Täcka stora porer

  - Annons -

  Maria sa…
  Har du något tips att täcka stora porer (ej svarta), men väl synliga. Samt glansig hy? Vad använder du för puder? Är allt glomineral.

  Testar cc crème +puder men porerna syns bara mer, som om cc crèmen går in i porerna och jag blir prickig på näsan :-( Sköt om dig och din fina blogg!!!

   

  Även om man inte har mycket finnar, så kan man ändå vilja täcka stora porer i ansiktet.

  - Annons -

  Jag tänkte gå till botten med detta – vad porer egentligen är och hur man kan minska respektive täcka dom!

  täcka stora porer

  Vad är porer?

  Vid varje hårstrå finns det en talgkörtel. Det finns ungefär 100 000 talgkörtlar på hela kroppen och de flesta sitter på huvudet, i ansiktet, och på övre delen av bröstet och ryggen. Talgkörteln producerar en typ av fett, som kommer ut genom en öppning och det är det som kallas porer.

  Blir det stopp i en por, så utvecklas en finne.

  Oljan som kommer ut ur porerna är till för att smörja och skydda huden, samt göra den spänstig. Man får större porer om man solar mycket, har obalanserade hormoner (exempelvis vid mens eller graviditet) eller allmänt fet hy.

  Man får även större porer när man blir äldre, eftersom huden blir mindre elastisk och har svårt att dra ihop sig. Stora porer och fet hy minskar dock uppkomsten till rynkor, så man kan ju vara lite glad för det också :)

   

  Hur kan jag förminska porerna?

  Rengör huden på djupet genom “ansiktsbastu”. Det finns en specifik ansiktsbastu att köpa (tillexempel denna) men du kan även koka vatten i en kastrull och sedan hålla huvudet över. Värmen öppnar porerna och vattenångan rengör dom från smuts och olja.

  ansiktsbastu för stora porer

  Skrubba sedan huden med en peeling medan porerna är öppna. Avsluta med kallt vatten, för att stänga porerna.

  - Annons -

  Badda sedan huden med ett ansiktsvatten med sammandragande effekt, som får porerna att dra ihop sig och bli mindre. Exempelvis Vichy’s ansiktsvatten som finns på Apoteket.

  Det är viktigt att hitta produkter som passar din hy. Det är en djungel där ute med massvis av ingredienser att hålla reda på. Ett tips är att hålla koll på texten ” icke-komedogen”, vilket betyder att produkten inte täpper till porerna. Exempel på ett märke med denna text är Dermalogica.

  täcka stora porer produkter

   

  Hur ska jag täcka stora porer?

  Mitt bästa knep är att använda en ansiktsprimer som fyller ut porerna och ger en mer lättarbetad yta. Jag gillar gloMinerals Face Primer.

  Om man sedan väljer en flytande, creme eller puderfoundation är lite av en smaksak. Jag gillar puder på mig själv då det passar bäst till min oljiga hy, har man däremot jättemycket stora porer så kan en cremefoundation ge ett mer naturligt resultat.

  Applicera inte för många lager foundation, då kommer det att bli tungt på huden och sjunka in i porerna under dagen. Väljer du en flytande foundation eller en i cremeform så kan det vara bra att applicera ett tunt lager löspuder över för ett mer matt resultat. En glansig yta framhäver porerna.

  Undvik skimriga produkter i ansiktet, det framhäver ojämnheter och dina porer kommer synas mycket mer.

  - Annons -

  Jag använder i princip bara gloMinerals grundsmink för tillfället, men jag gillar även Pür Minerals väldigt mycket!

  täcka stora porer

   

  Hoppas inlägget var till hjälp!

   

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish