Permanent makeup – Eyeliner

  - Annons -

  Jag har tidigare skrivit allmänt om permanent makeup, samt detaljerat om mina ögonbrynstatueringar och läppar.

  Nu är det dags för den sista tatueringen jag har (som egentligen är två stycken)- Eyeliner!

  Bilderna är fotade samma dag och dagen efter, så ögonen är fortfarande lite svullna.

  eyeliner tatuering

  Här är mina ögon före och direkt efter. Jag har en svart lashliner och en vit inliner.

  - Annons -

  Lashliner är en svart linje precis i fransarnas hårbotten.
  Inliner är tatuering längs vattenlinjen.

   

  före efter ögon

  Var på ögonen tatuerar man?
  Det vanligaste är just lashliner längs fransraden. Man kan även tatuera en svart linje längs undre fransraden och längs vattenlinjen (linliner)

  Vissa vill ha en bredare eller sotad linje, eller en  ”vinge” som går ut en bit i yttre ögonvrån. Normalt sett är det bara vingen som man ritar upp i förväg, eftersom den sträcker sig utanför själva ögonfransraden.

  Man kan även tatuera highlighter i exempelvis ögonvrån!

  Vad kostar det?
  Det är olika priser beroende på hur du vill tatuera. Man kan kortfattat säga att man betalar per linje.
  Salongen jag tatuerade mig på (Creative Make Up i Uppsala) har även paketpriser om man vill göra flera delar av ögonen. Deras prislista hittar ni här!

  Gör det inte jätteont?
  Som med alla sminktatueringar så bedövar man innan, det gjorde inte ont alls. Det känns litegrann som att man tar bort bomullen från en tops och drar försiktigt med platspinnen. Bra förklaring av mig ;)

  Dock är det ganska obehagligt, jag hatar när folk kommer nära mina ögon. Man får ju lite reflexer som man inte riktigt kan styra över. Men alla är olika på den fronten, jag tror att folk med linser inte bryr sig alls.

  Annika som tatuerade mig har till och med varit med om en kund som somnat medan hon tatuerade ögonen!

  - Annons -

  Vad händer om man blinkar?
  Det är svårt att tänka sig först, men man blundar faktiskt hela tiden! Även under bedövningen och tatueringstiden, till och med när man tatuerar vattenlinjen.

  Hur bedövar man?
  Medan kunden blundar, så lägger makeup artisten bedövningen som får värka i 15 minuter. Man tatuerar även i olika omgångar och skiftar mellan ögonen, dels för att få ett jämnt resultat men även för att kunna hålla området bedövat hela tiden. Man lägger alltså på mer och mer bedövning medan man tatuerar.

  Vad händer om man får bedövning i ögonen?
  Jag frågade Annika om detta, och får man in litegrann så händer ingenting, det svider lite. När hon tatuerade sina egna ögon så råkade hon dock få in lite väl mycket (man är kanske inte lika noggrann på sig själv) och då hade pupillen blivit bedövad, och blev superstor! Men det går över efter ett tag, man ser lite rolig ut bara. Speciellt eftersom det bara blev på ena ögat!

  Hur ser man ut direkt efteråt?
  Alla tatueringar är alltid väldigt starkt målade direkt efter och i några dagar tills det har läkt. Jag som har väldigt, väldigt känsliga ögon var även tårögd resten av dagen, ögonen rann så fort det kom en vindpust.

  Man är även svullen, jag blev svullen direkt efter och det höll i sig i nästan två dagar. De flesta blir dock inte svullna förrän morgonen efter (eftersom man har sämre blodcirkulation på natten) och vanligtvis lägger sig då svullnaden efter man varit vaken ett tag och blinkat igång blodet.

  Eftersom man är svullen så kan även tatueringen se ojämna ut till en början, men den jämnar ut sig så fort svullnaden går ner.

  Hur ser det ut när det läker?
  Alla tatueringar flagnar när de läker, men det märkte jag inte alls på ögonen faktiskt. Man såg inga bitar som på läpparna, linjerna är så tunna.

  Däremot vaknade jag de två första nätterna med helt igenklistrade ögon, typ som man får när man har ögoninflammation. Detta är dock vanligt och helt i sin ordning! Men man ska kanske inte sova över hos sin nya pojkvän för första gången, dagarna efter man tatuerat ögonen ;)

   

  När tatueringen  har läkt kommer du på en slutkontroll. Då tittar man om färgen känns rätt, samt om det är något som behöver korrigeras eller fyllas i. Detta ingår i priset om det sker inom 3 månader efter behandlingen.

  - Annons -

   

  Hur länge håller det?
  En eyelinertatuering håller i 5-8 år. Om man använder vit färg vid sk ”inliner” blir resultatet permanent.

   

  IMG_7255

  Som slutkläm på alla tatueringsinlägg så kopierar jag “att-tänka-på-listan” från Creative Make Up!

   

  Och ni minns väl min rabattkod på salongen, ange Imakeyousmile och få 10% rabatt, gäller även tatueringar! Annika tatuerar i Uppsala, men även i Stockholm och på Åland.

   

  Att tänka på före behandling:

  • Gör inte din tatuering om du är sjuk, har munsår eller ögoninfektion.
  • Tänk på att du kan vara mer känslig för smärta om du har eller precis ska få mens, är gravid eller ammar.
  • Tänk på att du kan se svullen/skarpt målad ut de första dagarna efter tatueringen. Du bör heller inte använda make up på det tatuerade området. Gör därför inte behandlingen om du de närmaste dagarna har något särskilt inbokat.
  • Det kan komma att krävas minst ett återbesök för ifyllnad och korrigering. Detta ingår i priset om det görs inom 3 månader från första behandlingstillfället.
  • Om man har lätt för att få herpesblåsor runt munnen är det stor risk att dessa dyker upp i samband med läpptatuering. Detta är helt normalt och behandlas som vanligt med antiherpessalva eller medicin.
  • Allergitest är ej nödvändigt och utföres endast på kundens egen begäran minst 24 timmar före behandlingen.

   

  Att tänka på efter behandling:

  • God hygien är A och O för att undvika infektioner. Behandla tatueringen som ett öppet sår; peta inte med fingrarna och håll området så rent och torrt som möjligt.
  • Smörj in det tatuerade området minst 2 gånger per dag med en fet kräm, tex Bepanthen, Vaselin eller Helosan. Lägg på krämen med en ren tops eller bomullspad. Peta inte med fingrarna på det tatuerade området.
  • Undvik att basta, bada eller duscha länge.
  • Det går bra att tvätta det tatuerade området försiktigt med vatten och badda torrt med en ren handduk.
  • Undvik att sola, både utomhus och i solarium.
  • Att sminka sig efter en behandling kan innebära risker; allergiska reaktioner som kan leda till infektioner, pigmentbortfall, sår och i värsta fall ärrbildning. Använd inte make up förrän området är helt läkt!
  • Skorporna / hinnan faller bort av sig själva inom en vecka. Pilla inte bort dem! Det kan göra att färgen följer med och i värsta fall bilda ärrvävnad.
  • Om du blir mycket svullen kan du kyla området några gånger per dag med ispåsar eller kylklampar.
  • Håll dig borta från dammiga miljöer där det lätt kan komma in små smutspartiklar som kan orsaka infektion i det tatuerade området. Undvik även yttre påverkan av avgaser och kemiska ångor från tex hårfärg och hårspray.
  • Om du har tatuerat läpparna kan du med fördel dricka ur sugrör de första tre dagarna.
  • Herpesblåsor behandlas som vanligt med antiherpessalva och eventuell av läkare utskriven medicin.
  • Om ögoninfektion skulle uppstå behandlas detta bäst med ögonbad och/eller Noviform-salva (finns receptfritt på Apoteket).

   

  Det är bara att hojta till om ni har fler frågor!
  Imakeyousmile.se

  - Annons -
  Föregående artikelghd Curve
  Nästa artikelBlog Awards 2014
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish