna
  • Applicera sparsamt på ovansidan, så du får en jämn övergång men inte ett superbrunt resultat.
  • Applicera ännu mer sparsamt på och runt fingrarna och tår, för där kan det lätt bli fläckigt.
  Så applicerar jag brun utan sol på händerna:

  Om du ska applicera med brun utan sol-handske / brun utan sol-vante:

  1. Smörj in armarna sist
  2. Smörj in armen som du inte har handsken på. På undersida av armen lägger jag sparsamt på handleden och gnuggar upp lite mot tummen och lillfingret för en jämn övergång.
  3. Applicera sparsamt men noggrant på handryggen och mellan fingrarna.
  4. Låt sjunka in i några sekunder bara
  5. Byt hand, sätt brun utan sol-handsken på den redan insmorda handen.
  6. Gör samma på andra handen

  Klart!

  brun utan sol på händerna, fötter

  Om du ska applicera på händerna, utan handske:

  1. Smörj in armarna sist, vänta med att applicera på händerna
  2. Tvätta händerna (eftersom du har mycket brun utan sol i handflatorna) försiktigt utan att stänka på kroppen eller skölja för högt upp på armarna
  3. Ta en liten klick brun utan sol på en bomullspad
  4. Applicera med bomullspaden sparsamt men noggrant på handryggen och mellan fingrarna. På båda händerna.

  Klart!

  bomull, hand, sminktips, beauty blogger, skönhetstips, händer fötter

  Om du ej har bomullspad eller något annat liknande du kan använda, så kan man göra denna rutin men istället applicera försiktigt med bara fingertopparna. Därefter torka av fingertopparna på ett fuktigt papper eller fuktad handduk som du ej är rädd om.

  Hur får man bort brun utan sol?

  För att få bort BUS så rekommenderar jag ett varmt bad eller en lång varm dusch för att mjuka upp huden och sedan skrubba sig ordentligt med en tvättsvamp och exempelvis Vitalizing enzyme body peel från Ida Warg (Handla här på Nordicfeel.se, adlink).

  Det hjälper nämligen inte jättemycket att bara skrubba, utan du behöver värma upp huden ordentligt. Ju mer desto bättre!

  Ida Warg brun utan sol ansikte & kropp

  Produkter jag testat från Ida Warg brun utan sol är tanning drops, self tanning body lotion, face lotion, self tanning mousse & deras tanning mitt. Det finns även self tanning face & body spray, denna har jag dock inte testat (än).

  Ida Warg – Instant Self Tanning Mousse, 150ml

  Pris i skrivande stund: 179:- (länk)

  Produktbeskrivning:
  ”Den ofärgade brun-utan-sol moussen som ger ett vackert solkysst resultat på bara 3 timmar med hjälp av DHA, utvinns ur naturligt socker. Moussen är enkel att använda och perfekt för dig som vill ha enkel applicering och ett naturligt resultat. Parfymfri, vegansk & cruelty free. 150 ml”

  tanning mousse, brun utan sol mousse

  Min recension av denna Ida Warg brun utan sol:

  Formula: Gillar att den är parfymfri! Många brun utan sol-produkter innehåller parfym för att täcka den typiska ”brun utan sol-lukten” men den tränger alltid igenom ändå eftersom den kommer smygandes. Skummet är mjukt och trevligt.

  Applicering: Väldigt enkel att applicera! Skummet sjunker in bra i huden och det är inte alls svårt att jobba med. Jag har använt handske varje användning.

  Direkt efteråt: Huden känns kladdig några timmar efter applicering. Det går över nästan helt sen, men absolut påtagligt i början. Efter ca 3 timmar började jag se lite skillnad, men efter 12 timmar såg jag slutresultatet. Duschade först 24 timmar efteråt, men man ska undvika vatten i bara 3 timmar.

  Brun utan sol-lukt: Att en brun utan sol-produkt inte luktar brun utan sol är ett korrekt claim, även fast man visst luktar brun utan sol. För det är inte produkten som luktar, utan din hud! Så jag luktade absolut tydligt av brun utan sol :) Men det finns vissa bus-produkter som gör att jag luktar mycket värre. Så ger den ändå en tumme upp här.

  Resultat: Jämt och fint överallt! Även på händer och fötter :) En av användningarna missade jag en fläck vid handleden, men det va sista kroppsdelen så var nog bara slarv från min sida. La på litegrann på fläcken dagen efter och då försvann den helt!

  Hållbarhet: Lite av färgen försvann efter första duschen, men det var knappt märkbart. Jag la lika mycket i armhålorna som på resten av kroppen (för att se hållbarheten) och två dagar senare hade det ”creasat” och lagt sig i vecken i armhålorna. Duschade då för andra gången och skrubbade lite så blev det ändå ganska jämnt. Jag applicerade en måndag och det sista försvann när jag skrubbade mig tisdagen veckan efteråt. Förutom armhålorna så har det försvunnit på ett jämnt och fint sätt över hela kroppen!

  Ida Warg brun utan sol före & efter:

  ida warg före efter, brun utan sol före efter, bus före efter, ida warg self-tanning mousse recension

  Här är resultatet av allra första gången jag testade Ida Warg BUS! Jag applicerade både i ansiktet och på kroppen. SÅ fint! Jämn och fin solbränna verkligen. Jag är jättenöjd!

  ida warg brun utan sol före efter recension

  Fotade benen med mobilen för det var svårt i min fotostudio som är uppbyggd för porträtt :)

  Fint resultat va? Dom här spirorna längtar till sommar och shorts nu kan man säga ;)

  Blåmärke på smalbenet, eksem (eller nått?) under knät och ärren på låren kommer från alla katter jag haft i knät i mina dagar haha. Man ser att jag lever, haha!

  fläckig av brun utan sol, lösning, hjälp, tips, fläck, bus fläck

  Här är området jag glömde smörja in haha! Förebilden är fotad dagen efter, då la jag lite ny brun utan sol på området. Efterbilden är tagen dagen efter det! Det ser lite ojämnt ut på bilden (?) men i verkligheten blev det helt jämnt! Som att jag aldrig hade haft en fläck. Trolleri :)

  → Finns att köpa på Nordicfeel.se

  Ida Warg – Tanning Drops, 45ml

  Pris i skrivande stund: 179:- (länk)

  Produktbeskrivning:
  Tanning drops som enkelt blandas med din favoritnatt- och dagkräm för ett gradvist solkysst resultat. Du kan välja resultat beroende på hur många droppar du blandar med ansiktskrämen. Parfymfri, vegansk & cruelty free.”

  ida warg tanning drops

  Min recension av denna Ida Warg brun utan sol:

  Formula: Trevlig gel som sjunker in bra i huden! Jag har använt två droppar med ett silikonfritt serum (Ida Warg Beauty rekommenderar silikonfri dag/nattkräm till denna) som jag sedan blandar i handflatan. Känns inte kladdig, flottig eller någonting. Jättebra!

  Applicering: Jag blandar 2 droppar om jag bara behöver bättra på i ansiktet. Har testat 3 droppar men det blir lite för mycket för mig. Om jag däremot dessutom behöver bättra på brännan i dekolletaget så har jag tagit lite mer serum, tre droppar av dessa tanning drops och sedan smort både ansikte och dekolletage. Blir jämnt och fint utan några skarpa eller flammiga kanter, trots att jag gjorde på bara utvalda områden :)

  Resultat: Jag har inte fotat resultatet eftersom det är lite gradvis. Men jag har fått en jämn ton varje applicering och två droppar ger ett milt resultat som räcker gott för mig.

  Hållbarhet: Försvinner på ett diskret och jämnt sätt, jag applicerar två gånger i veckan typ.

  Gillar mycket!!

  ida warg tanning drops,

  Här har jag använt denna i ansiktet, två droppar, dagen innan!

  ida warg tanning drops, recension, före efter, tips, brun utan sol ansikte

  → Finns att köpa på Nordicfeel.se

  Ida Warg – Self Tanning Body Lotion, 200ml

  Pris i skrivande stund: 179:- (länk)

  Produktbeskrivning:
  ”Färgfri brun utan sol-lotion för hela kroppen. Krämen har en återfuktande effekt samtidigt som den ger huden en fin och lystergivande solkysst look efter tre timmar. Parfymfri, vegansk & cruelty free. 200ml”

  ida warg self-tanning body lotion, brun utan sol gel

  Min recension av denna Ida Warg brun utan sol:

  Formula: En doftfri gel-kräm som sjunker in snabbt i huden. Mycket trevlig formula! Någonting fick mig att tro att den inte skulle ge så mycket färg, eftersom den passar för att ”bli gradvis brunare för varje applicering”. Men det betyder inte att den är jättemild i färgen :)

  Applicering: Var lika noggrann som när du applicerar vanlig brun utan sol, eftersom den ger ganska mycket färg. Jag applicerar denna helst med handske också, men det går med händerna om man föredrar det.

  Direkt efteråt: Den sjunker in snabbt i huden och sen känns den inte, så skönt att inte vara kladdig efteråt! Undvik vatten i 3 timmar, efter 3 timmar börjar man se färgen komma. Efter 12 timmar såg jag slutresultatet.

  Brun utan sol-lukt: Eftersom den ger mildare färg än moussen så luktar huden också lite mindre, men har ändå en hint av brun utan sol-lukt. Men inte så mycket att det stör mig, jag är annars väldigt känslig för den lukten.

  Resultat: Första användningen: Eftersom jag trodde det va en ”lätt lotion” så smorde jag första gången in denna med händerna och va inte jätteslarvig men absolut inte lika noggrann som med moussen. Blev då otroligt fläckig, haha! Resterande gånger har jag använt handske och var lika noggrann som med moussen. Då blir det jämnt över hela kroppen :)

  Jag har även testat två lager av denna (applicerade två dagar efter första lagret) och det blev jättefint! Har även testat att bättra på på ”utvalda områden” t.ex. försvann det snabbare på smalbenen eftersom jag rakade dom. Det gick bra det också, smälte in fint i den tidigare brännan.

  Hållbarhet: Den försvinner lättare när man tvättar händer och ansikte, än moussen, tycker jag. Man blir liksom lite blek i ansiktet och händerna och på händerna blir det då en liten ”kant” i färgen. Förutom det försvinner den jämnt och fint på mig! Man ska dock vara försiktig i duschen, har märkt att om jag råkar dra med en nagel på den blöta, varma huden i duschen så blir det ett svagt streck i brännan efteråt. Men den håller länge innan den försvinner helt, på mig håller den i ca 8 dagar.

  → Finns att köpa på Nordicfeel.se

  Ida Warg – Self-Tanning Face Lotion, 50ml

  Pris i skrivande stund: 175:- (länk)

  Produktbeskrivning:
  ”Den ofärgade formulan i Self-Tanning Face Lotion är speciellt framtagen för att passa den känsliga huden i ansiktet. Mjukgör huden och ger ditt ansikte en fräsch och solkysst look året runt med ett hälsosamt glow! Parfymfri, vegansk & cruelty free. 50 ml”

  self-tanning face lotion

  Min recension av denna Ida Warg brun utan sol:

  Jag märker faktiskt ingen skillnad mot denna och den för kroppen, samma färg och samma gel-konsistent :)

  Resultatet blev därmed också samma som kroppen: Fläckigt första gången då jag slarvade haha, och sedan jämn och jättefin när jag gjorde ordentligt andra gången!

  ida warg self-tanning body lotion, ida warg self-tanning face lotion, recension, före efter, gel, vegansk

  Fotade inte före- och efterbilder på denna (ni såg ju min bleka naturliga hud på bilderna tidigare). Här är i alla fall resultatet med dessa! Mildare men ändå en väldigt tydlig färg!

  → Finns att köpa på Nordicfeel.se

  Ida Warg – Tanning Mitt

  Pris i skrivande stund: 49:- (länk)

  bus handske, vante

  Jag har faktiskt varit dumsnål och aldrig köpt en brun utan sol-handske förut, så det är första gången jag använder det och förstår inte att jag inte gjort det tidigare! Det är ju så smidigt! Köp!! Denna är mjuk och jättebra, inga konstigheter! :) Skönt att skydda händerna under applicering också.

  Enkelt att tvätta för hand i handfatet (obs inte direkt efteråt, då ska man undvika vatten), torkar snabbt och är då lika fin som innan.

  → Finns att köpa på Nordicfeel.se

  Sammanfattning – BUS recension

  Vilken är bäst? Ida Warg Self-Tanning Mousse eller Self-Tanning Lotion?

