Kajal – Vattenfast Kajalpenna på Vattenlinjen (5 Bästa tipsen)

  Inlägget innehåller reklamlänkar (adlinks) till Parfym.se

  - Annons -

  För att få till en fin inliner som håller länge så använder jag vattenfast kajal på vattenlinjen. Längre ner förklarar jag även skillnaden med svart och vit kajalpenna!

  Att måla en inliner är ingen konst, det går snabbt, enkelt och gör stor skillnad!

  sminktips, eyeliner, intensiv blick

  Inliner & Kajal – Vad är skillnaden?

  Inliner målar man längs vattenlinjen, alltså slemhinnan mellan ögat och fransraden (fransraden är precis där ögonfransarna växer).

  Medan eyeliner snarare är benämningen när man målar längs fransraden, vilket man kan göra både över och under ögat. Man ”målar en eyeliner”. Det är också ett samlingsnamn för alla typ av sådana produkter – det finns mängder av olika flytande eyeliners och pennor!

  - Annons -

  Kajal är en typ av produkt man kan måla som inliner eller eyeliner! Så inliner är snarare ”var” du applicerar medan kajal är en typ av eyeliner och är ”det du applicerar med”.

  inliner, vit kajalpenna, ljus kajalpenna, piggare blick, sminka sig piggare, sminktips, större ögon

  Här är vattenlinjen!

  1. Vilken är den bästa kajalen för vattenlinjen?

  En av mina favoriter bland ljusa pennor är klassikern IsaDora Inliner Kajal Waterline (adlink) i nyansen 56 Blonde!

  Jag har också tatuerat min vattenlinje ljus, så jag behöver faktiskt aldrig använda ljus kajalpenna. Väldigt lyxigt! :)

  Vad gäller svart kajalpenna, eller andra mörka kajalpennor, så är det extra viktigt med hållbarheten! För om en sådan mörk kajal börjar kladda eller försvinna så ser inte sminkningen lika fin ut hela dagen, skillnaden blir större än om en vit kajal försvinner litegrann.

  kajal, kajal på vattenlinjen, vattenlinjen, svart kajalpenna, vattenfast kajal, steg för steg, sminktips, makeup, tips, vattenfast mascara, senast, recension, tvätta bort vattenfast smink, oil cleanser, olja rengöring, löwengrip skin robot cleansing oil,

  Här vill jag verkligen rekommendera Sensai Lasting Pencil Eyeliner (adlink)! Jag har den svarta nyansen men den finns också i brunt vilket är väldigt snyggt längs vattenlinjen också – för man får en inramad blick samtidigt som det inte blir så ”hårt” som svart blir.

  2. Svart eller vit kajalpenna?

  Detta är en vanlig fråga :)

  En ljus eller vit kajalpenna ger en mer öppen och pigg blick. Vissa använder det för att minska rödheten i ögonen, vissa för att få en mer vaken blick. Det är en diskret detalj men otroligt effektiv! Mer effektiv än man kan tro, om man inte testat.

  - Annons -

  En mörk eller svart kajalpenna ger ögonen en intensiv blick. Vad är det Amanda Shulman säger ”unna dig själv en blick” eller någonting i den stilen. I agree! :)

  Jag brukar undvika kritvita kajalpennor om man är ute efter effekten att bara ”pigga upp” ögonen och ta bort rödhet. Det är jättesnyggt med kritvitt längs vattenlinjen till tyngre ögonmakeup! Men om syftet är att bara se mer vaken ut så är det mer effektivt med en ton som är närmare din hudton. I mitt fall ljus beige eller benvit. De gula tonerna är också bra för att neutralisera rödheten.

  kajal, kajal på vattenlinjen, vattenlinjen, inliner, svart kajalpenna, steg för steg, sminktips, makeup, tips, vattenfast mascara, senast, recension, tvätta bort vattenfast smink, oil cleanser, olja rengöring, löwengrip skin robot cleansing oil, vit kajalpenna, svart kajalpenna, skillnad

  3. Måste man ha vattenfast kajalpenna för att måla inliner?

  När man målar en ljus inliner så måste det inte nödvändigtvis vara en vattenfast kajal, men bra med en krämig formula. Eftersom det är en fuktig miljö så är det mer hållbart med en krämig kajal, eftersom en torr kajal eller puder drar åt sig fukten och kommer då att släppa.

  Om du målar en mörk eller svart kajalpenna så rekommenderar jag verkligen en vattenfast kajal!

  Det handlar inte bara om att din inliner ska sitta kvar hela dagen, utan även att den inte ska kladda runt omkring. En vattenfast kajal / eyeliner sitter lika snyggt hela dagen, medan en icke-vattenfast kan kladda så att du får en mörk fläck i ögonvrån eller rinner ut på sidan av ögat.

  sensai, sminktips, eyeliner

  Kajalpennan från Sensai som jag rekommenderar sitter som berget!

  4. Hur får man bort vattenfast kajal?

  Det är inte svårt alls om du använder en rengöring med olja :) Jag försöker minska min bomullsförbrukning och använder helst inte sådana rengöringar som man baddar på en bomullspad. Utan använder en oil cleanser istället!

  löwengrip skin reboot cleansing oil, tvätta bort vattenfast smink, recension, steg för steg, hudvård, rengöring, olja, ananas

  - Annons -

  Löwengrip Skin Reboot Cleansing Oil (adlink) är SÅ bra! Den doftar gott av ananas också, men på ett milt sätt :) Vill att alla mina skönhetsprodukter ska dofta såhär! Och jag är ganska känslig för doft ska tilläggas, önskar helst milt eller parfymfritt.

  Jag har testat ett flertal olika rengöringsoljor och denna är en av de som är mest effektiva på vattenfast ögonmakeup faktiskt.

  löwengrip skin reboot cleansing oil, tvätta bort vattenfast smink, recension, steg för steg, hudvård, rengöring, olja, ananas

  Massera in på torr hud. Allt smink i hela ansiktet löser upp sig! Här har jag vattenfast mascara också, även den från Sensai.

  löwengrip skin reboot cleansing oil, tvätta bort vattenfast smink, recension, steg för steg, hudvård, rengöring, olja, ananas

  Skölj huden och upprepa sedan en gång till med oljan! Först tvättar jag bort sminket, sedan tvättar jag rent huden :)

  5. Att tänka på när man målar inliner:

  Jag brukar måla två lager för extra lång hållbarhet! Måla först en linje, låt torka (jag brukar applicera mascara under tiden) och sedan målar jag ett lager till. Hållbarheten blir märkbart bättre då!

  För ljus eller vit kajal så är det inga konstigheter, bara måla!

  När det gäller en mörk eller svart kajalpenna så är en vanlig myt att det förminskar ögonen. Jag håller inte riktigt med om det – förutsatt att man målar ner kajalpennan lite på undre fransraden också :)

  Såhär:

  sensai, vattenfast mascara

  Jag målade mascaran innan bara för att ni ska se skillnaden på resultatet tydligare MEN rekommenderar att måla kajal först (både inliner längs vattenlinjen och som eyeliner längs fransraden) och därefter mascaran :)

  kajal, kajal på vattenlinjen, vattenlinjen, inliner, svart kajalpenna, vattenfast kajal, steg för steg, sminktips, makeup, tips, vattenfast mascara, senast, recension, tvätta bort vattenfast smink, oil cleanser, olja rengöring, löwengrip skin robot cleansing oil,

  Måla svart kajal på vattenlinjen (inliner).

  sminktips, eyeliner, smokey eye, steg för steg

  Måla sedan ner på undre fransraden också, sudda ut litegrann. Denna kajalpenna har en sudd på andra änden, men man kan ta en separat pensel om din kajalpenna inte har det.

  kajal, kajal på vattenlinjen, vattenlinjen, svart kajalpenna, vattenfast kajal, inliner, steg för steg, sminktips, makeup, tips, vattenfast mascara, senast, recension, tvätta bort vattenfast smink, oil cleanser, olja rengöring, löwengrip skin robot cleansing oil,

  Här ser ni skillnaden på enbart kajal på vattenlinjen (inliner) samt om man sotar litegrann längs fransraden också. Ögat öppnas upp mycket mer!

  kajal, kajal på vattenlinjen, vattenlinjen, svart kajalpenna, vattenfast kajal, steg för steg, sminktips, makeup, tips, vattenfast mascara, senast, recension, tvätta bort vattenfast smink, oil cleanser, olja rengöring, löwengrip skin robot cleansing oil, smokey eye

  Avslutade med kajalpenna längs övre fransraden också :) Det är coolt med bara kajal under ögat, men det ”drar ner” blicken lite. Majoriteten av mina kunder önskar en mer öppen och inramad blick och då blir det mer balans att måla kajal över ögat också.

  Produkter använda i detta inlägg:

  (Adlinks)

  Hoppas mina tips var till hjälp! :)

  Läs även:

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish