Länkarna i inlägget går till min egen salong Creativemakeup.se i Uppsala.

Brow lift är nya trenden 2020! Det är så nytt så att vi överrumplas av alla frågor så som ”vad är brow lift?” ”Hur länge håller brow lift?” ”Hur gör man brow lift?” o.s.v.

Här kommer alla svaren! :)

Mina bryn före och efter brow lift. Jag är beroende nu!

Vad är brow lift?

Brow lift kallas även brow lamination och det finns också märken som har sina egna namn t.ex. Yumibrows o.s.v. Kärt barn har många namn, men det är i stort sett samma sak det som skiljer är märket och de exakta produkterna som används under behandlingen.

Både lash lift och brow lift är egentligen så enkelt som en permanent – vi som gjort lash lift i flera flera år kallade det förut för ”ögonfranspermanent”. Man formar alltså om stråna så som man vill ha dom, precis som man gör för att få håret lockigt!

I håret blir det lockigt tack vare att man rullar upp håret på runda spolar, men på ögonfransarna gör man en snygg böj och på ögonbrynen så formar man stråna rakt uppåt – för att sedan kunna kamma dom åt vilket håll man vill, både upp och ner eller och sidorna.

Med andra ord: Brow lift innebär alltså att du kan borsta stråna hur du vill – dom måste inte ligga uppåt och det kan också hända att dom lägger sig neråt när du sover på dom och måste borstas upp på morgonen :)

Varför gör man brow lift?

Fylligare bryn
Om man har glest med strån så kan brynen bli fylligare tack vare att du kan borsta stråna åt olika håll så att dom inte ligger ihop/på varandra.

Exempelvis denna kund:

Välformade bryn
Vissa personer har mycket strån men får ändå inte den formen man önskar p.g.a. att stråna inte ligger åt det håll man vill. T.ex. i framkanten är det vanligt att stråna ligger helt åt sidan = glest i fram.

Exempelvis denna kund:

Det är också vanligt att dom växer rakt neråt = glest i högsta punkten.

Exempelvis denna kund:

Kunden har en gammal tatuering under (ej gjord hos oss) men ni ser verkligen skillnaden på stråna i överkanten ändå!

Glesa bryn / luckor i brynen
Man måste inte borsta stråna rakt upp utan kan borsta dom över glesa områden.

Exempelvis denna kund:

Med brow lift kan man liksom göra en ”comb over” för att fylla ut glesa partier. Á la Donald trump fast på brynen ;)

Välkammade bryn som håller sig på plats
Många har också väldigt bångstyriga bryn, då hjälper brow lift till att få stråna att ligga sådär snyggt välkammade hela dagen.

Exempelvis denna kund:

Ser ni på förebilden att hennes strån var väldigt spretiga innan?

Hur länge håller brow lift?

Denna fråga har vi inte kunnat svara på till 100% tidigare då vi själva också varit så nya med behandlingen att vi inte kunnat säga ett genomsnitt. Men nu är mitt svar allt från 4 till 8 veckor!

Det som är så individuellt med brow lift är att det växer bort och brynen växer så olika snabbt på olika personer. Lash lift på ögonfransarna håller lite längre än brow lift skulle jag säga då fransarnas cykel i regel är längre än brynens.

Jag har t.ex. två stamkunder med mycket hårväxt som kommer var 3:e vecka och på en sådan person så är brow liften nog helt borta på 4 veckor. Medan vissa andra kunder kommer varannan månad och då kan brow liften sitta i upp till 8 veckor också.

Dessutom försvinner det pö om pö. I början kan dom hålla sig uppe utan att du rör dom, sen behöver du borsta dom på morgonen för att dom ska hållas på plats och till slut blir det svårare och svårare att borsta dom som du önskar.

Jag själv har nu gjort brow lift tre gånger och första gången höll det 1,5 månad och andra gången använde jag brynserum och då gjorde jag om det efter exakt 1 månad för att brynen växte snabbare.

Hur gör man brow lift?

  1. Man klistrar upp stråna med ett hudlim. Här ser man ganska crazy ut för stråna blir såå långa när dom är klistrade uppåt och ligger slickat mot huden.
  2. Första permanentvätskan läggs på. Verkningstiden varierar beroende på hårkvalité.
  3. En andra permanentvätska läggs på. Samma verkningstid som första vätskan.

Allt tvättas bort och sen är det klart! De flesta vill dessutom färga brynen efteråt. Vi är väldigt försiktiga med brynfärgen då eftersom stråna suger åt sig mer färg en vanligt.

Så här galet ser det ut under upplimningen :) Det här fotot är taget på min allra första testperson, därför är det inte helt flawless limmat om ni kollar noga. Men resultatet blev bra ändå!

Här är resultatet på den kunden:

Är brow lift för alla?

Rent krasst går det att göra behandlingen på alla men alla behöver inte brow lift. Vissa har naturligt lättkammade strån som håller sig på plats och som går att kamma åt alla håll man vill! Och då är brow lift en onödig behandling.

Brow lift är främst en behandling för dig med strån som växer neråt, bångstyriga strån och/eller glesa bryn där du inte kan göra en ”comb over” över tomrum och glesa partier utan att forma om stråna.

Sliter brow lift på brynen?

Alla behandlingar har ju ett visst slitage på hårstråna, det som är den största skillnaden är att man bara gör behandlingen en gång på brynen – för nästa gång du kommer har du helt nya brynstrån. Till skillnad från håret på huvudet där kvalitén för personer med långt hår ska hålla i flera år.

Eftervården jag brukar göra är att dagligen borsta i Refectocil Styling Gel med vitamin E och D-Panthenol. Bryngel / genomskinlig mascara / vårdande balsam i samma produkt!

Prislistan hittar ni på vår hemsida Creativemakeup.se här och du kan boka tid online direkt på hemsidan här eller ringa oss på 018 10 50 13 :)

Info nu i coronatider: Vi vill understryka att vi är helt friska på salongen, nekar sjuka kunder samt är (som alltid!) otroligt noggranna med hygien och använder desinficerade verktyg och sterila engångsmaterial. Vi har kunder i enskilda rum och det är aldrig många på salongen samtidigt. Med detta sagt, fortsätt gärna boka din behandling hos oss och om du har varit sugen på att testa sminkkonsultation eller liknande så passa på nu för vi har mycket lediga tider!

KRAM på er!! ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here