  Här finns det både för- och nackdelar enligt mig! Men kortfattat kan jag säga att jag gillar båda väldigt mycket och kommer använda upp alla produkter, de håller måttet allihop! Ska också tillägga att jag har ganska svårt för brun utan sol annars, jag är kräsen. Så en positiv recension på en bus-produkt av mig är inte helt enkelt att få :)

  • Lotionen känns ingenting direkt efteråt, medan moussen är kladdig på huden en stund.
  • Moussen är mer lättapplicerad. Lotionen är inte svår heller, men inte lika enkel som moussen som är mer fluffig och mjuk att sprida ut. Till skillnad från en klick gel.
  • Lotionen ger ett mildare resultat (men ändå synligt) vilket är tillräckligt för mig. Moussen ger större resultat efter bara en applicering.
  • Brun utan sol-moussen är lättare att få jämn, den blir verkligen flawless-jämn på mig! Till skillnad från lotionen där det ibland har varit lite skiftningar i tonen, trots att jag varit väldigt försiktig. Inte fläckigt alltså, men inte lika jämnt som moussen.
  • Moussen försvinner på ett lite snyggare sätt (förutom i armhålorna, men där kan man applicera tunnare lager). Moussen försvinner mer gradvis och jämnt överallt, medan lotionen behöver bättras på under veckan i ansiktet och på händerna.

  Vilken ”Ida Warg brun utan sol” tycker jag mest om?

  Summa summarum moussen är mer lättapplicerad och jämnt, och ger ett brunare resultat både direkt efteråt och under veckan efteråt.

  Men jag värderar känslan efter applicering väldigt högt, att lotionen sjunker in i huden direkt om man känner sig inte ett dugg kladdig. Lotion-tonen är också lite mildare vilket passar min vinterbleka hy bättre. Så trots att jag ger moussen fler fördelar så tror jag ändå att jag själv kommer handla lotionen i framtiden :)

  Jag har använt produkterna i flera veckor nu och min favoritkombo är alltså Ida Warg Self-Tanning Body Lotion tillsammans med dropparna Ida Warg Tanning Drops till ansiktet. Dessa två bättrar jag på vid behov, ibland på utvalda områden och med ungefär en veckan mellanrum kör jag hela kroppen.

  Men jag tycker att varenda Ida Warg brun utan sol-produkt är väldigt bra!! :)

  ida warg brun utan sol recension, tips, applicering, före efter

  Ni hittar alla Ida Warg BUS-produkter här -> (direktlänk till katalogen).

  Om ni vill läsa mer om Ida Warg Beauty kan ni göra det på deras hemsida, idawargbeauty.se. :)

  Hoppas inlägget har varit till hjälp!

  Hoppas ni gillade min Ida Warg brun utan sol-recension och att ni gillar produkten lika mycket som jag! Perfekt att liva upp vinterblek hud, speciellt nu när man inte kommer iväg utomlands på samma sätt som tidigare. Dessa BUS-produkter är även bra om ni är ute efter en cruelty-free och vegansk brun utan sol :)

  Har ni har några frågor eller funderingar om Ida Warg brun utan sol som jag missat att besvara här? Lämna gärna en kommentar här nedan så svarar jag så fort jag kan! Har ni testat Ida Warg BUS-produkter eller något annat brun utan sol som ni rekommenderar?

  Är det någon mer Ida Warg recension ni saknar? Om ni håller utkik här i bloggen så kommer det snart fler recensioner på andra Ida Warg-produkter! :)

  Kan även rekommendera dessa blogginlägg:

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  4 KOMMENTARER

  1. Hej jag är man och har skäggstubb, har precis varit på Teneriffa och fick en härlig solbränna och ser ju frisk ut nu …
   Vill gärna bevara den , va tror du om att använda Ida warg self tanning Face lotion med tanke på skäggstubb?det blir inga missfärgningar?

   • Hej! Jag tror det går bra förutsatt att du smörjer in den ordentligt och inte bara ”slarvigt lägger på” den på ansiktet. Brun utan sol kan lätt samla sig runt skäggstrån annars, men använder man inte för mycket kräm samt jobbar in den ordentligt så går det absolut trots skäggstubb! :)

  2. Hej. Går det att använda moussen i ansiktet med? Är lite snål , eller rekommenderar du hellre dropparna till ansiktet? Mvh Helena

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish