Naglar – 14 tips mot räfflade, sköra & randiga naglar (Nagelvård)

  Inlägget innehåller annonslänkar (adlinks)

  - Annons -

  Mina bästa tips mot spröda, räfflade, randiga eller sköra naglar! Tipsen hjälper även om du fått spruckna eller förstörda naglar efter gelnaglar / byggda naglar (been there done that). Dessa tips kommer stärka dina naglar och ge dig långa, friska & starka naglar!

  Mina naglar har potential att vara jättebra, men så fort jag missköter dom så blir dom total katastrof. Så jag vet vad som funkar (åtminstone för mig) så att de blir både långa och starka! Samt hur illa dom kan bli riktigt snabbt – och varför :)

  Frågor & SvarBästa tipsenNagelsjukdomarBra produkter

  Räfflade naglar, randiga naglar, sköra naglar, skivar sig, delar sig, starka naglar, långa naglar, växa, snabbare

  Räfflade, sköra eller randiga naglar?

  Att ha spröda, räfflade, sköra eller randiga naglar som skivar sig kan ha flera orsaker, det kan vara allt ifrån vitamin- & mineralbirst, slitage på naglarna av arbete & kemikalier, uttorkning av naglarna & nagelbanden, nagelsvamp & andra sjukdomar eller biverkningar av mediciner eller hårt leverne. Det är inte kul att ha dåliga naglar eller naglar som delar sig, men det finns mycket tips som faktiskt hjälper!

  - Annons -

  Man kan också få slitna naglar av nagelprodukter, t.ex. hade jag en period då jag gjorde gellack hemma och var inte så noggrann när jag tog bort det. Såhär slitna såg de ut redan efter första användningen:

  ta bort nagellack skadligt räfflade, sköra, randiga naglar

  Läs vidare för att ta del av mina bästa tips till att sköta om naglarna och slippa sköra, randiga & dåliga naglar.

  Varför får man vita fläckar på naglarna?

  Vita fläckar på naglarna är oftast leukonyki, det är det medicinska namnet för vita fläckar eller ränder på naglarna och har många olika orsaker.

  Den vanligaste orsaken för vita fläckar på naglarna är fysisk skada på nageln eller nagelbandet, dvs. att du klämt nageln eller slagit i dig någonstans. Det kan dock ha många andra orsaker också så som vitamin- eller minerabrist (specifikt zinkbrist), leverskador, njurskador, nagelbitande, biverkning av mediciner och läkemedel osv.

  Om du är orolig för dina vita fläckar på naglarna eller om de inte försvinner om du följer mina tips och istället blir fler, så kan det vara smart att uppsöka läkare för en hälsokontroll.

  Vad består naglar av & hur fort växer naglar?

  Naglarna består av keratin och är en utväxt av döda celler, vi har dem för att skydda den annars mjuka fingertoppen. Naglarna växer ca. 3-4 mm per månad, det skiljer sig från person till person och leverne.

  Om du vill få naglarna att växa snabbare så kan du följa mina enkla råd! :)

  Hur får man starka naglar?

  För att få starka naglar så finns det många olika saker att tänka på, denna fråga har inte bara ”ett” svar. Här nedan har du mina bästa tips för att ta hand om svaga naglar så att även du kan få långa, friska & starka naglar!

  Dessa råd får naglarna att växa snabbare, växa ut starkare samt tips på hur du vårdar nageln som redan vuxit ut.

  - Annons -

  nagelbädd, välmående naglar, friska naglar, modellnaglar, optimala naglar, perfekta naglar, naturliga naglar, Räfflade naglar, randiga naglar, sköra naglar, skivar sig, delar sig, starka naglar, långa naglar, växa, snabbare

  Hur ser välmående naglar ut då? En bra måttstock är att nagelbädden är lika långt ut som fingret (se den prickade markeringen). Nagelbädden är alltså den del av nageln som sitter fast i huden. Ofta släpper nageln från huden tidigare, t.ex. för att man använder sina naglar som verktyg eller petar med vassa föremål under naglarna. Då börjar den ”ljusa tippen” längre in på nageln.

  14 tips mot sköra, randiga naglar

  1. Smörj in naglarna & nagelbanden med olika oljor

  Min nagelterapeut sa till mig på skarpen att börja med nagelolja för några år sedan, oj vilken skillnad det blev! Alltså inte bara vårdade och fina nagelband utan när man använt det en längre period så blev naglarna så mycket bättre kvalité – friska nagelband bildar starkare naglar.

  För att stärka naglar & nagelband så rekommenderar jag att du smörjer in torra naglar och nagelband med en olja med små molekyler, så att oljan effektivt kan tränga in i nageln och stärka naglarna på alla skikt.

  Man måste ha tålamod, det tar ju ganska lång tid för naglarna att växa ut så man märker skillnaden. Ha nageloljan bredvid sängen eller någonstans så att du kommer ihåg att applicera, minst en gång om dagen men helst 2-3 gånger.

  Vissa oljor är bättre än andra och beror även mycket på hur de är framtagna och processade. Exempel på oljor som du kan testa är avokado-olja, kokosolja, mandelolja, sesamolja och jojobaolja. En olja som jag verkligen gillar är Loelle 100% Argan Oil (adlink) som alltså är ren arganolja. Mycket bra! Jag recenserade denna här i bloggen redan 2014 faktiskt! Går att använda till hår, ansikte och kropp också.

  Det finns även specifika nageloljor att köpa som är riktigt bra. Det bästa med nageloljor som är framtagna för just nagelbanden är att dom ofta har smidig applikator, t.ex. en pensel eller udd. Detta tips är extra bra om du har räfflade, randiga och sköra naglar, då är det viktigt att boosta nagelhälsan i början så att du snabbt får friska naglar.

  Ett bra tips är att starta dagen med ett ordentligt lager nagelolja. Det hjälper till att ge dig starka naglar! :)

  nagelolja, recension, nagelband, nagelbandsolja, smörka in, torra, spruckna

  2. Sluta bita på naglarna för att ge dem tid att läka

  Att bita på naglarna är förstås väldigt dåligt för naglar men kan även vara direkt hälsofarligt. När du biter på naglarna så är risken stor att man sliter upp små sår runt nageln som riskerar att bli infekterade och göra stor skada för nageln, fingret eller hälsan.

  - Annons -

  Jag har en bekant som bet upp ett litet sår runt nageln som sedan utvecklades till blodförgiftning (!), som utan behandling skulle ha varit direkt livshotande.

  Tips för att sluta bita på naglarna och undvika trasiga naglar är att alltid se till att man klipper sina naglar i tid, på det sättet finns det inga naglar att bita på. :)

  Jag har faktiskt gjort ett helt inlägg om detta, läs det här: Hur kan man sluta bita på naglarna? (10 smarta tips). Som en tidigare läpp-bitare utan dess like så vet jag hur svårt det kan vara!

  bita på, tips, hur slutar man

  3. Använd en cuticle cream för att stärka naglarna

  Massera naglarna & nagelbanden med en cuticle cream, dessa är oftast fullpackade med vårdande ämnen som gör underverk för dina naglar och nagelband!

  Du kan t.ex. applicera en cuticle cream på kvällen och en nagelolja på morgonen, eller tvärtom. Helst dagligen men annars ett bra tillägg när man behöver extra nagelvård.

  Jag kan varmt rekommendera Trind Cuticle Balsam (adlink). Otroligt bra!

  Har du spröda, räfflade, randiga eller sköra naglar så rekommenderar jag att varje dag innan läggdags rikligt smörja in naglarna och nagelbanden med Trind Nail Care Keratin Nail Restorer (adlink) som får verka under natten. Den appliceras inte bara på nagelbanden utan på hela nageln också.

  Jag har testat fler produkter från Trind sedan flera år tillbaka och kan intyga att produkterna verkligen gör märkbar skillnad! Ett mycket bra märke som jag rekommenderar varmt :)

  trind, trind cuticle balsam, nail restorer, keratin, Räfflade naglar, randiga naglar, sköra naglar, skivar sig, delar sig, starka naglar, långa naglar, växa, snabbare

  Detta är även en perfekt ”on the go” produkt som lätt får plats i handväskan och kan användas när man känner att nagelbanden håller på att spricka upp.

  På denna bild ser ni att även jag har randiga naglar, vissa har mer eller mindre men att ha helt släta är inte jättevanligt. Lite räfflade naglar är helt naturlig!

  4. Må bra & ät hälsosammare för att få i dig rätt vitaminer & mineraler

  ”Må bra” är ett konstigt tips kanske, men faktum är att naglarna växer snabbare och blir starkare när vi mår bra. Min nagelterapeut märker tydligt att många kunders naglar växer snabbare på sommaren, men det beror inte nödvändigtvis på solen och värmen utan att vi mår bättre. Mindre stress och mer bär och grönsaker :)

  När man äter dåligt och har vitaminbirst eller mineralbrist så märks det tydligt på hår, hud och naglar. Det är viktigt att få i sig en varierande kost med mycket nötter, frukt, bär & grönsaker.

  Viktiga vitaminer & mineraler för naglarna är bland annat A-vitamin (betakaroten), biotin (Vitamin B7), keratin, selen, zink och järn.

  Ett dagligt intag av nötter, frukt, bär & grönsaker i sin kost kommer göra både kroppen och naglarna mycket starkare och motståndskraftigare mot sjukdomar. Så om du vill ha starka naglar så är det viktigt att äta bra mat! :)

  Jag och Miska har haft en period i två månader då vi ätit ovanligt hälsosamt och nu börjar det synas på både hans och mina naglar! Jag har fått så ”tjock” tipp liksom, dom kan annars vara ganska tunna.

  välmående, hår, hud, mat, kost, vitaminer, c-vitamin, kosttillskott, tips

  5. Undvik acetonbaserade & starka nagellacksremover

  Att använda skonsamma och milda produkter på hud och naglar är A & O, det säger sig självt att om man använder starka medel så kommer naglar och huden torka ut eller riskera att skada den naturliga balansen.

  Jag rekommenderar att använd en mild nagellacksremover istället. En skonsam nagellacksborttagning för att ta bort gammalt nagellack är Depend Dip-in Nagellackremover (adlink). Den är acetonfri och effektiv för att vara acetonfri måste jag säga.

  Jag tycker dip-in nagellacksborttagningar är såå otroligt smidiga! Den här gillar jag för att den inte luktar starkt samt är effektiv (de med aceton är lite snabbare ändå men denna går snabbt också). Man blir lite blöt om fingrarna efteråt dock, så ha lite papper bredvid eller tvätta händerna direkt så att du slipper kladda runt. Men förutom det så får den bra betyg av mig! Skulle köpa igen :)

  dip in nail polish remover, acetonfri borttagning, skonsam, recension, bäst i test, depend

  Man bara stoppar fingret i burken och rör runt. Det är som en svamp inne i burken som är dränkt i nail polish remover. Mycket smidigt att slippa bomull och stark lukt!

  6. Öka vitamin- & mineralintaget med ett dagligt multivitamintillskott

  Om man inte får i sig allt från kosten så kan det vara bra att testa att ta ett dagligt multivitamintillskott. Dessa innehåller oftast en liten mängd av det man behöver få i sig i vitamin- & mineralväg.

  Att överkonsumera kosttillskott för att rädda trasiga eller sköra naglar är heller inte bra, så det räcker med att ta det dagliga rekommenderade dosen och äta bättre mat! :)

  Läs även mina andra inlägg om C Vitamin & D Vitamin.

  c-vitamin, zink, immunförsvar, kosttillskott, kost, hälsa tips

  Här är en bild på min dagliga vitamindryck med C-vitamin och Zink. För mina multivitamintabletter har precis tagit slut (ska köpa nya!) så kunde inte fota dom hehe.

  7. Överanvänd inte handdesinfektion & återfukta naglarna direkt efter

  Det är lätt att i dessa tider med corona att folk blir helt maniska med handdesinfektion, vilket slutar med att man skadar balansen i huden och naglarna. Detta i sin tur gör så att man får torra nagelband som spricker samt spröda och sköra naglar, typ corona-naglar?

  Kom ihåg att smörja naglarna och nagelbanden direkt efteråt med t.ex. Loelle 100% Argan Oil (adlink). Konsumera olja lika mycket som du konsumerar handsprit, nästan ;)

  Det finns också bättre/sämre handdesinfektioner att välja. Jag har inte testat denna själv men har hört gott om Skintology Stockholm The Basics Hand Sanitiser (adlink) som fått fina recensioner! Den innehåller 70% alkohol (vilket är en bra mängd) och även återfuktande ingredienser.

  återfuktande handsprit, handdesinfektion, hand sanitiser, skonsam, mild 70%, tips recension

  8. Använd en skonsam & mild handtvål när du tvättar händerna

  Många handtvålar riskerar att torka ut dina händer och också naglarna och nagelbanden. Använd därför en skonsam och mild handtvål när du tvättar händerna. Det är speciellt viktigt nu när corona kommit och alla tvättar sina händer oftare och längre.

  Jag rekommenderar Urtekram – Hand Soap (adlink), den använder jag själv hemma. Den doftar härligt av citrongräs! :)

  mild och skonsam handtvål för sköra & randiga naglar och nagelband

  9. Använd inte nagellack dagligen utan låt naglarna vila

  Även om det kan vara snyggt med nagellack så kan själva processen skada naglarna och ge dig spröda, randiga och sköra naglar. Inte enbart nagellacket utan snarare hela processen med att gammalt nagellack slits av och användandet av starka medel för att få bort nagellacket och sedan måla på igen. Risken är större att man får förstörda naglar efter byggda naglar så som gelnaglar & gellack.

  Låt naglarna vila mellan varven så att du kan smörja in dem med oljor eller krämer för att få friska och starka naglar. Om du har nagellack på hela tiden så kan du inte smörja in naglarna då du har ett lager mellan nageln och oljan, vilket i sin tur ökar risken för spröda och sköra naglar.

  nagellacksremover för räfflade, sköra & randiga naglar

  Vill dock understryka att byggda naglar kan på rätt sätt faktiskt skydda naglarna och får de att bli starkare! Men det gäller då att du går till en duktig nagelteknolog som både bygger naglar av bra kvalité och tar bort det gamla på ett skonsamt sätt.

  När jag gjorde mina naglar på salong så hade jag väldigt bra kvalité under hela tiden. När jag gör på mig själv så sliter det ganska mycket :)

  10. Se till att du inte är uttorkad & att du får i dig rätt mängd vätska

  Att vara uttorkad en längre stund kommer påverka hud, hår och naglar negativt. De flesta har inte problem med detta, men man ska ändå komma ihåg att dricka ordentligt med vatten. Speciellt om man vet med sig att man ofta stressar genom dagen och känner sig uttorkad på hud, läppar eller naglar.

  Ett tips kan vara att bära med sig en vattenflaska för att påminna sig själv om att dricka lite vatten under hela dagen.

  dricka vatten, mängd, hur mycket, vattenflaska, vätska, torr, torrhet

  Här står jag och posar med en vattenflaska, men jag lever inte som jag lär när det gäller detta tips faktiskt haha. Är otroligt dålig på att dricka vatten!

  11. Använd handskar när du städar, diskar eller utför trädgårdssysslor & använd inte naglarna som verktyg

  Jag har listat 14 tips i detta inlägg, men kortfattat skulle jag säga att de tre viktigaste tipsen är 1. smörj in nagelbanden med olja/kräm. 2. må bra och 3. använt inte naglarna som verktyg!

  När jag har dåliga nagelperioder så är det alltid någon av dessa tre som jag missköter.

  Att använda sina naglar som verktyg är väl det vanligaste problemet, dom är ju smidiga när man ska öppna saker och pilla på grejer och sådär ;) Du måste ha riktigt starka naglar i grunden om dom ska klara av mycket slitage!

  Om du handdiskar disken så utsätts naglarna för vatten och diskmedel som torkar ut och riskerar att skada naglarna och nagelbanden. Även vid städning när man t.ex. dammar av eller skurar så kan naglarna utsättas för vatten ev. kemikalier eller när man utför trädgårdssysslor eller liknande så riskerar man att slita på naglarna.

  Då är ett enkelt tips att använda handskar för att skydda naglarna och händerna för att utsättas för onödig påfrestning.

  Handskar är också bra för att undvika att behöva peta med vassa föremål under naglarna – vilket gör att du kortar ner nagelbädden (som jag visade i början av inlägget). Om du inte får t.ex jord under naglarna så behöver du inte peta så mycket heller.

  handskar, kruka, växthus, trädgård, skydda, plantera, disk

  12. Rengör med nagelborste – inga vassa föremål!

  Långa naglar vill man ju ha, men det samlas lätt läskigheter där under. Viktigt att rengöra naglarna!

  Som sagt så bör du inte peta med vassa föremål för att rengöra under naglarna, även om du råkat doppa händerna i jord eller liknande ;)

  Ha alltid en nagelborste på sidan av handfatet, så kan du dagligen rengöra under naglarna på ett skonsamt sätt. Borsta inte för hårt!

  nagelbädd, välmående, friska, smile, korrekt, optimal, perfekta modell

  Nu publicerar jag denna bild på nagelbädden igen. Att inte använda naglarna som verktyg samt inte peta med vassa föremål under hjälper dig att få en lång nagelbädd. Ju längre nagelbädd desto enklare är det att rengöra under naglarna också, eftersom det bara hamnar på delen av nageln som sticker ut från fingertoppen – ingenting mellan nageln och huden som behöver borstas bort :)

  13. Fila naglar på rätt sätt – Hur filar man sina naglar?

  Att fila sina naglar på fel sätt kan vara skadligt för naglarna och göra dem skörare än de behöver vara. Det är bra att fila naglarna då och då för att förebygga svaga och flisiga naglar.

  Hur filar man sina naglar på rätt sätt? Undvik att fila fram och tillbaka i samma drag. Använd snabba, korta drag mot samma riktning. Fila så lite som möjligt på nagelns yta, alltså undvik att hålla filen vinklad så att du filar på ovansidan av nageln och inte på kanten. Börja gärna på utsidan och fila in mot mitten.

  Jag tycker att multi-filar är bra! Som har olika styrkor, både vanlig fil och polering. Även om jag inte polerar så att nageln blir tunn så är det trevligt att dra litegrann med den finaste sidan för en glansig yta. De mildare använder jag för att mjuka till kanterna. T.ex. är LYKO 6-Way Buffer (adlink) en sådan!

  hur filar man sina naglar? sköra & randiga naglar

  Såhär! :)

  Ska man använda poleringsfil också? Alltså en sådan nagelfil som man använder på nagelns ovansida för ett mer glansigt resultat. Svaret på den frågan är att det beror lite på.

  Jag rekommenderar inte poleringsfil för att få bort räfflade/randiga i naglarna. Speciellt inte om du har tunna och/eller sköra naglar.

  Om du däremot har slitna ojämnheter, t.ex att nageln skivat sig och bildat en ful kant. Då kan man polera försiktigt för att jämna ut och släta till.

  Alternativt bara använda den finaste sidan av filen, som ger glans men inte slipar ner så att nageln blir tunn.

  fila, polera, rätt sätt, hur gör man, tips, recension, bra eller dåligt

  Vissa ojämnheter kan ju uppstå som är trevligt att fila bort, men har du väldigt räfflade naglar så skulle jag undvika att fila bort dom.

  14. Använd nagellack för räfflade naglar, istället för att fila med poleringsfil

  Räfflade naglar är som längsgående hårda fibrer i nageln, som bildar långa upphöjningar vilket ger randiga naglar. Om du filar bort dessa hårda ränder så blir nageln tunn och i många fall väldigt skör. Det är inget du märker förrän delen du filat tunn växer ut och blir ”tippen” på fingertoppen sen.

  Det finns ett enklare sätt att bli av med räfflade naglar, nagellack! Vanliga nagellack fyller också ut bra, men det finns specifika nagellack för att få en mer jämn nagelbädd. Perfekt som underlack! Eller helt ensam, bara för en slätare yta.

  IsaDora Rock Base Nail hardener & Ridge filler (adlink) tycker jag är jättebra!

  isadora rock base, nail hardener, ridge filler, Räfflade naglar, randiga naglar, sköra naglar, skivar sig, delar sig, starka naglar, långa naglar, växa, snabbare

  Titta så släta mina naglar var här :) Men naturligt har jag också lite randiga naglar. Detta är en gammal bild från en tidigare recension av denna produkt.

  Det är inte alltid jag har såhär bra nagelperiod kan jag säga. Dessa tips gör verkligen skillnad! Men man måste fortsätta följa dom också, vilket jag gör i perioder ;) I skrivande stund har jag t.ex. renoverat hönshuset (med handskar men ändå påfrestande) och slarvat med nagelolja.

  Sammanfattning räfflade & sköra naglar

  Om du följer dessa tips så bör du få pli på dina räfflade & sköra naglar! Om inte så bör du kolla upp om det föreligger en sjukdom bakom eller om det kan handla om nagelsvamp. Då är det bra att sätta in rätt behandling för att få ordning på dina spröda och sköra naglar.

  Det absolut bästa tipset som hjälper mot förstörda eller sköra naglar är att använda bra produkter och äta en bra & varierad kost!

  Som jag skrev tidigare: 1. Smörj in 2. må bra och ät bra och 3. undvik att slita på naglarna.

  Resten av tipsen är skyddande och förebyggande. Och som sagt, jag rekommenderar verkligen Trinds produkter (adlink) för sköra eller randiga naglar :)

  naturliga naglar, fransk manikyr, hemma, på sig själv, fina, långa, växa

  Här har jag gjort fransk manikyr på mina naturliga naglar :)

  Vanliga nagelsjukdomar & symtom

  Blånagel :

  Blånagel är vanligt när du klämmer nageln eller slår i den kraftigt. Det kan även i vissa fall komma av att bära för trånga skor. Det finns risk att tappa sin nagel om man får blånagel, då lossnar nageln från huden efter ett par veckor. Läkningstiden varierar beroende på hur kraftig skadan är. Om du inte tappar din blånagel så växer den bort med tiden.

  Du kan även få blåa naglar av nedkylning, dessa försvinner dock så fort du blir uppvärmd igen.

  Leukonyki :

  Som förklarat i början av inlägget så är Leukonyki när man får vita fläckar på naglarna. Det har många olika orsaker och kan bland annat komma från fysiska skador på naglarna, mineral- eller vitaminbrist, lever- & njurskador, genom att bita på naglarna, biverkningar av läkemedel & mediciner osv. Fläckarna växer bort med tiden.

  Kartnagel :

  Kartnagel är en kloliknande kraftigt förtjockad nagel som oftast kommer på stortån men kan även komma på andra naglar. Orsaker till kartnagel är bland annat tryck, slag eller inflammationer eller nagelsvamp, det kan även ha ärftliga faktorer. Kartnagel är oftast bestående men kan behandlas på olika sätt, uppsök en duktig fotvårdare för rådgivning.

  Nagelsvamp :

  Nagelsvamp är en vanlig svampinfektion som kan drabba både tånaglarna och fingernaglarna, nagelsvamp är ofarlig och går att behandla. Tånaglarna har större risk att drabbas av nagelsvamp! Detta då de växer långsammare, och är en bättre miljö för svamptillväxt om man ofta går med trånga skor och strumpor på.

  Hjälpande tips för att bli av med nagelsvamp är att lufta fötterna mer! Det finns även olika receptfria svampmedel på apoteket som du kan testa. En huskur som hjälper mot nagelsvamp är att testa att smörja in naglarna med vitlök. Vitlök sägs ha svampdödande effekter.

  Nageltrång :

  Nageltrång orsakas oftast av felklippta naglar eller för trånga skor. Om du fått nageltrång så har kanten av nageln skurit in sig i huden och orsakat ett sår. I såret kan sedan bakterier eller svamp tränga sig in och orsaka nagelbandsinfektion. Det går att lindra själv genom att se till så att området är ordentligt rengjort, och att klippa till nageln rätt så att den inte skaver mot huden.

  randiga naglar, räfflade naglar, välmående naglar, nagelbädd

  Mina välmående naglar en bra period! Om än lite kort nagelbädd på vissa här ;) På denna bild syns det tydligt att jag naturligt har lite räfflade naglar. Det är som sagt helt naturligt, det är få som har helt släta naglar.

  Bra produkter mot räfflade, randiga & sköra naglar

  Dessa produkter använder jag själv och rekommenderar för dig som har torra, sköra eller randiga naglar. Här nedan har du min lista på bra produkter för att ta hand om sina sköra naglar och stärka naglarna och nagelbanden.

  Alla länkar är adlinks (annonslänkar):

  produkter, recensioner, tips, keratin, behandling, stärkande, skyddande, återfuktande, närande, vårdande

  Hoppas att ni fått användning av mina tips mot förstörda & sköra naglar och jag hoppas att ni med hjälp av dessa tips slipper trasiga & randiga naglar. Det är aldrig kul när naglarna spricker eller att ha svidande nagelband.

  Om ni har några egna tips som fungerar bra för er när ni har räfflade, sköra & torra naglar så lämna gärna en kommentar här nedan! Ni får jättegärna tipsa om bra produkter om man har sköra naglar eller om ni har tips på hur man får starka naglar! :)

  Läs även mina andra inlägg om akrylnaglar och långa och friska naglar:

  Kram, kram ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  3 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish