Shakira Curls Tutorial

- Annons -

Här om dagen visade jag en körsbärsröd sminkning och fick då lite frågor om mitt lockiga hår! Inte bara på bloggen och instagram, utan även när jag visade mig utanför dörren här i Gimo, superkul :)

Det är jätteenkelt att göra! Jag som är så dålig på hår lyckas göra det på mig själv utan problem. Jag använder bara en liten vågtång. Jag har skrivit om den här locktången lite snabbt förut, men tänkte göra ett lite mer detaljerat inlägg nu då intresset verkar finnas!

Så idag lockade jag håret igen och fotade lite bilder till er, hoppas dom är till hjälp :)

Sånna här lockar blir alltid snyggast efter några timmar tycker jag, när dom har lagt sig lite mer till rätta, då får man en lite mer “snyggt slarvig” look, lite som Shakira!

Mina bilder är tagna direkt efter jag var klar, men allra snyggast kommer dom vara ikväll. Och det bästa är att dom brukar hålla jäkligt bra också, så dom kommer säkert vara snygga i flera dagar :)

- Annons -

liten-locktång

Locktången jag har använt för att få så här små och fina lockar, det är en väldigt liten vågtång – HH Simonsen Go Mini Beach Waver som just nu faktiskt finns till REA-pris på Eleven.se*! Kostar 479:- istället för 599:-

inställningar-locktång-kopiaa

Jag älskar allt med den här tången, förutom att de enda inställningarna är on/off, man kan alltså inte ändra värmen alls utan den är på pricken 200 grader vilken är lite för varmt enligt mig, 180 brukar jag köra på. Så snåla inte med värmeskyddet!

smålockigt-hår

1. Spraya håret med värmeskydd, jag älskar Living Proof Instant Protection som skyddar håret upp till 232 grader.

2. Dela upp håret i under- och överhår. Eller ännu mer uppdelat om du har tjockt hår.

3. Börja locka underhåret, jag brukar börja i bakhuvudet och jobba mig fram, det tycker jag är lättast!

4. När du har kommit till överhåret så lägg håret i en bena som du inte vill ha. Vill du t.ex. ha snedbena så gör en mittbena.

små-lockar-bena

- Annons -

Här ser ni varför ni inte ska locka i den benan som ni vill ha sen, haha.

5. Lägg över lite hår från ena sidan till den andra så att lockarna blir snygga även i benan.

6. Dra isär håret så att det inte är uppdelat i slingor längre, och rufsa till det litegrann! Jag brukar headbanga några gånger, då brukar det lägga sig snyggt utan att bli frissigt.

hårspray-lockar

7. Spraya med hårspray på hela frisyren. Jag gillar GHD Style Final Fix Spray*! Den blir ganska hård i håret om man tar mycket, men den får lockarna att hålla hur bra som helst :)

smålockar-hår

Och sen är det klart!

Och som sagt, här är lockarna helt nygjorda, men de kommer bara bli snyggare och snyggare, det är bara att puffa upp volymen och spraya torrschampo när det behövs. Och blir det en tova, t.ex. när man sover, så får man reda ut det men fingrarna, det blir inte snyggt om man borstar igenom det.

smålockiga-vågor

Så här ser det ut bakifrån!

smålockigt-hår-bildFörsökte göra en cool movement-bild men jag lyckades sådär (som vanligt) haha :)

- Annons -

Har ni några frågor så är det bara att hojta till! ♥

- Annons -
Föregående artikelPaese Liquid Eyeliner
Nästa artikelKritvita naglar
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish